Fix: Windows Update Service kunne ikke stoppes

Dette problemet vises når brukere ikke klarer å stoppe Windows Update Service ved å bruke Tjenesteverktøyet eller ledeteksten. Årsakene til å prøve å stoppe tjenesten er mange, og mange problemer angående Windows Update kan løses ved å stoppe tjenesten og starte den igjen.

Denne artikkelen inneholder noen moduler som kan føre til at dette problemet oppstår, samt noen løsninger som kan brukes til å stoppe tjenesten kraftig. Sørg for at du følger instruksjonene nøye, og problemet skal løses på kort tid.

Hva er årsaken til at Windows Update Service forhindrer stopp?

Årsakene til dette problemet er ofte ukjente, og dette problemet må ofte omgås snarere enn løses. Ikke desto mindre, når Windows Update-tjenesten slutter å oppføre seg feil, blir nye oppdateringer installert, og de løser ofte problemet. Her er imidlertid noen vanlige årsaker:

  • Manglende administratorrettigheter kan forhindre at Windows Update Service stopper, og du bør bruke en forhøyet ledetekst for å stoppe den.
  • Noe er galt med datamaskinen din på en mer seriøs merknad, og du bør vurdere en stedlig oppgradering eller en reparasjonsinstallasjon .

Løsning 1: Stoppe wuauserv-prosessen

Kommandoprompt med administrative tillatelser kan brukes til å omgå dette problemet. Kommandoen du vil bruke vil avslutte prosessen som er gjenkjent av PID, og ​​den bør stoppes. Merk at du må bruke Tjenesteverktøyet for å starte prosessen på nytt når du stopper den hvis du ønsker å bruke Windows Update-funksjonaliteten i fremtiden.

  1. Bruk Ctrl + Shift + Esc- tastekombinasjonen ved å trykke på tastene samtidig for å åpne Task Manager-verktøyet.
  2. Alternativt kan du bruke Ctrl + Alt + Del-tastekombinasjonen og velge Oppgavebehandling fra den blå popup-skjermen som vil vises med flere alternativer. Du kan også søke etter det i Start-menyen.
  1. Klikk på Flere detaljer nederst til venstre i vinduet for å utvide Oppgavebehandling. Naviger til kategorien Tjenester og høyreklikk et sted rundt navnene på kolonnene, og merk av i boksen ved siden av PID- oppføringen i hurtigmenyen.
  2. Finn Windows Update-tjenesten ved å merke av i kolonnen Beskrivelse eller ved å lete etter ' wuauserv' -tjenesten under kolonnen Navn. Noter PID-nummeret.
  1. Søk etter " Kommandoprompt " enten rett i Start-menyen eller ved å trykke på søkeknappen rett ved siden av den. Høyreklikk på det første resultatet som vises øverst og velg alternativet " Kjør som administrator ".

  1. Brukere som bruker en eldre versjon av Windows, kan bruke Windows Logo Key + R-tastekombinasjonen for å få frem dialogboksen Kjør . Skriv inn “cmd” i boksen og bruk Ctrl + Shift + Enter- tastekombinasjonen for å kjøre kommandoprompt som administrator.
  2. Kopier og lim inn kommandoen vist nedenfor, og sørg for at du klikker Enter- tasten på tastaturet.
taskkill / f / pid [PID]
  1. Forsikre deg om at du bytter ut [PID] med nummeret du noterte angående Windows Update Service. Hvis ledeteksten rapporterer at tjenesten ble stoppet, er problemet ditt løst!

Løsning 2: Tømme innholdet i oppdateringsmappen

Hvis du vil stoppe Windows Update-tjenesten fordi du enten tilbakestiller Windows Update-komponenter eller hvis du bare prøver å løse et problem angående automatiske oppdateringer, kan du følge dette settet med kommandoer sammen med å slette innholdet i en mappe. Metoden ligner på løsning 1, men kommandoen er annerledes.

