Fix: WMI Provider Host (WmiPrvSE.exe) Høy CPU-bruk på Windows 10

WMI Provider Host WmiPrvSE er en Windows Host Management Process som brukes av utviklerne for å overvåke formål.

Denne oppførselen sees vanligvis på produksjonsmiljøet. Etter oppgradering av Windows 7 til 10 har mange av brukerne lagt merke til en økning i CPU-bruken, noe som gjør systemet forsinket, varmt og sakte. Min personlige gjetning er at problemet skyldes en uvanlig oppførsel av denne tjenesten som ikke følger mønstrene den skal.

For å løse dette problemet vil vi kjøre en grunnleggende kommando på ledeteksten og starte Windows Management Instrumentation Service på nytt .

Reparer korrupte filer

Last ned og kjør Restoro for å skanne, reparere og gjenopprette korrupte og manglende filer herfra , og se om bruken av prosessen WmiPrvSE synker. Hvis ikke, prøv de andre listede løsningene nedenfor.

Start Windows Management Instrumentation Service på nytt

Hold Windows-tasten på tastaturet og Press R . I kjøredialogen; skriv services.msc

servicesrun

Fra tjenestekonsollen; finn Windows Management Instrumentation Service. Det jeg vanligvis gjør er å klikke på en av tjenestene og deretter trykke på W- tasten for å komme til tjenestene som begynner med Word W. Gjør deretter en rask skanning for å finne den jeg vil ha.

WmiPrvSE

Velg Start på nytt for å starte tjenesten på nytt. Du kan også stoppe tjenesten herfra hvis du vil, men det anbefales ikke. Så la det kjøre, så løser vi problemet med høy CPU-bruk med denne prosessen.

Start andre tilknyttede tjenester på nytt

Når dette er gjort, svever du over musen i nederste venstre hjørne på Start-knappen og gjør (Høyreklikk) på den. En kontekstmeny åpnes; velg ledetekst (administrator) herfra.

WmiPrvSE1

I ledetekstvinduet som åpnes; skriv inn følgende kommandoer en etter en; Trykk på Enter-tasten etter hver kommando.

nettstopp iphlpsvc nettstopp wscsvc nettstopp Winmgmt nettstart Winmgmt nettstart wscsvc nettstart iphlpsvc

2015-10-26_040001

Når du er ferdig; Start PCen på nytt og sjekk. Dette skal tillate at prosessen faller betydelig, og CPU-en vil være tilbake til normal bruk. Hvis ikke, fortsett til neste metode nedenfor.

Utfør en ren oppstart for å identifisere et feil program

Det er mulig at et bestemt program kan forårsake høy CPU-bruk av WMI Provide Host. Derfor vil vi i dette trinnet utføre en ren oppstart og isolere applikasjonen som forårsaker overdreven bruk. I en ren oppstart lastes bare tjenestene som er viktige i oppstartsprosessen, og ekstra tjenester og applikasjoner deaktiveres. For å utføre en ren oppstart:

 1. Logg inn til datamaskinen med en administratorkonto.
 2. Trykk på " Windows " + " R " for å åpne " RUN " -prompten.
 3. Skriv inn “ msconfig ” og trykk “Enter”.
 4. Klikk på alternativet " Tjenester " og fjern merket for " Skjul alle Microsoft-tjenester " -knappen.
 5. Klikk på alternativet " Deaktiver alt " og deretter på " OK ".
 6. Klikk på " Oppstart " -fanen, og klikk deretter på " Åpne oppgavebehandling ".
 7. Klikk på " Oppstart " -knappen i oppgavebehandling.
 8. Klikk på et hvilket som helst program i listen som har " Aktivert " skrevet ved siden av, og velg alternativet " Deaktiver ".
 9. Gjenta denne prosessen for alle applikasjoner i listen og start datamaskinen på nytt.
 10. Nå er datamaskinen din startet opp i " Clean Boot " -tilstand.
 11. Sjekk om problemet forsvinner.
 12. Hvis høy CPU -bruk er ikke lenger oppstått betyr det at en 3dje part program eller tjeneste var forårsaker det.
 13. Start med å aktivere en tjeneste om gangen på samme måte, og stopp når den høye CPU- bruken kommer tilbake.
 14. Installer den tjenesten / programmet ved å muliggjøre som den høye bruken kommer tilbake eller beholde det deaktivert .

Finn prosessen ved hjelp av Event Viewer og avinstaller den

Åpne Event Viewer . Hvis du bruker Windows 7 eller tidligere, kan du søke etter Event Viewer i Start-menyen og deretter åpne den. Hvis du bruker Windows 8 / 8.1 eller 10, trykker du bare på Windows-logotasten + X for å åpne WinX-menyen og deretter klikker du på Event Viewer i WinX-menyen .

wmi leverandør vert - 1

Klikk på Vis i verktøylinjen øverst i Event Viewer- vinduet, og aktiver alternativet Vis analytiske og feilsøkingslogger .

wmi leverandør vert - 2

I den venstre ruten i vinduet, naviger til Programmer og tjenestelogger > Microsoft > Windows > WMI-aktivitet .

wmi leverandør vert - 3

Dobbeltklikk på WMI-Activity for å utvide innholdet, og klikk på Operational i listen over innholdet for å åpne WMI Provider Hosts operasjonslogger.

Se etter eventuelle feil, og når du finner en, klikker du på den for å vise spesifikasjonene nederst i vinduet.

Under kategorien Generelt i spesifikasjonene for feilen du klikket på, se etter begrepet ClientProcessId , og når du finner det, noter eller husk nummeret (numrene) - for eksempel 1079 - som følger det.

wmi leverandør vert - 4

Lukk Event Viewer og åpne Oppgavebehandling . Hold Windows-tasten og trykk på R. Skriv inn taskmgr i dialogboksen Kjør, og klikk OK. Naviger til kategorien Tjenester og se etter tjenesten som har samme prosess-ID ( PID ) som nummeret som fulgte ClientProcessID- begrepet.

2015-12-11_120924

Tjenesten som har tilsvarende prosess-ID er synderen, så når du har funnet den, deaktiver den umiddelbart , og gå deretter til Kontrollpanel > Programmer og funksjoner og avinstaller programmet som den skyldige tjenesten var for. Når programmet er avinstallert, bør WMI Provider Host gå tilbake til å bruke en ekstremt minimal mengde CPU.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det