Fix: GeForce Experience kan ikke åpne Share

Hvis du bruker et NVidia-grafikkort, vil du ha GeForce Experience-applikasjonen på systemet ditt. Med GeForce Experience-applikasjonen kan du dra nytte av ulike NVIDIA-relaterte funksjoner og hjelper deg med å holde driverne oppdatert. Men noen brukere opplever problemer når de bruker Del-funksjonen i GeForce. Du vil se feilmeldingen “ GeForce Experience kunne ikke åpne delingen”Hver gang du klikker på Del fra GeForce Experience-applikasjonen. Dette vil skje selv om du har slått på Del-funksjonen fra innstillingene. Noen brukere la merke til at delingsfunksjonen var deaktivert fra innstillingene, men det hjalp ikke å slå på den fordi de så feilmeldingen "Det fungerte ikke, prøv å starte systemet på nytt". Så poenget er at du ikke vil kunne bruke GeForce Experience Share-funksjonen.

Hva forårsaker GeForce Experience Unable to Open Share-problemet?

Det er mange ting som kan forårsake dette problemet.

 • Antivirus: Antivirusprogrammer kan forhindre at applikasjoner kommer i gang, og det kan være det som skjer her. Hvis dette er første gang du bruker GeForce Experience, er det stor sjanse for at antivirusprogrammet ditt blokkerer delingsfunksjonen.
 • Exe File Settings: Dette problemet kan også være forårsaket av en feil. Hvis den viktigste kjørbare filen har funksjonen Kjør som administrator aktivert, vil du ikke kunne bruke Del-funksjonen. Dette alternativet er vanligvis slått på som standard, slik at dette kan skje uten at du endrer noen innstillinger. Den vanlige løsningen for dette er å bare slå av det alternativet.
 • Korrupt eller inkompatibel installasjon: Hvis du begynte å se dette problemet etter en ny oppdatering fra NVidia, kan problemet være med oppdateringen eller installasjonen. Noen ganger installeres den nye oppdateringen ikke riktig. Dette kan skje på grunn av problemer med inkompatibilitet (dine tidligere drivere) eller ødelagte filer. Den vanligste løsningen for dette er å installere programmet på nytt i stedet for å oppdatere det.

Merk

Hvis du har et antivirusprogram installert på systemet ditt, begynner du med å deaktivere applikasjonen. Antivirusprogrammer er kjent for å blokkere andre applikasjoner. I dette spesifikke tilfellet kan antivirusprogrammet ditt blokkere deling. Faktisk er Bitdefender kjent for å forårsake problemer med GeForce. Nesten alle større antivirusprogrammer kommer med et deaktiveringsalternativ i dag, slik at du ikke trenger å avinstallere det helt. Bare deaktiver antivirusprogrammet ditt i en kort periode og sjekk om det løser problemet.

Metode 1: Endre innstillinger for filen nvspcaps64.exe

nvspcaps64.exe har som standard alternativet Kjør som administrator aktivert. Siden aktivering av dette alternativet kan forårsake problemet, er det lurt å slå av dette alternativet og se om det løser problemet. Følg trinnene nedenfor for å deaktivere alternativet Kjør som administrator for filen nvspcaps64.exe.

 1. Først må du sørge for at GeForce Experience-applikasjonen er slått av
 2. Hold Windows-tasten og trykk E
 3. Skriv C: / Program Files / NVIDIA Corporation / Shadowplay i adressefeltet og trykk Enter
 1. Finn filen som heter nvspcaps64.exe, og høyreklikk den
 2. Velg Egenskaper
 1. Klikk på Kompatibilitet -fanen
 2. Fjern merket for alternativet Kjør dette programmet som administrator
 1. Klikk Bruk og velg deretter OK

Slå nå på GeForce Experience og se om du kan aktivere Del.

Metode 2: Avinstaller og installer GeForce Experience på nytt

En enkel løsning for dette problemet er å bare avinstallere og installere hele GeForce Experience på nytt. Dette fungerer fordi noen ganger de nye oppdateringene kanskje ikke installeres riktig. Avinstallering og installering på nytt vil sørge for at du har alle de nye filene, og at alt er oppdatert. Mange brukere løste dette problemet ved å installere GeForce Experience på nytt.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R
 2. Skriv appwiz.cpl og trykk Enter
 1. Finn GeForce Experience- applikasjonen fra listen og høyreklikk Velg Avinstaller / endre og følg instruksjonene på skjermen
 1. Når applikasjonen er avinstallert, må du starte den på nytt
 2. Last ned nå en fersk kopi av oppsettet fra det offisielle nettstedet og installer GeForce Experience

Alt skal fungere normalt etter installasjonen på nytt.

Metode 3: Kjør NVidia Share som administrator

En annen løsning på dette problemet er å kjøre NVidia-aksjen med administratorrettigheter. Dette kan være litt forvirrende fordi vi slo av Kjør som administratorinnstillinger i metode 1, men metode 1 ble brukt på den kjørbare filen NVidia, mens denne metoden vil bli gjort for den faktiske NVidia Share-filen. Mange brukere løste dette problemet ved å kjøre NVidia Share med administratorrettigheter, så følg trinnene nedenfor hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør nettopp det.

 1. Hold Windows-tasten og trykk E
 2. Type C: / Program Files (x86) / NVIDIA Corporation / NVIDIA GeForce Experience i adressefeltet og trykk Enter
 3. Finn og høyreklikk NVidia Share . Velg Egenskaper
 1. Klikk på Kompatibilitet -fanen
 2. Merk av for alternativet Kjør dette programmet som administrator
 1. Klikk Bruk og velg deretter OK
 2. Lukk nå File Explorer. Hold SHIFT-, CTRL- og Esc-tastene samtidig ( SHIFT + CTRL + Esc) for å åpne Oppgavebehandling
 3. Finn NVidia-prosesser fra prosesslisten. Velg en av NVidia-prosessen (hvilken som helst) og klikk Avslutt oppgave . Gjenta denne prosessen for alle NVidia-prosessene.
 1. Naviger tilbake til hvor NVidia Share-filen ble plassert ved å følge trinn 1 og 2
 2. Høyreklikk NVidia Share og velg Kjør som administrator
 1. Gi det et øyeblikk. La NVidia Share starte
 2. starter systemet. Forsikre deg om at du faktisk starter på nytt og ikke slår av systemet. Dette fungerer ikke hvis du slår av og starter systemet.
 3. Når systemet er startet på nytt, følger du trinn 1 og 2
 4. Høyreklikk NVidia Share og velg Kjør som administrator

Nå starter NVidia GeForce Experience, og alt skal fungere bra.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det