Slik løser du feil 0xbba på Xbox-appen

Flere brukere har rapportert å få 0xbba feilkode når de prøver å starte Xbox-appen eller en bestemt funksjon i den på Windows-PCer. Brukere som kan starte denne appen med feil, rapporterer vanligvis at de støter på 0xbba-feilen når de prøver å bruke Play- funksjonen på en hvilken som helst video.

Vi kan ikke logge deg på. Prøv på nytt senere.

Denne spesielle feilen oppstår for det meste på Windows 10, men det er også knappe rapporter om at den oppstår på Windows 8.1.

Hva forårsaker 0xbba feilkode?

Etter å ha prøvd å replikere problemet og sett på forskjellige brukerrapporter, identifiserte vi et par potensielle skyldige som kan være ansvarlige for at 0xbba-feilen vises:

 • Tredjeparts antivirus eller brannmur avbryter forbindelsen - Det er flere forekomster der feilen ble bekreftet forårsaket av tredjeparts AV-interferens.
 • En proxy-tilkobling er aktivert - Tilsynelatende vil Xbox-appen også vise 0xbba-feilen hvis du filtrerer nettverkstilkoblingen din via en proxy-server. Dette rapporteres bare å skje med den opprinnelige måten å opprette en proxy-forbindelse på.
 • Feil dato- og regioninnstillinger - Det viser seg at Xbox-appen kryssjekker region- og datoinnstillingene i ditt område med de faktiske verdiene og blokkerer utgående tilkoblinger hvis det oppdages inkonsekvenser.
 • Xbox-appen har ikke tilstrekkelige tillatelser - Flere brukere klarte å løse dette problemet ved å gi tilleggstillatelser til en registerverdi som distribueres under påloggingsprosessen.
 • Xbox-app-applikasjonsfiler er ødelagt - Enkelte operasjoner eller noen tredjepartsapplikasjoner kan gi deg en ødelagt Xbox-app. I dette tilfellet vil løsningen være å installere Xbox-appen på nytt med en Powershell- eller Command Prompt-kommando.
 • Hjemmegruppenettverket er satt til offentlig - Et par brukere som hadde hjemmegruppen satt til offentlig har klart å få problemet løst ved å endre det til privat .

Hvordan fikser jeg 0xbba-feilkoden?

Hvis du støter på denne spesielle feilen, vil denne artikkelen gi deg en samling effektive feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har funnet å være effektive for å løse problemet eller omgå det.

For å maksimere sjansene dine for suksess, anbefaler vi deg å følge metodene nedenfor i en rekkefølge de presenteres til du fant en løsning som løser problemet i ditt spesielle scenario. La oss begynne!

Deaktiver eller avinstaller tredjeparts sikkerhetsløsninger (hvis aktuelt)

Før vi prøver noe annet, la oss eliminere muligheten for forstyrrelse fra tredjepart. Flere berørte brukere har rapportert at feilkoden var borte, og at de var i stand til å bruke Xbox-appen normalt etter at de deaktiverte sanntidsbeskyttelsen av deres tredjeparts antivirus.

Merk: Hvis du ikke bruker en tredjeparts sikkerhetsløsning, fortsett nedover med de neste metodene nedenfor.

Imidlertid har andre brukere rapportert at problemet først ble løst etter at de avinstallerte tredjeparts sikkerhetsløsningen. Norton og McAfee blir ofte rapportert som skyldige for denne spesielle saken.

For å teste om denne teorien gjelder i ditt spesielle tilfelle, lukker du tredjeparts antivirusprogrammet (sørg for at det ikke kjører i bakgrunnen) og start Xbox-appen for å se om du er i stand til å logge på uten 0xbba-feilen.

Hvis den samme feilen fremdeles vises, følg guiden nedenfor for å sikre at det ikke er noen forstyrrelse fra tredjepart ved å avinstallere sikkerhetsløsningen. Dette er hvordan:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter innappwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne programmer og funksjoner .Kjør dialog: appwiz.cpl
 2. Inne i programmer og funksjoner , finn tredjeparts sikkerhetsløsningen og høyreklikk på den og velg Avinstaller .
 3. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere sikkerhetsserien fra systemet ditt.
 4. For å sikre at det ikke er noen gjenværende filer som fremdeles kan forårsake forstyrrelser med Xbox-appen din, følger du denne guiden (her) for å sikre at du avinstallerer sikkerhetsappen din fra tredjepart.
 5. Start datamaskinen på nytt og se om Xbox-appen åpnes uten 0xbba-feilen ved neste oppstart.

