BlueStacks: Er det trygt?

Det kan ikke benektes at Bluestacks er en av de mest populære Android-emulatorene der ute. Men i motsetning til andre Android-emulatorer, har Bluestacks alltid en aura av usikkerhet rundt seg. Noen mennesker synes det er trygt å bruke, mens andre har hatt noen erfaringer som fikk dem til å heve noen sikkerhetsproblemer med Android Emulator på tvers.

Hva er Bluestacks?

Hvis vi skulle miste den tekniske sjargongen, er BlueStacks en gratis Android-emulator for PC og Mac som for tiden har den største markedsandelen. Android-emulatorer gjør det mulig for brukere av stasjonære operativsystemer å kjøre Android-apper og spill som normalt er designet for å kjøre på en Android-smarttelefon eller nettbrett. De tillater også brukere å kunne kjøre .apk-filer på en datamaskin.

Siden Bluestacks-plattformen hovedsakelig er fokusert på spill, bruker de fleste brukere denne Android-emulatoren til å spille populære spill som PubG Mobile, Candy Crush, Temple Run, etc. Det er også et brukersegment som bruker Bluestacks til å kjøre bare applikasjoner som Viber, Snapchat, etc.

Bluestacks er et prosjekt utviklet etter en delt investering gjort av Intel, Samsung, Qualcomm og AMD.

BlueStacks sikkerhetshensyn

Kanskje den viktigste grunnen til at brukere mistenker at denne Android-emuleringsprogramvaren ikke er trygg, er det faktum at noen tredjeparts sikkerhetsapplikasjoner som McAfee og Avast kan oppdage de viktigste kjørbare BlueStacks som en trussel.

Men som det viser seg, viste de aller fleste av disse rapportene seg å være falske positive. Og selv i de tilfellene der den kjørbare filen faktisk var infisert, ble det ikke funnet bevis for at filen allerede var infisert da Bluestacks ble installert.

Det er sant at BlueStacks-installasjonsprogrammet ber deg om å deaktivere AV-beskyttelsen din mens du installerer applikasjonen på systemet ditt, men dette sikrer bare at du ikke har en overbeskyttende sikkerhetspakke som forhindrer at BlueStacks-installasjonen fullføres.

Vi skannet denne Android-emulatoren med flere av de mest effektive sikkerhetsskannerne, og vi fant ingen bevis for en malwareinfeksjon. Med dette sinnet kan du være trygg på at denne Android-emulatorprogramvaren ikke kommer forhåndsbuntet med skadelig programvare eller adware-programvare.

Selvfølgelig kan vi bare gå god for dette hvis du laster ned plattformen fra den offisielle nedlastingssiden ( her ), ikke fra en tredjepartskilde.

BlueStacks ytelsesproblemer

En annen populær grunn til at folk lurer på om BlueStacks er trygt, er ytelsesproblemer. Usikkerheten kommer fra det faktum at selv om det er middels spesifikke datamaskiner, rapporterer noen brukere fortsatt at Bluestacks krasjer ganske regelmessig og spiser bort ganske mange systemressurser.

Fordi BlueStacks har så høy CPU- og RAM-bruk, mistenker noen at programvaren kan brukes til kryptodrift eller annen lignende praksis uten brukerens bekymring. Heldigvis fant vi ingen bevis for denne aktiviteten.

Videre så vi på ulike ekspertuttalelser om denne saken, og det viser seg at høy CPU- og RAM-bruk er normal når emulering av et Android-miljø er veldig normalt, selv på avanserte PC-konfigurasjoner. Dette skjer fordi Android og stasjonære operativsystemer som PC og MAC har en veldig annen arkitektur, så ressurseffektivitet er egentlig ikke på bordet i denne saken. Så du vil vurdere å avinstallere BlueStacks hvis du har ytelsesproblemer fordi de ikke forsvinner snart.

Hvorfor de nyeste BlueStacks-versjonene er de tryggeste

Hvis vi skulle ta en tur tilbake til da BlueStacks akkurat begynte å bli populær, var det mye usikkerhet om inntektsmodellen som ble brukt. For bare noen år tilbake var Reddit fylt med tråder som oppfordret folk til å slutte å bruke BlueStacks. Her er ett eksempel . Hvorfor?