  1. Søk etter " Kommandoprompt " enten rett i Start-menyen eller ved å trykke på søkeknappen rett ved siden av den. Høyreklikk på det første resultatet som vises øverst og velg alternativet " Kjør som administrator ".
  1. Brukere som bruker en eldre versjon av Windows, kan bruke Windows Logo Key + R-tastekombinasjonen for å få frem dialogboksen Kjør . Skriv inn “cmd” i boksen og bruk Ctrl + Shift + Enter- tastekombinasjonen for å kjøre kommandoprompt som administrator.
  2. Kopier og lim inn kommandoen vist nedenfor, og sørg for at du klikker Enter-tasten på tastaturet.
nettstopp wuauserv nettstoppbiter
  1. Naviger til følgende sted på datamaskinen din ved å åpne Windows Utforsker og klikke på Denne PCen :
C: \ Windows \ SoftwareDistribution
  1. Bruk Ctrl + A-tastekombinasjonen til å velge alle filer, høyreklikk på en av dem og velg Slett fra hurtigmenyen.
  1. Hvis du ønsker å starte både BITS og Windows Update-tjenesten på nytt, kjører du følgende sett med kommandoer i ledeteksten:
nett start wuauserv nett start bit

Løsning 3: Utfør en reparasjonsinstallasjon

Denne metoden kan virke desperat siden den inkluderer å lage et oppstartbart Windows 10-medium og faktisk utføre en reparasjonsinstallasjon, men det kan hjelpe deg siden du ikke mister noen av dine personlige filer. Dette har hjulpet mange brukere med å takle problemet, og du bør sjekke det ut som en siste utvei, spesielt hvis du prøver å få Windows Update til å fungere, da dette også vil installere den nyeste versjonen av Windows.

  1. Last ned Media Creation Tool- programvaren fra Microsofts nettsted. Åpne den nedlastede filen du nettopp har lastet ned, og godta vilkårene.
  2. Velg Opprett installasjonsmedium (USB-flashstasjon, DVD eller ISO-fil) for et annet PC- alternativ fra startskjermen.
  1. Språk, arkitektur og andre innstillinger for den oppstartbare stasjonen vil bli valgt basert på datamaskinens innstillinger, men du bør fjerne merket for Bruk de anbefalte alternativene for denne PC-en for å velge de riktige innstillingene for PC-en som har passordet knyttet til (hvis du lager dette på en annen PC, og det er du sannsynligvis).
  2. Klikk Neste og klikk på alternativet USB-stasjon eller DVD når du blir bedt om å velge mellom USB eller DVD, avhengig av hvilken enhet du vil bruke til å lagre dette bildet på.
  1. Klikk Neste og velg USB- eller DVD-stasjonen fra listen som viser lagringsmediet som er koblet til datamaskinen.
  2. Klikk på Neste, og Media Creation Tool fortsetter med å laste ned filene som er nødvendige for å installere, og opprett installasjonsenheten.

Nå som du sannsynligvis har gjenopprettingsmediet ditt, kan vi begynne å løse oppstartsproblemet ved å starte gjenopprettingsstasjonen du skal starte fra.

  1. Sett inn installasjonsstasjonen du eier eller som du nettopp har opprettet, og start datamaskinen. Startskjermen vil variere avhengig av operativsystemet du har installert.
  2. Windows Setup bør åpne og ber deg om å angi foretrukket språk og klokkeslett og dato. Skriv dem inn riktig, og velg alternativet Reparer datamaskinen nederst i vinduet.
  1. Skjermbildet Velg et alternativ vises, så naviger til Feilsøk >> Tilbakestill denne PCen. Dette lar deg beholde dine personlige filer, men det vil slette appene du har installert. Følg det videre settet med instruksjoner på skjermen, og vent til prosessen er ferdig. Sjekk om BSOD-ene fremdeles vises i en løkke!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det