Fix: Ingen harddisker funnet i Windows 7 Installer

Windows 7 var uten tvil det mest populære operativsystemet. Siden Windows 10 er relativt nytt og har hatt sin andel av feil og inkompatibilitet, brukes Windows 7 fortsatt av millioner av mennesker som et alternativ. Dette betyr at folk fortsatt aktivt kjøper Windows 7-lisenser og installerer operativsystemet på PC-en. Imidlertid er det et vanlig problem hvor Windows 7-oppsettet ikke gjenkjenner harddisken du vil installere i. Alt du ser på oppsettet er en tom listeboks når det gjelder å velge en stasjon å installere i. Det er også en vag melding som innledes med et utrop i en gul trekant som sier "Ingen drivere funnet Klikk lastedriveren for å gi en masselagringsdriver for installasjon." Denne artikkelen vil utforske dette problemet,gi grunnene til at det oppstår, og avslutt med å gi deg arbeidsløsninger på problemet.

Hvorfor Windows 7 Setup ikke finner harddisken din

For å kunne lese harddisken, må Windows ha hovedkortets lagringskontrollerdrivere, i motsetning til BIOS-oppsettet. Windows-oppsett laster vanligvis alle harddiskdrivere, men hvis hovedkortet ble avduket etter utgivelsen av Windows 7, er det sannsynlig at driverne ikke er lastet, og derfor kan ikke harddisken oppdages. Du ser kanskje harddisken i BIOS-oppsettet, men Windows-oppsettet kan ikke finne den.

En annen vanlig årsak til at harddisken ikke kan oppdages i volumfilformatet. Windows leser vanligvis NTFS-filformat, så hvis harddisken din er ny eller tidligere ble brukt i Ubuntu, Mac eller Linux, er det en mulighet for at filformatet ikke kan leses av Windows-oppsettet.

Hovedkortet og harddiskene kobles også på forskjellige måter (diktert av hovedkortlagringskontrolleren) som bestemmer hvordan data blir utvekslet til og fra stasjonen og grensesnittet som brukes i BIOS. Dette inkluderer EFI / UEFI, SATA / IDE, SATA / ATA, SATA / AHCI og SATA / RAID. Bruk av feil tilkoblingsprotokoll kan føre til en konflikt, og harddisken din blir ikke oppdaget av BIOS og av Windows-oppsettet.

Nedenfor ser du hvordan du kan løse dette problemet. Start med denne metoden 3, 4 og 5 hvis BIOS ikke klarer å oppdage harddisken.

Metode 1: Formater / rengjør harddisken ved hjelp av 'diskpart' i ledeteksten

Hvis harddisken blir oppdaget av BIOS, vil bruk av "ren" -kommandoen formatere harddisken og angi NTFS-filformatet. Du mister data som er lagret på harddisken, så bruk denne metoden hvis du er helt sikker på at du ikke trenger dataene på harddisken.

 1. Sett inn Windows 7 oppstartbar plate eller USB og start datamaskinen på nytt.
 2. Trykk på F12 for å få opp alternativene for oppstartsenheten og velg USB eller DVD / RW (avhengig av hvilket Windows 7-oppsett du har)
 3. Det vises en skjerm som ber deg trykke på en hvilken som helst tast for å starte fra DVD / RW eller USB. Trykk på hvilken som helst tast for å starte opp Windows 7-oppsettet.
 4. Når velkomstskjermen kommer opp i Windows Setup, trykker du på Shift + F10, som viser en ledetekst (ligner på å velge språk> Reparer> Kommandoprompt)
 5. Skriv “diskpart” (ingen anførselstegn) og trykk enter.
 6. Skriv “list disk” og trykk enter.
 7. Forhåpentligvis kan du se stasjonen din i listen. Du bør se et nummer som identifiserer det. Skriv nå “velg disk X” (hvor X er nummeret som identifiserer stasjonen din) og trykk enter.
 8. Skriv “clean” og trykk enter. Dette vil skrive en tom MBR, du mister data på harddisken hvis du hadde noe på den.
 9. Ingen prøv å installere Windows 7 på nytt

Alternativt kan du fjerne harddisken, slave den til en maskin som allerede har Windows og formatere stasjonen ved hjelp av et NTFS-filsystem. Når du er ferdig, må du fikse harddisken på maskinen din og starte win7-installasjonen.

Metode 2: Last inn driverne til harddisklagringskontrollere fra en USB til Windows-oppsettet

Hvis SATA / lagringskontrolleren din er nyere enn Windows 7-versjonen din, vil denne metoden laste de manglende lagringskontrollerdriverne som trengs for å oppdage harddisken.

