Fix: Windows Store feilkode 0x80131500

Windows Store feilkoder er mange, og det er mange måter du kan påvirke det på og forhindre at appene dine lastes ned eller oppdateres. Butikken er en nyttig Windows 8, 8.1 og Windows 10-funksjon, og den ligner konseptet du kan se på smarttelefoner. Brukerne har imidlertid opplevd det faktum at feilene vises ved tilfeldige anledninger uten kjent årsak.

Disse feilene kan løses enkelt hvis du følger instruksjonene nøye, men la oss først bli kjent med feilkoden som vises i dette spesielle scenariet.

Hvordan fikse Windows Store feilkode 0x80131500

Denne feilkoden tillater ikke brukere å laste ned eller oppdatere appene de allerede har installert. Dette kan være ganske irriterende når du vurderer det faktum at apper i Windows Store oppdateres regelmessig, og at nye oppdateringer vanligvis gir mange nye funksjoner.

Det er flere løsninger på dette spesielle problemet, så sørg for at du følger dem en etter en for å komme ut på toppen og bli kvitt denne feilkoden en gang for alle.

Løsning 1: Tilbakestill Windows Store-hurtigbufferen

Hvis butikkens cache har problemer, må du tilbakestille den med denne enkle kommandoen. Tilbakestilling av hurtigbufferen løser vanligvis lignende problemer fordi de skyldes når butikken brukes for mye og hurtigbufferen blir større enn anbefalt. Dette kan føre til problemer både med Windows Store og Windows Update-tjenesten, noe som kan føre til at den aktuelle meldingen vises ofte.

 1. Klikk på Start-menyen og skriv kommandoen “ wsreset ”. Så snart du skriver inn dette, skal det første resultatet øverst være “wsreset - Kjør kommando”.

 1. Klikk på dette for å tilbakestille butikkens hurtigbuffer.
 2. Start datamaskinen på nytt for å bruke disse endringene, og åpne Store for å se om nedlastningene og oppdateringene dine fungerer igjen.

Løsning 2: Bruk feilsøkingsprogrammet for Store Apps

Microsoft har lastet opp en nyttig feilsøkingsapp på deres viktigste støttenettsted, slik at du kan laste den ned og bruke den til å fikse forskjellige problemer angående Windows Store og appene som er relatert til den. Følg instruksjonene nedenfor for å lære mer.

 1. Følg denne lenken for å laste ned og kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows-apper.
 2. Kjør den og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen. Feilsøkingsprogrammet skal løse problemene den kan løse automatisk og uten din inngripen.

Løsning 3: Opprett en ny brukerkonto på PC-en

Å opprette en ny brukerkonto hjalp vanligvis brukere med å løse problemet med kontoene sine. Som det ser ut, ble brukerkontoen de brukte for å få tilgang til Store i utgangspunktet ødelagt, og nå kan ikke brukerne laste ned eller oppdatere noen apper i det hele tatt. De har også kommet frem for å si at det å opprette en ny konto kunne løse problemet.

Opprette en Microsoft-konto:

 1. Åpne Innstillinger enten ved å klikke på tannhjulikonet som ligger rett over av / på-knappen i Start-menyen eller ved å søke etter det i søkefeltet.

 1. Åpne Kontoseksjonen i Innstillinger, og velg alternativet Familie og andre personer.
 2. Velg alternativet Legg til noen andre til denne PCen.

 1. Du må oppgi informasjon om kontoen du skal legge til i denne prosessen ved å gjøre det i henhold til instruksjonene nedenfor:
 • Hvis kontoen du legger til allerede eksisterer under en Microsoft-e-post, angir du den nå.
 • Hvis kontoen du legger til ikke er en Microsoft-konto, skriver du inn e-postadressen du vil bruke til den. Forsikre deg om at du velger en gyldig e-post
 • Hvis du vil opprette en ny e-postadresse direkte fra menyen Legg til en konto, klikker du på Registrer deg for en ny e-postadresse.
 • Det er nyttig å legge til et barns konto hvis brukeren du oppretter kontoen for er et barn.
 1. Følg instruksjonene for å fullføre konfigureringen av kontoen.

Opprette en lokal konto

 1. Åpne Innstillinger enten ved å klikke på tannhjulikonet som ligger rett over av / på-knappen i Start-menyen eller ved å søke etter det i søkefeltet.

 1. Åpne Kontoseksjonen i Innstillinger og velg alternativet Andre kontoer.
 2. Velg alternativet Legg til en konto der, og klikk deretter på Logg på uten et Microsoft-kontoalternativ som vanligvis ikke anbefales.

 1. Opprett en lokal konto og fortsett.
 2. Skriv inn et brukernavn for denne nye kontoen.
 3. Hvis du vil at denne kontoen skal være passordbeskyttet, kan du legge til et tegnpassord, et passordhint og fortsette ved å klikke på Neste.

