Fix: Du trenger tillatelse for å utføre denne handlingen

Måten Windows fungerer på er at hvis en mappe, et program eller en fil blir brukt av en annen prosess, vil ikke brukeren kunne gjøre noen endringer i den. Hvis du får feilen " Du trenger tillatelse til å utføre denne handlingen " mens du prøver å slette eller flytte filen / mappen, er det mest sannsynlig forårsaket av et tillatelsesproblem, eller at filen / mappen brukes av et annet program. For eksempel blir mappen eller filen i mappen sikkerhetskopiert eller skannes av AntiVirus-programmet. Hvis tillatelsene endres, vil du fremdeles få denne feilen - selv om du er administrator. I denne guiden vil jeg gå gjennom et par metoder for å løse dette problemet.

2016-03-09_062035

Metode 1: Start datamaskinen på nytt i sikker modus

Sikker modus laster vinduer med de programmene og tjenestene som er Windows-relaterte og lastes med minimale innstillinger. Hvis årsaken til "tillatelsesproblemet" skyldes at filen brukes av en annen prosess, vil du slette den via sikkermodus. Gjør følgende for å starte systemet på nytt i sikker modus:

 1. For å starte et Windows 8 / 8.1 / 10- system på nytt i sikkermodus, klikk (her).
 2. For å starte en Windows 7 / Vista på nytt i sikkermodus Start datamaskinen på nytt og trykk gjentatte ganger på F8 til du ser Avansert oppstartsmeny. Hvis du ikke ser denne menyen, kan du starte på nytt og trykke gjentatte ganger på F8-tasten på tastaturet til du ser dette. Når du ser dette, velg Sikker modus med nettverk. Du vil kunne logge på i sikker modus.
 3. På den avanserte oppstartsmenyen velger du Sikker modus med nettverk ved hjelp av piltastene på tastaturet. Trykk Enter for å starte datamaskinen i sikkermodus med nettverk .

du trenger tillatelse til å utføre denne handlingen

Metode 2: Sjekk tillatelser

Følg trinnene nedenfor for å kontrollere og endre tillatelsene.

 1. Høyreklikk filen eller mappen og klikk Egenskaper .Du trenger tillatelse for å utføre denne handlingen-1
 2. Naviger til Sikkerhets- fanen og klikk Avansert.Du trenger tillatelse for å utføre denne handlingen-2
 3. Forsikre deg om at brukerkontoen din har “ Full kontroll ” av mappen og undermappene. Hvis du ser at brukernavnet ditt ikke har full kontroll, klikker du på Endre eller endre tillatelser etter at du har valgt brukernavnet.Du trenger tillatelse for å utføre denne handlingen-3
 4. Merk av i avmerkingsboksen merket “ Erstatt alle underordnede objekttillatelser med arvelige tillatelser fra dette objektet” .

  Merk: Hvis du bruker Windows 7, fjerner du avmerkingen i avmerkingsboksen “ Inkluder arvelige tillatelser fra dette objektets foreldre”.

  Hvis du bruker Windows 8 eller nyere, vil du se en knapp for samme formål. Klikk på denne knappen.2016-03-09_065254

 5. Klikk på Legg til. I Windows 7 skriver du inn brukernavnet ditt i Angi objektnavnet du vil velge . I Windows 8 og nyere klikker du på Velg en rektor og skriver brukernavnet ditt i Angi objektnavnet du vil velge . Klikk OK .2016-03-09_065421
 6. Klikk Full kontroll i den resulterende dialogboksen, og klikk OK . Nå har du full tilgang til filen eller mappen mens du har fjernet all tillatelse for andre brukere, inkludert systemet. Hvis denne feilen skyldtes tillatelsene, bør du kunne slette denne filen eller mappen nå.

Metode 3: Bruk Unlocker

Du kan også bruke Unlocker by Empty Loop. Når programmet er lastet ned, kjører du programmet, og mens du installerer programmet, velger du Avansert og sørger for å fjerne merket for tredjepartsprogramvare som følger med Unlocker. Når installasjonen er fullført, lukker du installasjonsprogrammet.

Høyreklikk mappen du vil slette. Du vil se et nytt alternativ som heter Unlocker . Klikk på dette alternativet. Det åpner et Unlocker-vindu. Det viser deg om filen eller mappen er låst av en prosess. Hvis det er det, vil Unlocker vise deg listen over alle slike prosesser. Velg Lås opp alle eller et annet alternativ etter behov.

Ved å låse opp kan du enkelt slette filen eller mappen.

Metode 4: Opprett en .bat-fil som tar eierskap til mappen

Hvis Windows ikke gjenkjenner tillatelsene dine for filen, kan du opprette en .bat-fil som tar full eierskap av mappen, og kjører den som administrator.

 1. Høyreklikk på skrivebordet ditt, og opprett en ny tekstfil med navnet noe. flaggermus .
 2. Åpne filen med et tekstredigeringsprogram, og legg til følgende linjer inne:
 3. Erstatt C: \ Låst katalog med navnet Sti mappen som har tillatelsesproblemer.
  SET DIRECTORY_NAME = "C: \ Låst katalog" TAKEOWN / f% DIRECTORY_NAME% / r / dy ICACLS% DIRECTORY_NAME% / tildelingsadministratorer: F / t PAUSE

Metode 5: Legge til tillatelser til Drive

En annen ting vi kan gjøre for å motvirke dette problemet er å endre tillatelsene for hele stasjonen. For å gjøre det, følg trinnene nedenfor.

 1. Åpne "File Explorer" eller "My Computer" eller "This Pc" -funksjonen, avhengig av hvilken versjon av Windows.
 2. Høyreklikk på partisjonen der filen ligger, og velg “Egenskaper”.
 3. I egenskaper velger du kategorien "Sikkerhet" og klikker på "Rediger" -knappen.
 4. Velg alternativet "Legg til" og klikk på "Avansert".
 5. Velg "Finn nå", bla ned og dobbeltklikk på "Alle".
 6. Klikk på "OK" og kryss av "Full Control" og "Modify" tillatelsene for "Everyone" i neste vindu.
 7. Klikk på "Apply" og velg "OK".
 8. Sjekk om problemet vedvarer.

Metode 6: Bruke registermetode

Noen på internett designet en registernøkkel som lar deg ta eierskap til filen på en veldig praktisk måte. Alt du trenger å gjøre er å installere det på datamaskinen din og deretter høyreklikke på filen som må eies av og velge "Ta eierskap". For å gjøre alt dette:

 1. Klikk her for å laste ned registernøkkelen.
 2. Etter nedlasting, pakk ut filen på et praktisk sted på skrivebordet og kjør den deretter.
 3. Det blir automatisk lagt til registernøkkelen.
 4. Nå, høyreklikk på noe som du ønsker å ta eierskap og velg “Ta eierskap”.
 5. Sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det