Fix: Skjermkortet ditt støtter ikke alfablanding

Alfablanding brukes til å vise en alfa-bitmap (dette er en bitmap som har semi-gjennomsiktige eller gjennomsiktige piksler). I tillegg til RBG-farger har hver piksel i et alfa-bitmap også en gjennomsiktighetskomponent kjent som alfakanalen.

Brukere kan støte på feilen "Skjermkortet ditt støtter ikke alfablanding" når de prøver å starte og spille et spill. Årsaken til at denne feilen oppstår, er hovedsakelig skjermdriverne utdaterte eller ikke riktig installert. Følg trinnene som er oppført nedenfor; start med den første og arbeid deg nedover. Du bør også utføre enkle feilsøkingsoppgaver selv, for eksempel omstart etc.

Løsning 1: Oppdatere / rulle tilbake grafikkdrivere

Grafikkortprodusenter ruller våre hyppige oppdateringer for å inkludere flere funksjoner og redusere feil hele tiden. Du bør utforske Internett, google maskinvaren din og se om det er noen tilgjengelige drivere du kan installere. Enten dette eller du kan la Windows automatisk oppdatere dem for deg. Likevel kan litt forskning gjøre feilsøking enklere for deg.

Videre, hvis oppdatering av driverne ikke fungerer for deg, bør du vurdere å rulle driverne tilbake til en tidligere versjon . Det er ikke en overraskelse å vite at nyere drivere noen ganger ikke er stabile eller i konflikt med operativsystemet.

Tips: Før du fortsetter med denne løsningen, kan du prøve å deaktivere enheten og deretter aktivere den igjen. Denne enkle tingen løste problemet for mange mennesker.

 1. Installer verktøyet Display Driver Uninstaller . Du kan fortsette uten dette trinnet, men dette sikrer at det ikke er noen rester av sjåførene.
 2. Etter å ha installert Display Driver Uninstaller (DDU) , start datamaskinen i sikker modus . Du kan lære hvordan du starter datamaskinen i sikker modus ved å lese artikkelen om den.
 3. Etter at du har startet datamaskinen i sikker modus, start applikasjonen som nettopp var installert.
 4. Etter å ha startet applikasjonen, velg det første alternativet “ Rengjør og start på nytt ”. Programmet avinstallerer deretter de installerte driverne automatisk og starter datamaskinen på nytt i samsvar med dette.

 1. Start datamaskinen i normal modus, trykk Windows + R, skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter. Mest sannsynlig vil standarddriverne bli installert. Hvis ikke, høyreklikker du på et tomt område og velger " Skann etter maskinvareendringer ".
 2. Nå er det to alternativer. Enten kan du søke online etter den nyeste driveren som er tilgjengelig for maskinvaren din fra produsentens nettside, for eksempel NVIDIA osv. (Og installere manuelt), eller så kan du la Windows installere den siste versjonen selv (søk automatisk etter oppdateringer).
 3. Vi tar en titt på installasjon manuelt. Høyreklikk på maskinvaren din og velg “ Oppdater driver ”. Velg det første alternativet "Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare". Velg det andre alternativet hvis du oppdaterer manuelt, og velg "Bla etter driver" og naviger til stedet du lastet ned.

 1. Start datamaskinen på nytt etter at du har installert driverne, start spillet og sjekk om dette løser problemet.

Tips: Du bør også sørge for at Intel-stasjoner har de nyeste driverne installert.

Løsning 2: Aktivere GPU-skalering for AMD-grafikkmaskinvare

GPU-skalering er en funksjon av moderne grafikkbehandlingsenheter som er designet for å sikre at bildesignalene til ethvert spill / applikasjon passer til skjermen. GPU-skalering er en veldig nyttig funksjon i situasjoner der GPU gir en annen oppløsning sammenlignet med skjermens opprinnelige oppløsning. Uansett produsent, prøv å aktivere GPU-skalering og se om det gjør susen.

Etter omfattende feilsøking ser det ut til at datamaskiner som kjører AMD-grafikkmaskinvare, hadde problemet med å skalere oppløsningen som forårsaket alfablandingsfeilen. Etter at funksjonen var aktivert, forsvant feilmeldingen, og spillet kunne starte som forventet.

 1. Høyreklikk på et tomt område på skrivebordet ditt og klikk “ AMD Radeon Settings ”.

 1. I AMD Radeon-innstillinger klikker du på ' Skjerm' tilstede nær toppen av skjermen.
 1. Vri GPU-skaleringsalternativet til “På” i stedet for “Av” .

 1. Etter å ha brukt de nødvendige endringene, start datamaskinen på nytt og prøv å starte spillet igjen. Forsikre deg om at du kjører spillet i administratormodus.

Løsning 3: Velge standard grafikkort

Mange brukere som opplever denne feilen, hadde en ting til felles: de brukte dedikert grafikkort, men de hadde også integrert grafikk i systemene sine. Det er et kjent problem i Windows hvor datamaskinen fortsetter å bytte mellom dedikert grafikk og integrert. Vi vil spesifisere hvilken grafikkmaskinvare vi skal bruke kontrollpanelet for å forhindre at dette skjer.

 1. Høyreklikk på et tomt område på skjermen og velg " Nvidia-kontrollpanel ."

 1. Klikk på “ Manage 3D settings ” og velg “ High-performance NVIDIA processor ”.

 1. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte. Sjekk nå om problemet ble løst.

Løsning 4: Installere Visual C ++ omfordelbare pakker på nytt

Det er mulig at det mangler noen viktige systemfiler på datamaskinen din. Uten disse filene kan spillet ditt ha problemer med alfablanding og dermed forårsake feilen. For å erstatte de manglende filene, kan vi laste ned hele den omfordelbare pakken og installere den. Vær oppmerksom på at du alltid bør unngå å laste ned .dll-filer fra internett fra ikke-offisielle nettsteder. De kan være infisert med skadelig programvare og virus og kan smitte datamaskinen din enkelt.

Merk: Du bør sørge for at også alle de nyeste Windows-oppdateringene er installert på datamaskinen din. Noen ganger er det slik at en bestemt feil eller feil er løst i forskjellige oppdateringer. Forsikre deg om at alt er oppdatert på forhånd før du går videre til flere tekniske løsninger som er oppført nedenfor. Installer også alle pakkene du finner. Ikke bare disse som er nevnt nedenfor.

 1. Gå over til den offisielle Microsoft-nedlastingen
 2. Klikk på Last ned- knappen når du har valgt språk.

 1. Velg “ vc_redistx64.exe ” og trykk Neste . Rett etter at nedlastingen starter. Lagre filen på et tilgjengelig sted og kjør exe-filen.

 1. Etter at installasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Merk: Hvis du bruker 64-biters Windows, kan du installere begge deler (vredist_x64.exe og vredist_x86.exe). Men hvis du har 32 bit, bør du bare installere “vredist_x86.exe”. Du kan sjekke hvilken versjon av Windows du har ved å trykke Windows + S, skrive "systeminformasjon" og åpne applikasjonen som kommer.

Prøv også å installere alle DirectX sluttbrukerkjøringstider . Forsikre deg om at alle komponentene er oppdatert før du prøver å starte spillet igjen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det