Slik endrer du primærskjermen på Windows 10

Alle versjoner av Windows-operativsystemet som for øyeblikket støttes av Microsoft, har dobbel skjerm og til og med flere skjermstøtter. Dette betyr at du kan ha mer enn en skjerm, ikke bare koblet til datamaskinen, men også vise hva du vil at den skal vises for å øke produktiviteten og forbedre brukervennligheten. Windows 10, den siste og beste i en lang rekke Windows-operativsystemer, har også støtte for flere skjermer. Faktisk er Windows 10 ganske god til å håndtere mer enn en skjerm. Støtte for flere skjermer er en gave for strømbrukere, da de fleste strømbrukere der ute har mer enn en skjerm koblet til datamaskinene sine.

Når du kobler mer enn bare en skjerm til en datamaskin som kjører på Windows-operativsystemet, gjør Windows en av skjermene til den primære skjermen (i nesten alle tilfeller er dette skjermen som ble koblet til datamaskinen først) og resten av skjermen. overvåker sekundære, tertiære og så videre skjermer. Den primære skjermen er standardskjermen Windows viser alt på, og det er derfor det er veldig viktig å avgjøre hvilken skjerm som er koblet til datamaskinen du vil være den primære skjermen. Heldigvis tillater Windows 10 ikke bare brukere med flere skjermer å velge sin primære skjerm til enhver tid, men prosessen som brukes til å gjøre det er også ganske enkel.

For Windows 7

For å endre den primære skjermen på en datamaskin som kjører på Windows 7 med mer enn en skjerm som er koblet til den, må du bare:

  1. Høyreklikk på et tomt område på skrivebordet .
  2. Klikk på Skjermoppløsning .
  3. I rommet under Endre utseendet på skjermen din , vil alle datamaskinene som er koblet til datamaskinen din være synlige, hver representert som en skjerm med et tall i midten. Skjermen som har tallet 1 i sentrum er skjermen som for øyeblikket er konfigurert som datamaskinens primære skjerm. Klikk på skjermen som du vil lage datamaskinens primære skjerm for å velge den.
  4. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av Bruk denne enheten som det primære skjermalternativet (eller alternativet Gjør dette til mitt hovedskjermbilde , avhengig av iterasjonen til Windows du bruker) for å aktivere det. Hvis du gjør det, blir Windows 10 bedt om å endre den primære skjermen til skjermen du nettopp har valgt.
  5. Klikk på Bruk , og endringen du har gjort i datamaskins skjermkonfigurasjon vil bli brukt.
  6. Klikk på OK og lukk vinduet Skjermoppløsning .

For Windows 10

I Windows 10 er trinnene litt forskjellige. Noen navn endres her og der, men hovedmetoden er den samme.

  1. Høyreklikk hvor som helst i skrivebordet og velg Skjerminnstillinger .
Vis innstillinger på Windows 10-startskjermen
  1. Her vil alle skjermene vises i grafiske former. Du kan enkelt skille skjermene fra hverandre. Velg nå skjermen du vil angi som primærskjerm. Naviger nå ned på skjermen og velg Gjør dette til min hovedskjerm .
Innstillingsskjerm som primærskjerm i Windows 10-innstillinger
  1. Hvis du ser Make this main display gråtonet, betyr det sannsynligvis at den nåværende skjermen som du prøver å sette som primærskjerm allerede er satt.

Merk: Hvis du har grafikkmaskinvare installert på datamaskinen din, er det sannsynlig at innstillingene for det grafiske programmet overstyrer systemets standard skjerminnstillinger. I så fall åpner du applikasjonen og velger den primære skjermen derfra i innstillingene.

Primærvisning i grafiske innstillinger i Windows 10 AMD

Videre bør du også sørge for at skjermene blir utvidet . Hvis du ikke har utvidet skjermene, vil det ikke være mulig å lage en primær skjerm, siden alle skjermer blir behandlet likt. Du kan endre innstillingen til å utvide disse skjermene fra skjerminnstillingene i Windows 10.

Utvider skjermen i Windows 10-innstillinger

Merk: Prøv å koble HDMI-kabelen til skjermen som du vil bruke som primær, fordi noen brukere har rapportert at skjermen som er koblet til ved hjelp av HDMI-kablene, faktisk er gjenkjent som den primære skjermen. Dette er kanskje ikke tilfelle med dere alle, men det kan fremdeles hjelpe noen mennesker.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det