Slik sletter du systemfeilminnedumpfiler

Når systemet får noen feil (som BSOD), samler det en kopi av datamaskinens minne på tidspunktet for krasj for å diagnostisere hva som forårsaket avviket. Det er mange typer minnedumper datamaskinen din lager for å hjelpe i feilsøkingsprosessen:

 • Komplett minnedump: Dette er den største typen minnedump som er mulig. Denne inneholder en kopi av alle dataene som brukes av operativsystemet ditt i det fysiske minnet. Så for eksempel, hvis du har 8 GB RAM og Windows brukte 4 GB på tidspunktet for krasj, vil minnedumpen være på 4 GB.
 • Liten minnedump (256 Kb): dette er den minste minnedumpen og inneholder veldig lite informasjon. Det er nyttig å identifisere feilen, men er nyttig når du prøver å feilsøke et problem.
 • Kjerneminnedump: Denne minnedumpen er 1/3 av størrelsen på ditt fysiske minne. Det inkluderer bare minnet som er tildelt Windows Kernel og abstraksjonsnivå for maskinvare. Dette inkluderer også minnet som er tildelt kjernemodusdrivere og andre kjernemodusprogrammer.
 • Automatisk minnedump: Dette inneholder nøyaktig samme minnestørrelse som Kernel memory dump.

Windows lagrer alle disse minnedumpene i form av System Error Memory Dump-filer på din lokale disk C. Diskoppryddingsverktøyet kan brukes til å slette disse filene og gjøre lagringen brukbar. Disse dumpene kan akkumuleres over tid og til og med nå størrelsen 100 GB. Imidlertid rapporterte mange brukere at diskoppryddingsverktøyet ikke klarte å slette de nødvendige filene.

Det er mange løsninger for å takle dette problemet. Den ene er å bruke forhøyet diskopprydding eller utføre kommandoer gjennom ledeteksten. Følg løsningene som er oppført nedenfor.

Løsning 1: Bruke forhøyet opprydding

Vi kan prøve å bruke det forhøyede oppryddingsverktøyet for å fjerne minnedumpene i systemet ditt. Hvis minnedumpen i systemet er i ferd med å bli analysert eller venter på å bli iverksatt tiltak, kan du kanskje ikke fjerne det ved å bruke det vanlige oppryddingsverktøyet.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet. Skriv “ diskopprydding ” i dialogboksen.
 2. Høyreklikk på resultatet som kommer og velg " Kjør som administrator ".

 1. Du et lite vindu dukker opp og ber deg om å velge stasjonen du vil rydde opp. Velg lokal disk C (hvis det er der operativsystemet ditt er installert) og trykk OK.

 1. Windows vil nå skanne gjennom filene og sjekke hvor mye plass som kan frigjøres.

 1. Merk av for alle boksene du vil fjerne, og trykk OK. Windows tømmer nå minnet og tildeler ledig plass til stasjonen. Sjekk om denne metoden fungerte ved å åpne diskoppryddingen igjen eller sjekke ledig plass på diskstasjonen.

Merk: Noen brukere rapporterte at forhøyet opprydding og normal opprydding hadde forskjellige verdier for dumpfeilfiler for systemfeilminne. Hvis du ser en større verdi i de forhøyede versjonene, ikke bekymre deg. Du kan fjerne filene uten konsekvenser.

Løsning 2: Bruke utvidet diskopprydding

Vi kan prøve å rense dumpfilene dine ved hjelp av Utvidet diskoppryddingsverktøy. I motsetning til den vanlige inneholder den flere alternativer du kan velge mellom, og gir deg økte detaljer (for eksempel gamle versjoner av vinduer etc.) å velge mellom. Vær oppmerksom på at du trenger en administratorkonto sammen med administrative rettigheter for å bruke denne løsningen.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet. Skriv " ledetekst " i dialogboksen, høyreklikk på resultatet og velg " Kjør som administrator ".
 2. En gang i ledeteksten, kopier / lim inn følgende kommando og trykk Enter.
  cmd.exe / c Cleanmgr / sageset: 65535 & Cleanmgr / sagerun: 65535

 1. Som du kan se, er det forskjellige andre alternativer tilgjengelig i utvidet diskopprydding. Velg de du vil fjerne, og trykk på OK.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om dette gjorde en forskjell.

