Korriger: LogonUI.exe-feil ved BOOT / oppstart

Ingenting er mer skremmende enn å få en feil før datamaskinen din slår seg på helt. I dette spesifikke tilfellet har brukere rapportert å få en LogonUI.exe - Application Error på påloggingsskjermen. Alvorlighetsgraden av feilen er slik at brukeren ikke klarer å klikke på noe på påloggingsskjermen, og det eneste alternativet de har er å slå av datamaskinen og gjøre datamaskinen ubrukelig.

LogonUI er et Windows-program som er ansvarlig for grensesnittet du ser på påloggingsskjermen. Denne feilen du får indikerer at enten Logonui.exe-filen i seg selv har blitt ødelagt, eller at et annet program forstyrrer og får LogonUI til å gi slike resultater.

Vår guide nedenfor vil dekke begge sidene av problemet pluss andre sannsynlige årsaker til denne feilen.

Det er rapportert at KB3097877 også forårsaker dette problemet. Hvis fagpersoner kan koble til og utføre kommandolinjebaserte instruksjoner eksternt, fjerner du oppdateringen KB3097877 eksternt ved hjelp av følgende kommando:

wusa / avinstallere / kb: 3097877 / stille

Løsning 1: Kjør DISM Repair

Denne feilen kan skyldes at LogonUI-programmet på datamaskinen din er feil. For å reparere det, må vi logge på i sikker modus med ledeteksten .

For å gjøre det, slå på systemet og slå deretter av datamaskinen med makt når den når Windows-logoen . Gjenta disse trinnene fra 4 til 5 ganger, og på et tidspunkt får du Klargjøre for automatisk reparasjon under Windows-logoen. La det gå denne gangen.

I skjermbildet Automatisk reparasjon klikker du på Avanserte alternativer > Feilsøking > Avanserte alternativer > Kommandoprompt .

Kommandoprompt med et svart vindu åpnes. Skriv den Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth og trykk Enter .

Windows reparerer alle systemfiler de finner korrupte.

Når prosessen er fullført, sjekk om problemet er løst. Hvis ikke, må du kanskje reparere systemfilene fra et installasjonsmedium.

For å gjøre det, opprett et installasjonsmedium ved å følge Metode 5 i vår guide her, og når du kommer til Avanserte alternativer , velg Sikker modus med ledetekst .

Datamaskinen din vil nå starte opp i sikker modus med et ledetekstvindu.

Først må du bekrefte stasjonsbokstaven til installasjonsmediet du satte inn. For å finne det, skriv D: i det svarte vinduet og trykk Enter . Hvis du ser mapper som boot, efi, sources i listen som vises , så er dette installasjonsmediet.

Hvis ikke, trykk E: og trykk Enter og sjekk navnene på mappene. Fortsett å sjekke stasjonsbokstavene, og noter stasjonsbokstaven som disse mappene vises på. I denne guiden vil vi anta at det er stasjonsbokstav E: .

Skriv nå Dism / Image: C: \ / Cleanup-Image / RestoreHealth /Source:wim:D:\Sources\Install.wim:1 / limitaccess og trykk Enter .

Når prosessen er fullført, start datamaskinen på nytt. Problemet burde være borte nå. Hvis ikke, gå videre til neste løsning.

Løsning 2: Avinstaller FastAccess eller andre slike sikkerhetsprogrammer

Hvis du har installert ansiktsgjenkjenningsprogrammer som FastAccess, kan deres inkompatibilitet med Windows 10 føre til at dette problemet oppstår.

For å gjøre det, slå på systemet og slå deretter av datamaskinen med makt når den når Windows-logoen. Gjenta disse trinnene fra 4 til 5 ganger, og på et tidspunkt får du Klargjøre for automatisk reparasjon under Windows-logoen . La det gå denne gangen.

I skjermbildet for automatisk reparasjon klikker du på Avanserte alternativer > Feilsøking > Avanserte alternativer > Oppstartsinnstillinger

Klikk på Start på nytt.

Etter omstart når du kommer til skjermbildet Oppstartsinnstillinger, trykk F4 for sikker modus .

Når du logger deg på, Trykk og holdWindows-tasten og trykk R . Skriv appwiz.cpl og trykk Enter . Finn FastAccess eller et slikt sikkerhetsprogram . Høyreklikk på den og klikk Avinstaller .

Hvis LogonUI-feilen også vises i sikkermodus, og som hindrer deg i å logge på, kan du nå ledeteksten ved å bruke instruksjonene i løsning 1 .

I ledetekstvinduene skriver du inn ren "C: \ Program Files" "Program Files-old" og trykker Enter .

Skriv inn ren “C: \ Program Files (x86)” “Program Files (x86) -old” og trykk Enter . Ingen grunn til å bekymre deg selv om det gir en feil Fortsett uansett.

starter datamaskinen, og logg inn som normalt.

Åpne C-stasjonen og fjern -old fra navnene på mappen Program Files and Program Files (x86) .

Nå, Trykk og holdWindows -tasten og trykk R . Skriv appwiz.cpl og trykk Enter . Finn FastAccess eller et slikt sikkerhetsprogram som ser mistenkelig ut. Høyreklikk på den og klikk Avinstaller .

starter systemet og sjekk.

Løsning 3: Deaktiver grafikkortadapter

Et midlertidig problem med grafikkortet ditt kan også føre til at LogonUI-programmet reagerer slik. For å avhjelpe dette, deaktiverer vi grafikkortet i sikker modus, og deretter oppdaterer og aktiverer det normalmodus.

Start i sikker modus ved å følge guiden vår her.

Når du logger inn i safe mode, Trykk og hold Windows -tasten og trykk R . Skriv devmgmt.msc og trykk Enter .

I krybben Device vinduet utvide Skjermkort og Høyre klikk på enheten under den. Klikk Deaktiver .

Start systemet på nytt , og du skal kunne logge på normalt.

Nå på samme måte, aktiver enheten via Enhetsbehandling .

Høyre klikkenhet og klikk på Oppdater driverprogramvare .

I Update Windows klikker du på Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare .

Det vil automatisk søke og installere oppdaterte drivere, hvis tilgjengelig. Sjekk også på produsentens nettsted for grafikkortet for de nyeste driverne for Windows 10.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det