Hvordan bli kvitt Adware på Android

Adware er et ondsinnet program som automatisk laster ned eller viser uønsket reklameinnhold som bannere eller popup-vinduer når brukeren er online. Adware er en del av de forskjellige former for skadelig programvare som plager Android-økosystemet, og kan forårsake ødeleggelse av Android-enheten i liten grad.

Adwares kan infisere en brukers smarttelefon når de laster ned applikasjoner fra tredjeparts appbutikker og nettsteder, klikker på ondsinnede lenker eller installerer ondsinnede applikasjoner uten å vite det. Å kvitte seg med adware er en ganske enkel prosess og kan gjøres ved å følge en av de fire metodene som er beskrevet nedenfor.

Metode 1: Fjern uønskede applikasjoner

Adwares leveres ofte med andre applikasjoner, for eksempel app-skap, eller installeres som frittstående applikasjoner. Du kan fjerne uønskede applikasjoner ved hjelp av programbehandling. Det anbefales at du gjør dette i sikker modus.

 1. Trykk på av / på- knappen til strømalternativene vises.
 2. Trykk lenge på Power Off- alternativet, og du blir spurt om du vil starte Android-enheten din i sikkermodus. Trykk OK .2016-11-27_024214
 3. I sikkermodus navigerer du til Innstillinger > Apper / applikasjonsbehandling . Dette vil gi en liste over alle installerte applikasjoner, inkludert de ondsinnede.2016-11-27_024326
 4. Bla nøye gjennom listen over installerte applikasjoner. Trykk på appen du vil fjerne, og avinstaller den. Gjenta denne prosessen til du har fjernet alle uønskede applikasjoner.
 5. For å avslutte Sikkermodus, trykk på strømknappen til strømalternativene vises, og start deretter enheten på nytt.

Metode 2: Utfør en tilbakestilling av fabrikken

En tilbakestilling av fabrikken på enheten din fjerner alt inkludert applikasjoner, kontakter, meldinger, innstillinger og noen ganger dine personlige filer. Forsikre deg om at enheten din er sikkerhetskopiert riktig før du fortsetter med denne metoden.

 1. Naviger til Innstillinger > Sikkerhetskopiering og tilbakestilling, og trykk på tilbakestilling av fabrikkdata under Personlige data . Trykk på Tilbakestill enhet på bekreftelsesskjermen. Enheten tilbakestilles og går tilbake til det første oppsettskjermbildet.

2016-11-27_024421

Metode 3: Bruke Malwarebytes Anti-Malware

 1. Installer Malwarebytes herfra.
 2. Åpne applikasjonen og følg instruksjonene i oppsettskjermen for å gjøre appen klar.
 3. Velg Skanner fra menyen og trykk på Kjør en skanning . Vent til skanningen er fullført, og hvis adware eller annen skadelig programvare blir oppdaget, følg instruksjonene for å fjerne den.

Metode 4: Installer en annonseblokkering

Annonseblokkere blokkerer ikke bare adware fra å vise annonser, men forhindrer også andre applikasjoner og nettsteder i å vise annonser. Merk at annonser genererer inntekter for de fleste nettsteder og apper, slik at du kan godkjenne favorittnettstedene dine eller kjøpe fullversjoner av favorittappene dine for å støtte utviklerne. Vær også oppmerksom på at denne metoden krever en rotfestet enhet. Alternativt kan du installere AdBlock Browser hvis du ikke er forankret.

 1. Last ned og installer AdAway herfra. Før du installerer, må du sørge for at installasjon fra ukjente kilder er aktivert. Avhengig av enhet, finner du dette under Innstillinger> Sikkerhet eller Innstillinger> Programmer .
 2. Start appen fra appskuffen din og velg " Last ned filer og bruk annonseblokkering ". Godta enhver superbrukertillatelse som kreves av applikasjonen, og godta deretter omstart-ledeteksten som vises når prosessen er fullført.

Noen av metodene ovenfor bør kvitte seg med adware-problemer på enheten din umiddelbart.

PRO-TIPS: Visst adware blir begravet dypt inne i Android-operativsystemet og kan ikke fjernes ved å tilbakestille eller kjøre en skadelig programvare. I dette tilfellet må du installere hele fastvaren på nytt. Gå til leverandørens supportside for å finne ut hvordan du kan installere en ny firmware på enheten.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det