Hvis du fortsatt ser den samme feilen, kan du gå ned til de andre metodene nedenfor.

Deaktiver den innebygde proxy-tilkoblingen (hvis aktuelt)

Flere forskjellige brukere har rapportert at i deres tilfelle ble 0xbba-feilen tilrettelagt av en proxy-forbindelse opprettet gjennom den innebygde Windows-måten. De fleste av dem har rapportert at problemet ble løst, og at de klarte å koble til Xbox-appen normalt etter at de deaktiverte proxy-tilkoblingen.

Hvis du er usikker på om en proxy-server gjør det lettere å innse dette problemet, følger du veiledningen nedenfor for å forhindre at en proxy-server filtrerer tilkoblingen:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ ms-settings: network-proxy ” og trykk Enter for å åpne Proxy- fanen i Innstillinger- appen.Kjør dialog: ms-innstillinger: nettverks-proxy
 2. Inne i Proxy- fanen, bla ned til Manuell proxyoppsett og sørg for at bryteren Bruk en proxy-server er deaktivert.
 3. Start datamaskinen på nytt og se om du kan logge på med Xbox-appen ved neste oppstart. Hvis du fremdeles ikke klarer å gjøre det med den samme feilmeldingen, fortsett nedover med neste metode nedenfor.

Angi riktige region- og datoinnstillinger

Tilsynelatende kan 0xbba-feilen også være forårsaket av feil og feil region i dato og klokkeslett . Flere brukere har rapportert at problemet ble løst så snart Region- og datooppføringene ble oppdatert til de riktige innstillingene.

Det er indikasjoner på at Xbox-applikasjonene kryssjekker oppføringene dine med de faktiske verdiene og blokkerer enhver utgående forbindelse hvis det oppdages noen uoverensstemmelser.

Bare i tilfelle du har problemer med å få tilgang til innstillingene for dato og klokkeslett , er det en rask guide som viser deg hvordan du stiller inn riktige region- og datoverdier:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en dialogboks. Skriv deretter inn “ ms-settings: dateandtime ” og trykk Enter for å åpne Dato og tid-fanen i innstillingsappen.Kjør dialogboksen: ms-innstillinger: datatidstid
 2. I vinduet Dato og tid må du sørge for at veksler som er tilknyttet Angi tid automatisk og Still tidssone automatisk er aktivert.Automatiske innstillinger for dato og tidssone
 3. Bruk nå venstre rute til å klikke på Region og språk. Deretter angir du hjemland under Land og region .Angi riktige regioninnstillinger
 4. Start maskinen på nytt. Ved neste oppstart, se om feilen er løst ved å åpne Xbox-appen igjen.

Hvis du fremdeles støter på 0xbba-feilen, flytt ned til neste metode nedenfor.

Endring av registeret og tilbakestilling av IP

Flere problemer rapporterte at de kunne løse 0xbba-feilen ved å gi ytterligere tillatelser til en registernøkkel som brukes under påloggingsprosessen til Xbox-applikasjonen. Flere brukere har rapportert at problemet ble løst så snart registerverdien ble endret og IP-en ble tilbakestilt.

Her er en rask guide til hvordan du gjør disse endringene:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne enda en dialogboks. Skriv deretter innregedit ” og trykk Enter for å åpne Registerredigering. Hvis du blir bedt om det av UAC (User Account Control).

  Kjør dialog: regedit

 2. Inne i Registerredigering, naviger til følgende nøkkel ved hjelp av venstre rute: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Nsi \ {eb004a01-9b1a-11d4-9123-0050047759bc} \ 26
 3. Høyreklikk på 26 registerverdien og velg Tillatelser .Tillat 26-tillatelser
 4. Velg nå Alle- gruppen fra gruppen eller brukernavn , og gå deretter ned til Tillatelser for alle, merk av for Tillat- boksen tilknyttet Full kontroll og trykk Bruk .
 5. Lukk Registerredigering.
 6. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en annen Kjør dialogboksen. Denne gangen skriver du inn “ cmd ” og trykker på Ctrl + Shift + Enter for å åpne en forhøyet ledetekst. Når du blir bedt om det av UAC (User Account Control), klikk på Ja .Kjør dialog: cmd og trykk Ctrl + Shift + Enter
 7. Skriv inn følgende kommando i den forhøyede ledeteksten og trykk Enter :
  netsh int ip reset

  Merk: Denne kommandoen vil tilbakestille TCP IP-innstillingene til gjeldende maskin.

