Hva er WinSAT.exe?

Den Windows System Assessment Tool (WinSAT) er en modul for Windows operativsystem og finnes i kontrollpanelet. Hensikten er å evaluere ytelsen til datamaskinen din og maskinvarefunksjonene den kjører. Den rapporterer resultatene som Windows Experience Index (WEI) score.

Denne WEI-poengsummen gjør det mulig for folk å matche maskinvarens ytelse med programvaren de kjører. For eksempel i tidligere versjoner av Windows var ikke Aero-temaet aktivert som standard hvis du hadde en WEI-score under 3.

Denne poengsummen beregnet av WinSAT vil også antyde brukeren hvor PC-en deres henger i ytelse og kraft. Hvis du for eksempel har en lav score i RAM-kategorien, betyr det at du bør oppgradere dataminnet for å øke effektiviteten til systemet.

WinSAT brukes til å beregne denne poengsummen på en bestemt tidsplan (mest etter en uke eller så som standard). Du kan imidlertid også kjøre exe-filen når du vil oppdatere Windows Experience Index-poengsummen.

Hvordan kan jeg se Windows Experience Index Score?

En høyere basescore av Windows Experience Index Score betyr at datamaskinen din vil kjøre raskere og bedre enn en datamaskin med lav basisscore. Denne grunnleggende poengsummen vil hjelpe deg med å forstå datamaskinens evner og finne områdene der den mangler bak. Dette kan hjelpe deg med å bestemme hvilke komponenter du vil oppgradere eller forbedre.

Det er fem aspekter vurdert av WEI.

 • 3D-spillgrafikk
 • Desktop-grafikk
 • Systemminne (RAM)
 • Sekvensiell gjennomstrømning av harddisken
 • Behandlingshastighet og evne.

Følg trinnene nedenfor for å beregne WEI-indeksen.

 1. Trykk på Windows + R-knappen for å starte Kjør i dialogboksen, skriv “ cmd ” for å starte ledeteksten.

Noen ganger kan det hende du trenger administrative rettigheter for å oppdatere WEI. I så fall kjører du ledeteksten som administrator.

 1. Skriv inn “ winsat formal ” ved ledeteksten. Nå begynner Windows å beregne og analysere ditt nåværende system. Denne prosessen kan ta litt tid, så ikke avbryt den i noen fase.

Hva er effekten av å deaktivere WinSAT.exe?

I teorien vil deaktivering av WinSAT-applikasjonen ikke påvirke datamaskinen din på noen måte. Windows Experience Index-poengsummen din blir ikke oppdatert, og noen applikasjoner eller tjenester som tar WEI-nummeret som input, oppdaterer kanskje ikke statusen deres også.

Det er mange tilfeller der det er bedre å deaktivere tjenesten. Det bruker kanskje store mengder CPU-kraft, eller du vil kanskje ikke at WEI-poengsum skal oppdateres i det hele tatt. For å deaktivere denne tjenesten, må du deaktivere oppgaven fra oppgaveplanleggeren. Oppgaveplanleggeren er satt til å kjøre WinSAT etter en angitt tidsperiode. Hvis du deaktiverer oppgaven derfra, blir ikke applikasjonen ringt og utført.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ Taskschd.msc ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i oppgaveplanleggeren, naviger til følgende filsti:

Oppgaveplanleggerbibliotek> Microsoft> Windows> Vedlikehold

 1. Høyreklikk på WinSAT-oppføringen til høyre på skjermen og velg " Deaktiver ".

 1. Etter endringene, start datamaskinen på nytt for at endringene skal implementeres.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det