Løsning 3: Slette dumpfilene fysisk

Hvis de to ovennevnte løsningene ikke fungerer, kan vi prøve å slette filene fysisk. Først vil vi sjekke stedet der dumpene blir opprettet, og deretter navigere til stedet via filutforsker og slette filene manuelt.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ kontrollpanel ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i kontrollpanelet, velger du “ System og sikkerhet ”.

 1. Naviger nå gjennom alternativene til du finner kategorien " System ".

 1. Når du er i System, klikker du på “ Avanserte systeminnstillinger ” til venstre i vinduet.

 1. Velg " innstillinger " under kategorien Oppstart og gjenoppretting som er til stede nederst på skjermen.

 1. Som vi kan se i dialogboksen Dump-fil , lagres dumpfilene i systemets rotmappe. Klikk på rullegardinmenyen øverst (automatisk minnedump i dette tilfellet); du vil kunne velge typen dumpfiler og sjekke hvor hver av dem lagres.

 1. Trykk på Windows + R og lim inn plasseringen til dumpfilen (slett dumpfilnavnet ettersom vi bare vil navigere til stedet).

 1. Søk etter filnavnet (MEMORY.DMP) og slett Det kan hende du trenger administrative rettigheter for å utføre denne handlingen.

Start datamaskinen på nytt, og forhåpentligvis løses problemet.

Løsning 4: Deaktivering av indeksering på lokal disk C

Indeksering er en tjeneste i Windows som vedlikeholder indeksen for de fleste filene på datamaskinen din. Dette er først og fremst gjort for å forbedre søk og filinnhenting. Indekseringen blir automatisk, og indeksbiblioteket oppdateres innimellom.

Imidlertid rapporterte mange brukere at indeksering forårsaket problemet. Det spiste plass og var ikke nyttig på noen måte. Selvfølgelig kan hver datamaskinkonfigurasjon være forskjellig. Det er ikke nødvendig at dette også gjelder deg. Denne løsningen er spesielt nyttig hvis plass er okkupert av et objekt.

 1. Åpne filutforskeren og naviger til “Denne PCen”. Høyreklikk på Local Disk C (eller en annen disk der du har installert operativsystemet) og klikk Egenskaper .

 1. Når egenskapene er åpnet, fjerner du merket for alternativet nederst som sier “ Tillat at filer på denne stasjonen har indeksert innhold i tillegg til filegenskaper ”. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ble løst.

Løsning 5: Bruke WinDirStat til å analysere plassbruk

WinDirStat er en åpen kildekode diskanalysator og oppryddingsprogramvare. Programmet skanner harddisken og viser resultatene i en fargerik visualisering for hver brukte plass. Fordelen med å bruke dette verktøyet er at du kan få et klart konsept om filer som bruker mesteparten av diskplassen din. Den har også et alternativ i grensesnittet som lar deg slette filene derfra. Last ned WinDirStat fra det offisielle nettstedet (vær forsiktig når du laster ned fra eksterne lenker).

Merk: Appuals har ikke tilknytning til tredjepartsprogrammer. De er bare oppført til fordel for brukerne. Installer og bruk dem på egen risiko.

 1. Når du har installert WinDirStat, åpner du den. Det vil spørre deg hvilke stasjoner du vil skanne ; velg dem alle.
 2. Prosessen med å analysere stasjonene dine kan ta flere minutter når hver fil blir sett på og plassen registreres. Vent tålmodig til prosessen er fullført.

 1. Etter at analysen er fullført, må du se etter dumpfiler på din lokale disk C. I dette tilfellet var det to dumpfiler (51 GB og 50 GB) vist med to store blå blokker under. På høyre side kan vi se at disse blå blokkene står for DUMP-filer.

 1. Høyreklikk på dem og velg " Slett (ingen måte å angre!) ". Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Merk: Vær forsiktig når du bruker dette verktøyet. Slett aldri elementer du ikke vet om, da du ved et uhell kan slette systemfiler som kan gjøre PCen ubrukelig. I dette tilfellet sletter vi bare DUMP som ikke er til nytte.

Løsning 6: Utføre noen kommandoer i ledeteksten

Som en siste utvei kan vi prøve å utføre noen kommandoer i en forhøyet ledetekst og sjekke om dette frigjør plass. Vær oppmerksom på at du trenger en administrativ konto for å følge denne løsningen.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet. Skriv " ledetekst " i dialogboksen, høyreklikk på resultatet og velg " Kjør som administrator ".
 2. En gang i ledeteksten, kopier / lim inn følgende kommandoer en etter en etterfulgt av Enter.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ved hånden er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det