 8. Start PCen på nytt hvis ikke automatisk bedt om å gjøre det. Ved neste oppstart, se om problemet ble løst ved å prøve å åpne Xbox-appen igjen.

Hvis problemet fortsatt ikke er løst, fortsett med neste metode nedenfor.

Metode 5: Avinstaller applikasjonen via PowerShell

Det er flere operasjoner du kan ha utført som risikerer å ødelegge Xbox-appen. I tillegg til dette er det noen tredjepartsapplikasjoner som kan ødelegge noen filer som er nødvendige under registreringsprosessen til Xbox-appen.

Flere brukere har rapportert at de klarte å fikse problemet ved å bruke Powershell til å rense avinstallere Xbox-appen. Basert på rapportene deres begynte applikasjonen å fungere uten problemer etter at de lastet den ned fra Windows Store på nytt.

For å gjøre det lettere for deg selv, følg guiden nedenfor for å avinstallere Xbox-appen ved hjelp av Powershell og deretter laste den ned fra butikken på nytt:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn " powershell " og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne Powershell med administrative rettigheter. Når du blir bedt om det av UAC (User Account Control), velger du Ja .Kjør dialog: powershell
 2. I den forhøyede PowerShell setter du inn følgende kommando og trykker Enter for å avinstallere Xbox-applikasjonen fullstendig:
  Get-AppxPackage * xboxapp * | Fjern-AppxPackage
 3. Når programmet er avinstallert, må du starte datamaskinen på nytt.
 4. Ved neste oppstart, åpne Windows Store-appen og søk etter Xbox ved hjelp av søkefunksjonen (øverst til høyre).Last ned Xbox-appen igjen
 5. Klikk deretter på Get og vent på at applikasjonen skal installeres. Når applikasjonen er installert, bør du kunne logge på uten å støte på 0xbba-feilen.

Metode 6: Endring av nettverkstype fra Offentlig til Privat

Et par brukere har klart å få problemet løst ved å endre noen HomeGroup-innstillinger slik at nettverket er satt til Privat. Tilsynelatende har Xbox-appen en tendens til å fungere når brukeren tidligere har opprettet en hjemmegruppe som er satt til offentlig.

Merk: Husk at fra og med 10. april 2018-oppdateringen ble HomeGroup-funksjonen fjernet fra Windows 10. men hvis du fortsatt ikke har brukt denne oppdateringen, kan du fortsatt følge trinnene nedenfor.

Her er en rask guide om hvordan du endrer nettverkstypen fra offentlig til privat :

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ control.exe / name Microsoft.HomeGroup” og trykk Enter for å åpne hjemmegruppevinduet.Kjør dialog: control.exe / navn Microsoft.HomeGroup
 2. Velg hjemmegruppen din, og endre nettverksprofilen fra offentlig til privat .
 3. Start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart.

Hvis du fortsatt støter på 0xbba-feilen, fortsett nedover med neste metode nedenfor.

Metode 7: Sett alle Xbox-relaterte tjenester til Automatisk

Den skilt i 0xbba feilkoden kan også oppstå fordi noen (eller alle) tjenester som brukes av Xbox app er forhindret fra å kjøre. Dette kan løses ved å ta en tur til skjermbildet Tjenester og planlegge at de skal starte automatisk ved hver oppstart.

Her er en rask guide for å sørge for at alle nødvendige Xbox-tjenester er aktivert:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne en kjøredialogboks. Skriv deretter “ comexp.msc ” og trykk Enter for å åpne Component Services .Kjør dialog: comexp.msc
 2. Inne i komponenttjenester utvider du kategorien Tjenester .
 3. Bla helt til bunnen og dobbeltklikk på den første tjenesten som starter med Xbox . Gå deretter til Generelt og endre oppstartstypen til Automatisk .
 4. Gjenta trinn 3 med resten av tjenestene som starter med Xbox.Endre tjenester til Automatisk
 5. Når alle tjenestene er satt til Automatisk , start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst ved neste oppstart.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det