Fix: Civilization 5 vil ikke starte

Civilization er en serie strategispill der spillet er sentrert i å bygge en sivilisasjon fra forhistorie til nær fremtid. Spillet ble opprinnelig utgitt i 1991, og nye versjoner ble gitt ut til denne datoen. Spillet er også tilgjengelig på flere plattformer, inkludert Windows, Linux, Mac OS og Play Station etc.

Brukere som spiller Civilization 5 (Civ 5) opplever et problem der de ikke klarer å starte spillet. I de fleste tilfeller lukkes spillet bare etter at det har blitt lansert. Civ 5 er tilgjengelig på Windows via Steam, og til og med å verifisere eller installere spillet på nytt fungerer ikke.

Hva forårsaker at Civilization 5 ikke lanserer?

Spill må samhandle med flere forskjellige moduler for å komme i gang. På grunn av det raske miljøet med hyppige oppdateringer utgitt av Microsoft og andre grafikkleverandører, har spill vanskelig for å holde tritt og holde seg synkronisert. Noen av grunnene til at sivilisasjonen ikke starter, er men ikke begrenset til:

  • Antivirusprogramvare: I følge brukerrapporter var det flere antivirusprogrammer inkludert Avast og BitDefender som fikk spillet til å stoppe lanseringsprosessen.
  • DirectX: DirectX-filer kan mangle på datamaskinen din. DirectX er en grafikkomponent, og den riktige versjonen av API-en bør installeres.
  • Gammel versjon av Windows: Det var flere tilfeller der personer som brukte Windows 7 ikke klarte å starte spillet. Det bør bemerkes at offisiell støtte for Windows 7 er ferdig og avskrevet.
  • Korrupte spillfiler: Denne årsaken er en heltidsklassiker og kan være årsaken til at flere spill ikke kan starte.
  • Visual Studio C ++ kan omfordeles: Denne komponenten brukes i Civilization 5, og den nyeste versjonen skal installeres.

Hvordan fikse Civilization 5 som ikke lanseres?

Det er flere forskjellige scenarier der spillet ikke starter. Hver og en har en annen type tilstand og symptomer. Her er en rekke forskjellige saker som kan løses ved hjelp av løsningene som er oppført nedenfor.

  • Civ 5 starter ikke etter DirectX-valg : Når du starter spillet, blir du bedt om å velge en DirectX-versjon. Spillet starter ikke etter det.
  • Civilization V fortsetter å krasje : I dette tilfellet krasjer spillet uventet enten i spillet eller når det startes.
  • Civilization V avsluttet uventet : Hvis spillet avsluttes uventet, betyr det sannsynligvis at det er et problem med installasjonsfilene eller grafikkprogramvaren.
  • Civilization VI Ingen kompatibel grafisk enhet funnet : Dette scenariet oppstår når spillet ikke klarer å oppdage og bruke riktig grafikkmaskinvare.

Før du fortsetter med løsningene, må du sørge for at du er logget inn som administrator og har en aktiv åpen internettforbindelse uten brannmurer eller proxy-servere.

Løsning 1: Installere DirectX

DirectX er en samling APIer som brukes til å håndtere oppgaver som er relatert til multimedia og spillprogrammering. DirectX er en samling av flere forskjellige API-er som DirectPlay, DirectSound osv. De brukes alle samtidig for å gi en god spillopplevelse. Sivilisasjonen er avhengig av at DirectX spiller riktig. Hvis dette mangler, kan det hende du får feilmeldingen. Vi installerer den nyeste versjonen og ser om dette gjør susen for oss.

  1. Naviger til den nyeste versjonen av DirectX End-User Runtime Web Installer. Installer kjørbar etter nedlasting.
  1. Start datamaskinen på nytt etter installasjonen og sjekk om feilmeldingen er løst.

Løsning 2: Fjerne motstridende programvare

Det er flere tilfeller der spillet ikke starter på grunn av motstridende programvare fra tredjepart. Disse programmene konkurrerer om kontroll og tilgang til forskjellige mekanismer som forårsaker problemer. Siden hver datamaskinkonfigurasjon er forskjellig, må du selv se hvilke programmer som kan være den skyldige.

Du prøver å rense datamaskinen. I denne modusen er datamaskinen slått på med et minimalt sett med drivere, slik at du kan diagnostisere hvilket program som forårsaker problemet. Du sjekker artikkelen vår om hvordan: Rengjør oppstart Windows 8 / 8.1 / 10.

Et eksempel på problemer som brukere møtte var Alienware LightFX . Brukere avinstallerte applikasjonen eller ga nytt navn til følgende filer med noe tillegg som 'LightFXold':

C: \ Windows \ System32 \ LightFX.dll C: \ Windows \ SysWOW64 \ LightFX.dll C: \ Windows \ SysWOW64 \ LightFXXPS.dll

Løsning 3: Oppdatere grafikkdrivere

En annen grunn til at Civilization kanskje ikke starter, er på grunn av utdaterte grafikkdrivere installert på datamaskinen din. Grafikkdrivere er hovedkomponentene som forbinder applikasjonen din og maskinvaren. Hvis de ikke er synkronisert, vil ikke spillet starte i det hele tatt. Vi kan prøve å avinstallere de nåværende driverne og deretter installere nye.

  1. Last ned og installer DDU (Uninstaller for skjermdriver) fra det offisielle nettstedet.
  2. Etter å ha installert Display Driver Uninstaller (DDU) , start datamaskinen i sikker modus . Du kan sjekke artikkelen vår om hvordan du starter datamaskinen i sikker modus.
  3. Etter å ha startet DDU, velg det første alternativet “ Rengjør og start på nytt ”. Dette vil avinstallere de nåværende driverne helt fra datamaskinen.
  1. Nå etter avinstallasjonen, starter du datamaskinen normalt uten sikker modus. Trykk på Windows + R, skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter. Høyreklikk på et tomt område og velg " Søk etter maskinvareendringer ". Standarddriverne blir installert. Prøv å starte spillet og sjekk om dette løser problemet.
  2. I de fleste tilfeller vil standarddriverne ikke fungere for deg, så du kan enten installere de nyeste driverne gjennom Windows-oppdateringen eller navigere til produsentens nettsted og laste ned de nyeste.
  1. Etter at du har installert driverne, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Merk: Vurder også å avinstallere NVIDIA GeForce Experience fra datamaskinen din. Dette er kjent for å forårsake problemer.

Løsning 4: Installere Microsoft Visual C ++ 2015

Microsoft Visual C ++ 2015 Omfordelbar installerer kjøretidskomponenter av Visual C ++ - biblioteker på datamaskinen din. Disse filene kreves av spillet for å fungere og fungere skikkelig. Det er en feil der det ser ut til at filene ikke automatisk oppdateres til den siste versjonen. Du må først avinstallere komponentene manuelt fra datamaskinen din og deretter installere den nyeste fra Microsoft.

  1. Trykk Windows + R, skriv “ appwiz.cpl ” i dialogboksen og trykk Enter.
  2. Søk nå etter oppføringen “ Microsoft Visual C ++ 2015 Redistributable ”. Høyreklikk på den og velg Avinstaller .
  3. Gå nå til det offisielle Microsoft-nedlastingsnettstedet og installer både x86 og x64 på datamaskinen din.
  1. Start datamaskinen på nytt og kjør Civilization igjen.

Merk: Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan du prøve å verifisere integriteten til spillfiler på Steam. Hvis selv dette ikke fungerer, bør du vurdere å avinstallere spillet og slette midlertidige filer manuelt. Når du har fjernet alle konfigurasjonsfilene og brukerdataene, kan du prøve å installere spillet igjen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det