 1. Klikk på Fullfør-knappen for å fullføre opprettelsen av en ny konto.

Løsning 4: Endre plasseringen til datamaskinen

Andre har rapportert at endring av plasseringen til datamaskinen din i innstillingene muliggjorde bruk av butikken. Det viser seg at nye oppdateringer har deaktivert Store fra visse deler av verden, og det er brukere som brukte et falskt sted som nå ikke klarer å koble til Store-tjenester i det hele tatt. Følg instruksjonene nedenfor for å endre posisjon.

 1. Åpne Kontrollpanel ved å søke etter det i søkefeltet på oppgavelinjen eller i Start-menyen.

 1. Sett alternativet Vis etter i Kontrollpanel til Kategori, og velg klokke, språk og region fra listen.
 2. Under denne seksjonen, finn Region-delen og velg alternativet Endre plassering under.

 1. Velg din virkelige plassering eller i det minste den som er oppgitt i e-postadressen du brukte for Microsoft-kontoen din.

Du bør også sjekke innstillingene for tid og dato, siden disse innstillingene kan forårsake mange problemer hvis de blir stående under feil verdi. Følg instruksjonene nedenfor for å tilbakestille dato- og tidsinnstillingene:

 1. Åpne innstillinger for dato og tid ved å åpne Start-menyen, åpne Innstillinger-appen ved å klikke på tannhjulikonet over strømikonet, velge Tid og språk og navigere til kategorien Dato og tid.

 1. I kategorien Dato og klokkeslett må du sørge for at datamaskinens dato og klokkeslett stemmer overens med stedet du valgte for datamaskinen. Hvis klokkeslettet ikke er riktig, kan du prøve å slå av alternativet Still tid automatisk.
 2. Velg riktig tidssone fra rullegardinlisten for å avslutte prosessen. Når du er ferdig, start datamaskinen på nytt og prøv å åpne Windows Store igjen.

Merk: Hvis butikken fremdeles ikke fungerer for din virkelige plassering, kan du prøve å sette posisjonen din og tidssonen din til USA.

Løsning 5: Endre DNS-innstillingene

Hvis oppdateringsprosessen mislyktes på grunn av din ISP (Internet Service Provider), kan du bare endre standard DNS-server til en offentlig for å kunne installere oppdateringen. Du kan snu prosessen ganske enkelt hvis noe går galt.

 1. Åpne dialogboksen Kjør ved å trykke Windows-logotasten + R-tasten sammen. Skriv deretter inn “ncpa.cpl” i den og klikk OK.

 1. Nå som Internett-tilkoblingsvinduet er åpent, dobbeltklikker du på den aktive nettverksadapteren.
 2. Klikk deretter Egenskaper og dobbeltklikk på Internet Protocol Versjon 4 (TCP / IPv4).

 1. Finn Bruk følgende alternativ for DNS-serveradresser.
 2. Sett foretrukket DNS-server til å være 8.8.8.8
 3. Sett alternativ DNS-server til å være 8.8.4.4

Merk: Det er Googles offentlige DNS-serveradresser.

 1. Prøv nå å installere Windows-oppdateringer igjen.

Løsning 6: Kontrollerer nedetid

Hvis ingen av metodene ovenfor virket, er det veldig sannsynlig at Microsoft opplever nedetid selv. Hvis Store-applikasjonen ikke kan kommunisere med serverne sine, vil den ikke kunne koble til og dermed vise feilmeldingen. Her kan du sjekke tredjeparts nettsteder som overvåker nedetid for Store og se om det er problemer som skjer.

Du bør også sjekke fora hvis andre brukere nylig har lagt ut det samme problemet. Hvis det faktisk er nedetid, bør du vente en stund før serverne står opp igjen.

Løsning 7: Aktivering av TLS 1.2

TLS (transportlagsikkerhet) er en sikkerhetsarkitektur som dikterer hvilken type sikkerhet som skal implementeres over nettverket. Datamaskinen din har forskjellige TLS-alternativer tilgjengelig for implementering. Vi kom over flere tilfeller der hvis en TLS 1.2 ikke var aktivert på datamaskinen, datamaskinen ikke var i stand til å kommunisere ordentlig med Microsoft Store og dermed forårsake problemer som den som diskuteres. Her vil vi navigere til internettinnstillingene dine og se om dette gjør susen.

 1. Trykk Windows + R, skriv “inetcpl.cpl” i dialogboksen, og trykk Enter.
 2. Nå navigerer du til kategorien Avansert og blar nedover. Finn TLS 1.2 og aktiver den.
 3. Lagre endringer og avslutt. Start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst.

Løsning 8: Tilbakestille butikkapplikasjonen

Hvis ingen av metodene ovenfor fungerer, er vår siste utvei å tilbakestille selve Windows Store-applikasjonen. Store, som alle andre applikasjoner, har Store midlertidige konfigurasjoner og innstillinger på plass. Hvis noen av disse blir korrupte eller har dårlige data lagret, vil du oppleve feilen 0x80131500 . Her vil vi navigere til butikkinnstillingene og tilbakestille applikasjonen til standard og se om dette gjør noen forskjell.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " butikk " i dialogboksen. Når applikasjonen kommer frem, klikker du på App-innstillinger .
 2. Nå, naviger ned og trykk på Reset- knappen.
 3. Etter at tilbakestillingsprosessen er fullført, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst for godt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det