Hvordan fikse lavt volum på Windows 10

Windows 10 har problemer med å sende ut fullt volum primært på grunn av feil innstillinger på datamaskinen din eller på grunn av korrupte og utdaterte drivere. Dette problemet dukker sjelden opp på grunn av maskinvareproblemer, så vær trygg. Her er noen løsninger på hvordan du kan overvinne det lave volumet i Windows 10.

Løsning 1: Start PC-en på nytt og oppdater drivere

En av de grunnleggende løsningene er å starte PCen på nytt. Hvis du installerte et program, er det mulig at det ikke er riktig konfigurert med datamaskinen din og krever omstart. Videre bør du oppdatere lyddriverne. Lyddrivere er hovedbroen mellom operativsystemet og lydmaskinvaren din. Hvis de riktige driverne ikke er installert på PC-en din, får du kanskje ikke den beste opplevelsen, og lyden genererer kanskje ikke til full kapasitet. Oppdater lyddriverne og slå dem av og på. Etter at du har startet PCen på nytt, må du sjekke om problemet ble løst.

Løsning 2: Endre lydkvaliteten

Vi kan øke lydfrekvensen fra lydinnstillingene. Å ha høyfrekvent utgang skader ikke datamaskinen din på noen måte, og det rapporteres at varierende frekvens øker lydutgangen fra høyttalerne betydelig. Du kan alltid endre tilbake til standardinnstillingene hvis dette ikke gjør noen forskjell.

 1. Høyreklikk på lydikonet som er til stede på oppgavelinjen, og velg “ Playback Devices ” ( Avspillingsenheter ) (nederst til høyre på skjermen).

 1. Naviger til avspillingsfanen. Velg utdataenheten (høyttalerne dine) og klikk på Egenskaper som er til stede nederst til høyre på skjermen.

 1. En gang i egenskapene, naviger til Avansert-fanen . Velg rullegardinmenyen under underoverskriften til Standardformat, og velg høyeste kvalitet.

 1. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte. Sjekk nå om det er noen signifikant forskjell i lydkvaliteten.

Løsning 3: Aktivere lydutjevning

Loudness Equalization er et alternativ som er tilstede i lydinnstillingene som gjør at du kan øke lyden din slik at utgangen øker. Imidlertid kan du gjøre et bytte med lydens ytelse, men siden dette øker lydvolumet mye, kan vi gå med det.

 1. Høyreklikk på lydikonet som er til stede på oppgavelinjen, og velg “ Playback Devices ” ( Avspillingsenheter ) (nederst til høyre på skjermen).
 2. Naviger til avspillingsfanen . Velg utdataenheten (høyttalerne dine) og klikk på Egenskaper som er til stede nederst til høyre på skjermen.
 3. En gang i egenskapene, naviger til fanen Forbedringer . Sjekk alternativet som sier “ Loudness Equalization ”. Klikk på Bruk for å lagre endringer og avslutte.

 1. En omstart kan være nødvendig for å implementere endringene. Etter omstart, sjekk om problemet ble løst. Hvis du står overfor mye forvirret og lav lyd enn før, kan du enkelt tilbakestille endringene.

Løsning 4: Endre lydinnstillinger for kommunikasjon

Windows har en innebygd funksjon som reduserer hovedvolumet ditt med en betydelig prosentandel hvis den oppdager innkommende telekommunikasjon. Vi bruker sjelden denne funksjonen i vårt daglige liv, og sannsynligvis vet vi ikke engang om den fungerer. Det er mulig at denne funksjonen ikke er riktig konfigurert med maskinvaren og operativsystemet. dermed forårsaker dine problemer. Vi kan prøve å deaktivere denne funksjonen og sjekke om lydutgangen endres.

 1. Høyreklikk på lydikonet som er til stede på oppgavelinjen, og velg “ Lyder ” (nederst til høyre på skjermen).

 1. En gang i lydegenskapene, naviger til kommunikasjonsfanen . Velg alternativet " Gjør ingenting ". Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om lydkvaliteten ble bedre.

Løsning 5: Endre volumet ved hjelp av Volume Mixer

Windows har muligheten til å angi forskjellige volumer for forskjellige applikasjoner på datamaskinen. For det meste er ikke lyden fra andre applikasjoner satt til det høyeste potensialet. Hvis du bruker Chrome eller et annet program og ikke mottar den forventede lyden, bør du sjekke innstillingene til Volume Mixer og snu alle innstillingene til høyeste.

 1. Høyreklikk på lydikonet på oppgavelinjen og velg “ Åpne volummikser ” (nederst til høyre på skjermen).

 1. Når du er i volumblanderen, må du sørge for at alle lydene er høyest.

 1. Start programmet på nytt der du hadde problemer, og sjekk om problemet ble løst.

Løsning 6: Installere standarddriverne

Hvis du har Realtek-lyddriverne installert på datamaskinen din, kan vi prøve å avinstallere dem. Vi erstatter Realtek med standard lyddriver som brukes av lydmaskinvaren. For noen løste dette problemet umiddelbart. Følg denne løsningen etter at alle de forrige ikke fungerte for deg.

Windows vil som standard automatisk prøve å oppdatere driverne til den siste tilgjengelige versjonen. Vi kan slå av denne oppførselen ved å gjøre følgende trinn.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkemenyen på startlinjen. Skriv “ system ” i dialogboksen og velg det første elementet som returnerer i resultatet.

 1. Når du er i systemet, klikker du på " Avanserte systeminnstillinger " til stede på venstre side av skjermen.

 1. Naviger til kategorien Maskinvare og klikk på “ Innstillinger for enhetsinstallasjon ”.

 1. Velg alternativet “ Nei (enheten din fungerer kanskje ikke som forventet .) Trykk Lagre endringer og avslutt. Dette vil deaktivere Windows-oppdateringen fra å oppdatere lyddriverne automatisk.

 1. Trykk nå Windows + X for å starte hurtigstartmenyen og velg “ Enhetsbehandling ” fra listen over tilgjengelige alternativer.
 2. Når du er i Enhetsbehandling, utvider du kategorien " Lyd-, video- og spillkontroller ". Høyreklikk på Realtek-enheten og velg “ Avinstaller enhet ”.
 3. Merk av avkrysningsruten for avinstaller driver for å avinstallere driveren også, og fortsett med avinstallasjonen.

 1. Når enheten er avinstallert, høyreklikker du på et tomt område i Enhetsbehandling og velger " Skann etter maskinvareendringer ". Datamaskinen din vil nå oppdage lydmaskinvaren på datamaskinen din og automatisk installere “ High Definition Audio Device ”.

 1. Sjekk nå om dette gir noen forskjell. Start maskinen på nytt etter installasjon av standarddrivere.

Merk: Prøv å deaktivere maskinvareakselerasjon og sjekk om det løser dette problemet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det