Fix: PS4 svart skjerm

Et fenomen som irriterer alle konsollspillere, er at utgangsenheten, dvs. TV eller skjerm, ikke oppdager konsollen og viser en svart skjerm i stedet for å vise utdataene fra konsollen. Denne situasjonen er ikke bare begrenset til PS4; det skjer med alle konsollenheter overalt.

Som alle andre konsoller, er det noen spesifikke attributter som bare finnes i PS4-er som får den sistnevnte tilstanden til å eksistere. Den svarte skjermen opptrer vanligvis fra ingensteds, og årsakene varierer betydelig. Folk kan oppleve denne tilstanden når de prøver å slå på PS4-en, eller de kan oppleve dette problemet med skjermen når konsollen fungerer bra med en TV.

Vi har listet opp en rekke forskjellige løsninger og løsninger du kan prøve. Start med den første og arbeid deg nedover deretter.

Løsning 1: Motorsykling på PS4

Power Cycling er et begrep som er kjent for folk som bruker datamaskiner. Kraftsykling er å slå enheten av helt og tømme all kraften som er samlet inn. Dette vil sørge for at alle konfigurasjonssettene er utryddet, og du kan starte på nytt når PS4 slås på igjen. Det er også kjent å fjerne noen feil eller avvik i innstillingene (hvis noen).

  1. Slå av PS4- enheten din fra forsiden av konsollen og sett den i hvilemodus.
  2. Når alle lampene fra konsollen forsvinner, trekker du strømledningen ut av stikkontakten.
  3. trykker dustrømknappen på PS4 i 30 sekunder for å sikre at all makt er drenert.

  1. Vent nå i 2-3 minutter. Senere kobler du alt tilbake og prøver å kjøre PS4. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 2: Deaktivering av HDCP

HDCP står for High-Bandwidth Digital Content Protection. Det er en beskyttelsesplan for å eliminere muligheten for å fange opp digitale data midtstrøm mellom kilden og skjermen. Det gir en sikkerhetsmekanisme og gir beskyttelse for dataene som flyter fra konsollen til kildeutgangen. Det er spesielt nyttig på offentlige steder der forbindelsen din er utsatt for angrep.

Det er kjent feil der PS4 ikke viser utdataene på skjermen på grunn av HDCP aktivert. Nå er her en vri; konsollen fungerer på TV-en, men ikke på skjermen. Følg trinnene nedenfor:

  1. Koble PS4 til en TV der du får tilgang til konsollen uten problemer.
  2. Naviger til følgende:

Innstillinger> System> Aktiver HDCP.

Fjern merket for sistnevnte alternativ ved å trykke på det en gang.

  1. Slåpå PS4 og prøv å koble den til skjermen igjen. Sjekk om problemet ble løst.

Løsning 3: Kontrollere HDMI-port / kabel

En annen ting du bør sjekke er om HDMI-porten fungerer som den skal. PS4 er vanligvis koblet til en HDMI-port. Det har vært flere observasjoner at HDMI-porten i PS4 er skjør og ødelegges ganske enkelt. Det vil være mange tilfeller der du kanskje kan høre stemmen i stedet for å se et bilde på skjermen.

Hvis PS4 din tidligere fungerte perfekt og etter en hendelse eller håndtering, viser den en svart skjerm på skjermen / TV-en, det betyr sannsynligvis at HDMI-porten er ødelagt. HDMI-kabelen blir også skadet eller sitter fast i porten.

Prøv å sette inn en ny HDMI-kabel i porten og se om problemet forsvinner. Hvis du mistenker at porten kan være skadet, må du sjekke porten av en tekniker.

Løsning 4: Endre oppløsning i sikker modus

Sikker modus er tilstede i nesten alle konsoller eller datamaskiner for å gjøre det mulig for brukeren å utføre avansert diagnostikk og hjelp til å oppgradere fastvare, tilbakestille databaser osv. Siden du ikke kan bruke Play Station i normal modus fordi det vises en svart skjerm, kan du prøve å starte PS4 i sikkermodus og når vi er i, kan vi endre oppløsningen.

  1. Trykk på av / på-knappen på PS4-frontpanelet for å slå den av. Indikatoren vil blinke et par ganger.
  2. Etter at du har slått av PS4, holder du inne av / på-knappen og holder den nede til du hører to pip . Det første pipet vil vanligvis høres når du trykker på det først, og det andre pipet når du fortsetter å trykke på det (i rundt 7 sekunder).
  3. kobler den PS4 kontrolleren med en USB-kabel og trykker på Play Station knappen til stede på kontrolleren. Du er nå vellykket i sikkermodus.
  4. Velg det andre alternativet " Endre oppløsning " i Safe Mode.

PS4 starter på nytt, og du vil kunne velge en oppløsning som faktisk støttes.

Løsning 5: Manipulering av kabler

En annen løsning som fungerte for mange mennesker, var å manipulere HDMI-kablene som var koblet til konsollen og TV-en. Det gir ikke mening, men å utføre dette tvinger konsollen / TV-en til å gjenkjenne signalet og vise det i stedet for den svarte skjermen.

  1. Slå på PS4 og koble HDMI-kabelen fra TV-en.
  2. fullstendig slå av TV . Ta ut strømledningen og fortsett å trykke på strømknappen på TV-en i noen sekunder, slik at all den ekstra energien som er inne i kan tømmes.
  3. Vent nå et minutt eller to før du setter inn strømkabelen til TV-en, men ikke slå den på . Koble også HDMI til TV-en.
  4. Slåpå TVen og koble til riktig kanal for visning (HDMI-modus).

Etter alle trinnene, skal signalet gjenkjennes, og den svarte skjermen vil ikke være mer.

Løsning 6: Start PS4 på nytt

Det siste du kan prøve er å starte PS4 på nytt fra sikkermodus. Å starte PS4 på nytt kan slette noen av dataene dine, så sørg for at alt er sikkerhetskopiert eller lagret i skyen før du fortsetter. Denne løsningen skal fungere hvis alt ovenfor ikke fungerer i ditt tilfelle. Før vi starter på nytt, vil vi prøve å endre HDMI i sikker modus og se om dette fungerer. Hvis den ikke gjør det, fortsetter vi med tilbakestillingen.

  1. Trykk på av / på-knappen på PS4-frontpanelet for å slå den av. Indikatoren vil blinke et par ganger.
  2. Etter at du har slått av PS4, holder du inne av / på-knappen og holder den nede til du hører to pip . Det første pipet vil vanligvis høres når du trykker på det først, og det andre pipet når du fortsetter å trykke på det (i rundt 7 sekunder).
  3. kobler den PS4 kontrolleren med en USB-kabel og trykker på Play Station knappen til stede på kontrolleren. Nå når du er i sikker modus, kan du prøve å bytte HDMI-kabelen med en annen HDMI-kabel.
  4. Hvis dette ikke virker, velger du det første alternativet “ Start PS4 på nytt ”. Etter omstart skal skjermen / TV-en oppdage signalet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det