Hvordan bruke Windows Live Photo Gallery på Windows 10?

Da Windows 7 kom ut, ble det frittstående programmet Windows Photo Gallery omdøpt til Windows Live Photo Gallery og flyttet til Windows Live Essentials-applikasjonssuiten. Programmet har siden blitt avviklet av Microsoft og støttes ikke lenger offisielt.

Imidlertid, til tross for sporadiske problemer brukerne står overfor, forblir Windows Live Photo Gallery et av de mest effektive Windows-programmene noensinne når det gjelder å organisere bilder, så vel som en kompetent bildeditor, og har fortsatt behov. Selv om programmet ikke lenger kan installeres og brukes på Windows 10 gjennom offisielle kanaler, er installatører for offline iterasjoner av Windows Live Essentials-pakken og dens komponenter fremdeles tilgjengelig andre steder. For å installere Windows Live Photo Gallery på Windows 10, må du:

 1. Klikk  her for  å begynne å laste ned et installasjonsprogram for den frittstående versjonen av den siste Windows Live Essentials 2012-versjonen som ble gitt ut av Microsoft.
 2. Vent til nedlastingen er fullført.
 3. Når nedlastingen er fullført, navigerer du til katalogen installasjonsprogrammet ble lastet ned til.
 4. Finn filen heter  wlsetup-all.exe, og dobbeltklikk på den for å  kjøre  den.
 5. Vent til installatøren forbereder filene som kreves for installasjonen.
 6. På skjermbildet  Hva vil du installere  , klikker du på  Velg programmene du vil installere .
 7. Fjern avmerkingen for alle programmene som er inkludert i  Windows Live Essentials 2012-  pakken, og la bare boksen ved siden av  Photo Gallery og Movie Maker være  merket og valgt.
 8. Klikk på  Installer .
 9. Vent til programmet skal installeres.
 10. Når installasjonsprogrammet er ferdig med å installere programmet, klikker du på  Lukk .

Du bør nå se Windows Live Photo Gallery på datamaskinen din, og dobbeltklikke på Photo Gallery-snarveien vil starte programmet for deg.

Mens det er ganske enkelt og greit å installere Windows Live Photo Gallery på Windows 10, er det en annen historie å få det til å fungere og bruke det. Windows 10 var ikke nødvendigvis bygget for å være kompatibelt med applikasjoner datert som Windows Live Photo Gallery, og mangler derfor noen filer og komponenter som kreves for å kjøre programmet. Når det er tilfelle, kan du få følgende feilmelding når du prøver å starte Windows Live Photo Gallery på Windows 10:

Fotogalleriet kan ikke starte fordi Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition mangler. Vil du gå til Microsoft Download Center for å installere det?

Dessverre, i likhet med Windows Live Photo Gallery, tilbyr Microsoft ikke lenger Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition for nedlasting. Komponenten kan imidlertid fortsatt lastes ned fra tredjepartskilder. For å laste ned og installere Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition, bare:

 1. hit i en nettleser du ønsker  .
 2. Klikk på  Last ned nå- knappen, og datamaskinen din begynner å laste ned en Microsoft Installer for Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition .
 3. Vent til nedlastingen er fullført.
 4. Når nedlastingen er fullført, navigerer du til katalogen Microsoft Installer ble lastet ned til.
 5. Finn filen heter  SQLServerCE31-EN.msi og dobbeltklikk på den for å  kjøre  den.
 6. Følg instruksjonene på skjermen og instruksjonene for å installere Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition .
 7. Når komponenten er installert, lukker du Microsoft Installer.

Prøv å starte Windows Live Photo Gallery med Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition nå installert, og programmet skal starte og kjøre problemfritt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det