Problemet var at for å fortsette å bruke det, måtte du enten betale skaperne eller laste ned apper og rangere dem (i henhold til ønsket program). Dette ville sikkert ikke forårsaket så mye kontrovers hvis appene som ikke var omgitt av usikkerhet. Men den gang var det økende bekymringer for at noen av appene som ble inkludert i nedlastings- og installasjonsprogrammet faktisk inneholdt adware.

Og for å gjøre saken enda verre, inkluderte den originale Bluestacks-versjonen ikke en avinstalleringsprogram. Enda mer ble hovedprogrammappen gjort skrivebeskyttet slik at brukerne ikke en gang kunne slette mappen som inneholder BlueStacks-filene.

Heldigvis varte denne fasen bare i et par måneder. Da skaperne skjønte at denne tilnærmingen kom til å hindre dem i å vokse, slapp de nedlastingsprogrammet og gjorde programvaren gratis. Alle de nyeste versjonene inkluderer avinstalleringsprogram, og hovedprogrammappen er ikke lenger skrivebeskyttet.

Poenget er at de fleste diskusjonene du ser online angående sikkerhetsproblemene til Bluestacks ikke lenger er aktuelt. De siste versjonene (som kom ut de siste to årene) har ikke gitt noen sikkerhetsspørsmål.

Hvorfor velge Bluestacks?

Å velge Bluestacks tilsvarer å velge Samsung når du er i markedet for en ny Android-telefon. Akkurat som Samsung har den største markedsandelen i smarttelefonmarkedet, er Bluestacks det vanlige alternativet for alle Android-emulatorer.

Bortsett fra at det er kompatibelt med både Windows og MAC, vedlikeholdes det regelmessig med oppdateringer og feilrettinger, slik at du kan forvente en sømløs opplevelse.

Nesten alle funksjonene i Bluestacks er designet for å imøtekomme spillere. En av de mest populære funksjonene som gjør at mobilspill migrerer til denne plattformen, er muligheten til å starte flere forekomster av Bluestack-applikasjonene - dette gjør det mulig å starte flere spill samtidig (eller det samme spillet flere ganger). Hvis du bruker oppdrettspraksis for å øke nivået raskt i spillene dine, vil flere forekomster hjelpe deg med å gjøre dette ganske enkelt.

Men husk at antall forekomster du kan kjøre på en gang, er avhengig av PC-spesifikasjonene dine.

Er BlueStacks lovlig?

Et annet spørsmål som mange brukere som vurderer Bluestacks har, er om programvaren er ulovlig eller ikke. Det er et legitimt spørsmål, spesielt hvis du skulle se på de fleste Nintendo- eller Gameboy-emulatorer.

Selv om du kanskje blir fristet til å sette BlueStacks i samme pott som Nintendo / Gameboy / Gamecube-emulatorer, bør du ikke gjøre dette. Nintendo-emulatorer er ulovlige fordi de inkluderer programvarekopier av fysiske spill i system-maskinvaren ROM for å fungere. Dette er et klassisk eksempel på piratkopiering.

Bluestacks har imidlertid et annet miljø å jobbe med. Som du kanskje vet, er Android helt åpen kildekode. Selv om Google-apper er Googles egen eiendom, bryter BlueStacks ikke noen retningslinjer. Plattformen leveres forhåndsbuntet med Google Play Store (dette er en del av en avtale mellom de to partene), og du vil Play Store behandle BlueStack-plattformen din som hvilken som helst annen Android-enhet. Ingen diskriminering overhodet.

Så for å avslutte dette kapittelet, er BlueStacks helt lovlig, ettersom det kjører et operativsystem med åpen kildekode og har de nødvendige tillatelsene til å inkludere og støtte Google Play-butikken.

Er BlueStacks trygt?

Så hvis du er ute etter den endelige konklusjonen, så Ja. Bluestacks er trygt. Vi fant ingen bevis for skadelig programvare, spyware eller kryptodrift. Per nå er Bluestacks 100% trygg. Alle sikkerhetssertifikater er signert, og ingen sekundære applikasjoner er noen gang samlet.

Men husk at BluStacks bare fungerer som en virtuell maskin. Det er ditt ansvar at du bare installerer pålitelige applikasjoner fra Google Play Store.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det