 1. Arbeid fra en annen PC, last ned driverne til harddiskverten / lagringskontrolleren fra hovedkortprodusenten eller fra PC-produsentens nettsted (forutsatt at du ikke har endret hovedkortet som fulgte med datamaskinen)
 2. Pakk ut zip-filen i USB-stasjonen (hvis det er en .exe-fil, legg til en .zip-fil på slutten og pakke ut til USB-en din)
 3. Sett inn Windows 7-oppstartsplaten og USB-stasjonen i PC-en med installasjonsproblemet, og start den på nytt.
 4. Trykk på F12 for å få opp alternativene for oppstartsenheten og velg USB eller DVD / RW (avhengig av hvilket Windows 7-oppsett du har)
 5. Det vises en skjerm som ber deg trykke på en hvilken som helst tast for å starte fra DVD / RW eller USB. Trykk på hvilken som helst tast for å starte opp Windows 7-oppsettet.
 6. Når velkomstskjermen kommer opp i Windows Setup, velger du et språk og klikker neste
 7. Godta lisensen og vilkårene, og klikk deretter på neste
 8. Velg den tilpassede (avanserte) installasjonen
 9. Windows vil spørre deg hvor du vil installere operativsystemet, men det vil ikke være noe i listen.
 10. Klikk på "last driver" -lenken nederst til venstre i vinduet.
 11. Hvis du mottar en meldingsboks der du blir bedt om å koble til enheten med driverne dine, klikker du på “OK” (eller klikker Avbryt og deretter Bla gjennom ... for å søke etter driveren manuelt. Du må finne driveren for dette tilfellet. Om nødvendig, lukk advarselen om ingen egnede drivere, og fjern merket for Skjul drivere ... avmerkingsboksen)
 12. Bla til riktig stasjonsbokstav og plassering for USB-stasjonen, og klikk OK
 13. Når driveren er funnet, blir du bedt om å velge kontrolleren fra listen. Forsikre deg om at den er valgt, og klikk Neste:
 14. Harddisken vil nå vises og klar til å starte installasjonen av Windows 7: Velg en stasjon og klikk "Neste" for å fortsette med installasjonen.

Metode 3: Endre boot controller-modus i BIOS

Denne metoden vil hjelpe hvis BIOS ikke kan oppdage harddisken. Ved å endre til riktig BIOS-grensesnitt og datautvekslingsmekanisme, vil Windows 7-oppsettet kunne finne harddisken din. Du har muligheten til EFI / UEFI eller SATA som har fire oppstartsmodi (ATA, RAID, IDE, AHCI).

 1. Slå av PCen og start den på nytt
 2. Trykk raskt på F2 eller F10 for å starte BIOS
 3. Gå til "Avansert" -fanen og bla ned til "SATA-modus."
 4. Trykk på enter og velg en modus. Gå til exit og exit etter lagring av endringene. Start på nytt og sjekk om harddisken din nå blir oppdaget av BIOS. Gjør dette til det blir oppdaget.

Hvis du bruker RAID på datamaskinen, kan du endre den til AHCI eller IDE. Ellers er det bare å endre hvilken kontroller som er valgt, og kontrollere om problemet vedvarer. Når du har gjort det, kan du formatere disken med den første metoden, eller du kan også bruke Acronis True Image for å fullføre formateringsprosessen.

UEFI-hovedkort kan gå glipp av dette alternativet siden de bare har en type lagringsstyringsprotokoll. Merk at denne metoden og alternativene for kontrollermodus kan være forskjellige for forskjellige datamaskiner. Du kan få kontrollermodus under “Host controller” “IDE Configuration” “SATA configuration” eller noe lignende.

Metode 4: Tilbakestill BIOS

Hvis du endret konfigurasjonen for lagringskontrolleren på grunn av en hvilken som helst oppdatering, kan du prøve å tilbakestille BIOS.

 1. Slå av PCen og start den på nytt
 2. Trykk raskt på F2 eller F10 for å starte BIOS
 3. Gå til "exit" -fanen og velg "Restore Defaults."
 4. Velg “Ja” i advarselen og avslutt etter lagring av endringene

Metode 5: Bruk en annen SATA-port

Hvis du bruker en stasjonær datamaskin, kan du prøve å bruke en annen SATA-port og se om det hjelper i det hele tatt. Noen ganger kommer de med to forskjellige kontrollere.

Merk: Noen ganger løser kopiering av oppstartsmappen fra Windows-installasjonsdisken til USB-stasjonen dette problemet, slik at du kan prøve.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det