Hva er MPSigStub.exe, og hvordan sletter du det

MpSigStub.exe er et pålitelig Microsoft-installasjonsprogram som er en del av Windows Automatic Update- verktøyet. Dens rolle er å trekke ut oppdateringsfiler i en midlertidig katalog. I tillegg til WU (Windows Update), blir MpSigStub- kjørbarheten  også brukt av Microsoft Windows Defender og Microsoft Malware- fjerningsverktøy for ekstraheringsformål.

Hver gang du bruker automatisk oppdatering eller et frittstående installasjonsprogram, pakkes oppdateringspakken automatisk ut i en midlertidig katalog (en mappe med et navn som 5b7ebf9872d5b93ab156a444). Denne operasjonen utføres av installasjonsprogrammet MpSigStub.exe . Etter at oppdateringen er hentet ut i temp-mappen,  vil MpSigStub.exe  utføre forskjellige kontroller og avgjøre om de ekstraherte filene er klare til å brukes.

Som standard er MpSigStub.exe  i C: / Windows / System 32 , men du kan også støte på den i en midlertidig mappe opprettet av oppdateringsinstallasjonsprogrammet. I noen tilfeller kan du oppdage flere kopier av  MpSigStub.exe.

Forvirringen rundt MpSigStub.exe

Tilbake da Microsoft forberedte seg på å starte Windows 10, ble MPSigStub.exe implementert på Windows Vista, Windows 7 og Windows 8.1 med en stille oppdatering. Brukerne var med rette mistenkelige, da den kjørbare filen ikke hadde noen Microsoft-legitimasjon i vinduet Egenskaper . Enda mer rart, noen brukere har lagt merke til at filen ligger på den andre partisjonen (ikke den som har plass til operativsystemet) eller til og med på en ekstern harddisk.

For å legge til forvirringen inneholder den kjørbare ordet ordet Stub - en stub er en fil opprettet av en krypter som krypterer et ondsinnet program for å gjøre det uoppdagelig av antivirusprogramvare. Den er ofte knyttet til den kjørbare filen som er kryptert og skrivebeskyttet.

Noen malware / trojanere er imidlertid kjent for å være i stand til å kamuflere seg selv som MPSigStub.exe , og gjemme seg inne i C: \ Windows eller C: \ Windows \ system 32.  I løpet av de første par ukene etter at den er implementert, av antivirus-suiter som SpyHunter, McAfee  og Bullguard flagget og til og med satt i karantene  MPSigStub.exe  for mistenkelig aktivitet relatert til registerendring. Siden den gang har folk med rette rapportert det som en falsk positiv i sikkerhetssuitene sine, så antivirusprogrammet ditt bør ikke markere det med mindre det faktisk er en kamuflert skadelig programvare.

Slette MPSigStub.exe

Normalt bør  MPSigStub.exe  og mappen den har opprettet automatisk slettes når oppdateringsprosessen er fullført og  MPSigStub.exe ikke lenger brukes.

Selv om det ikke ender med å ødelegge systemfilene dine, er det helt unødvendig å slette MPSigStub- kjørbar på normale vilkår. Imidlertid er det situasjoner der oppdateringsinstallasjonsprogrammet glir ut og lager flere rare mapper med  MPSigStub- kjørbar i hver av dem. Vanligvis blir disse mappene opprettet på eksterne medier og harddisker. Dette er bare kjent for å skje på Windows-versjoner eldre enn Windows 10.

Brukere som støter på  MPSigStub.exe- feilen  klaget over at systemet deres ikke lot dem slette mappene med den kjørbare filen normalt. Men husk at selv om du klarer å slette  MPSigStub.exe, vil Windows automatisk gjenskape filen neste gang den trenger den.

Nedenfor har du en samling metoder som lar deg slette MPSigStub.exe- filen og mappen den har opprettet. Følg den som virker mer tilgjengelig for deg. La oss begynne:

Merk: Det er ikke nødvendig å slette det med mindre du faktisk lider av feilen som produserer flere forekomster av  MPSigStub.exe. Hvis det er tilfelle, bruk en av metodene nedenfor på hver av mappen som inneholder den  MPSigStub- kjørbare filen. Husk at sletting av  MPSigStub.exe  i Windows / System 32 ikke fjerner noen genererte mapper.

Metode 1: Åpne File Explorer (Windows Explorer) i administratormodus

Dette er kanskje den enkleste metoden for å omgå tillatelsesproblemet når du må slette  MPSigStub- kjørbar . Det innebærer å åpne den innebygde filutforskeren med administrative rettigheter. Slik sletter du  MPSigStub.exe med explorer.exe i administratormodus :

 1. Klikk på startlinjen nederst til venstre og søk etter explorer.exe . Høyreklikk på File Explorer (Windows Explorer ) og velg Kjør som administrator .

  Merk: Avhengig av Windows-versjonen din, kan det hende du ser explorer.exe oppført som File Explorer eller Windows Explorer .

 2. UAC (User Account Control) vil da spørre deg om du tillater explorer.exe å gjøre endringer i systemet. Velg Ja .

 3. Med explorer.exe i administratormodus, naviger til plasseringen til mappen som er vert for MPSigStub.exe  , høyreklikk på den og trykk på Slett . Hvis du har administratorrettigheter, bør prosessen fullføres.

Metode 2: Endring av tillatelser for MPSigStub.exe

Samme resultat kan oppnås ved å endre tillatelsene for den  kjørbare MPSigStub- filen. Dette kan ta litt lengre tid, men du vil ikke ende opp med å gi unødvendige tillatelser. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Naviger til plasseringen til  MPSigStub.exe, høyreklikk på den og gå til Egenskaper.

 2. Gå til kategorien Sikkerhet og klikk på Rediger- knappen for å endre tillatelser.

 3. I Brukervinduet velger du Brukere og sørger for at kontoen din er angitt som aktiv, og deretter beveger du deg nedover og merker av i alle ruter under Tillat. Til slutt  trykker du på Bruk for  å lagre valget ditt.

 4. Gå tilbake til stedet for  MPSigStub.exe  og slett det normalt.

Metode 3: Slette MPSigStub.exe via ledeteksten

Denne metoden er litt mer komplisert siden den innebærer bruk av ledetekst. Det krever imidlertid ikke at du endrer tillatelser eller navigerer med administratorrettigheter. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu. Skriv deretter cmd og trykk Enter for å åpne et ledetekstvindu .

 2. Bruk ledeteksten til å navigere til partisjonen der  MPSigStub.exe  er plassert. Start med å skrive stasjonsbokstaven etterfulgt av “:” (dvs. d: eller c :).

  Merk: Hvis mappen ligger på C-stasjonen, må du også skrive cd /  og trykke Enter for å gå tilbake til rotplasseringen til Windows-stasjonen.

 3. Få tilgang til mappen som inneholder  MPSigStub.exe  ved å skrive cd * mappenavnet * . Hvis mappen har et ekstremt langt navn, kan du skrive de første få tegnene etterfulgt av en stjerne.

 4. Slett  MPSigStub.exe- filen inne ved å skrive “ del MPSigStub.exe ” og trykke Enter .

 5. Gå tilbake til mappenivå ved å skrive  “cd ..” .

 6. Til slutt, slett den genererte katalogen ved å skrive “ rmdir * FolderName * ” og trykk Enter .

  Merk: Som vi gjorde før, kan du bare skrive de første bokstavene etterfulgt av en stjerne hvis navnet er for langt.

Det er det. Mappen sammen med  MPSigStub.exe er nå slettet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det