Hvordan fikse venstre CTRL-nøkkel som ikke fungerer på Windows?

Flere brukere har rapportert at de plutselig ikke klarer å bruke venstre CTRL-nøkkel på den bærbare datamaskinen. Noen brukere sier at selv om de kobler til et eksternt tastatur, fungerer CTRL-tasten fortsatt ikke. Problemet er ikke eksklusivt for en bestemt Windows-versjon, da det er bekreftet at det forekommer på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hva forårsaker problemet med "Venstre CTRL-nøkkel som ikke fungerer" på Windows?

Vi så på ulike brukerrapporter og analyserte forskjellige reparasjonsstrategier som ofte anbefales av berørte brukere. Som det viser seg kan flere forskjellige situasjoner føre til at dette problemet kommer til syne. Her er en kortliste over potensielle skyldige som kan være ansvarlige for dette problemet:

 • Problem med fysisk tastatur - Før de fokuserer på andre potensielle skyldige, bør berørte brukere begynne med å sikre at de ikke har å gjøre med en feil tastaturknapp. Det enkleste å teste om dette stemmer, er å koble til et annet tastatur og se om problemet fremdeles oppstår.
 • Problemet er forårsaket av en dårlig Windows-oppdatering - Det er en bestemt Windows-oppdatering som tar sikte på å legge til flere snarveialternativer som er kjent for å forårsake dette problemet med venstre Ctrl-knapp. I dette tilfellet kan du løse problemet ved å installere hver ventende WIndows-oppdatering - dette vil sørge for at du installerer hurtigreparasjonen for problemet.
 • Korrupt / upassende HID-driver - HID-driveren er ofte ansvarlig for innseendet til dette problemet. En ødelagt forekomst kan ødelegge funksjonaliteten til noen nøkler. Berørte brukere har rapportert at de klarte å fikse problemet ved å installere driveren på nytt ved hjelp av Enhetsbehandling.

Hvis du leter etter en løsning som vil ivareta dette problemet, vil denne artikkelen gi deg flere forskjellige reparasjonsstrategier som vil hjelpe deg med å feilsøke problemet. Nedenfor finner du flere forskjellige reparasjonsstrategier som andre brukere i en lignende situasjon har brukt, med å gjenopprette normal funksjonalitet til Venstre Ctrl-nøkkel.

For de beste resultatene, anbefaler vi deg å følge de potensielle løsningene nedenfor i rekkefølge, siden vi ordnet dem etter effektivitet. Til slutt bør du snuble over en metode som løser problemet uavhengig av den skyldige som forårsaker problemet.

La oss begynne!

Metode 1: Testing for et fysisk problem

For å sikre at du ikke følger mange feilsøkingstrinn til ingen nytte, bør du først sørge for at du ikke har et fysisk tastaturproblem - en feil knapp.

Med dette i tankene, start med å koble til et annet tastatur og se om problemet fortsatt oppstår. Hvis du støter på problemet på en bærbar datamaskin, kobler du til et USB-tastatur og ser om venstre CTRL-nøkkel er brukbar.

Hvis problemet vedvarer selv med et annet tastatur, er det klart at problemet ikke skyldes et fysisk problem. I dette tilfellet, gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Installer hver ventende Windows-oppdatering

Det neste trinnet vil være å sikre at du kjører den nyeste Windows-versjonen. Flere berørte brukere har rapportert at problemet sluttet å oppstå, og CTRL-nøkkelen begynte å fungere igjen når de installerte hver ventende WIndows-oppdatering for å sikre at de kjørte til den siste mulige utviklingen.

Det faktum at denne metoden var vellykket for noen brukere, antyder at Microsoft muligens har gitt ut en hurtigreparasjon for akkurat dette problemet.

Her er en rask guide for å sikre at du installerer hver ventende oppdatering:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ ms-settings: windowsupdate ” i tekstboksen og trykk Enter for å åpne Windows Update- fanen i Innstillinger- appen.
 2. Når du er inne i Windows Update- fanen, klikker du på Se etter oppdatering og vent til den første skanningen er fullført.
 3. Når skanningen har funnet ut hvilke oppdateringer som venter på å bli installert på datamaskinen din, følger du instruksjonene på skjermen for å installere dem alle. Hvis du blir bedt om å starte på nytt før du får sjansen til å installere hvert element, gjør du det, men sørg for å gå tilbake til samme skjerm ved neste oppstart for å fullføre resten av oppdateringsinstallasjonene.
 4. Etter at du har klart å installere hver ventende oppdatering, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart.

Hvis den venstre CTRL-tasten fremdeles ikke fungerer, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Installere HID-drivere på nytt

Det er også mulig at du ser denne feilen på grunn av et tastaturdriverproblem. Flere brukere som også fikk dette problemet, har rapportert at de klarte å fikse dette etter å ha avinstallert og installert på nytt HID-driverne ved hjelp av Enhetsbehandling.

Her er en rask guide til bruk av Enhetsbehandling for å installere tastaturdriverne på nytt:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “devmgmt.msc” og trykk Enter for å åpne Device Manager-verktøyet.
 2. Når du er inne i Enhetsbehandling , blar du ned gjennom listen over installerte elementer og utvider rullegardinmenyen tilknyttet Tastaturer.
 3. Høyreklikk på HID Keyboard Device og velg Uninstall Device fra den nylig viste kontekstmenyen.
 4. Bekreft at du har til hensikt å avinstallere driveren ved å klikke Avinstaller en gang til, og vent til prosessen er fullført.
 5. Gjenta trinn 4 og trinn 4 med alle HID-driverne som du har installert på datamaskinen.
 6. Start datamaskinen på nytt slik at operativsystemet ditt kan installere HID-driverne på nytt under neste oppstartssekvens og se om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det