Fix: Logitech G430-mikrofon fungerer ikke på Windows 10

Logitechs inventar omfatter et bredt utvalg av personlige perifere enheter (både trådløse og ledninger), med spesiell vekt på produkter for PC-navigering, spill, Internett-kommunikasjon, digital musikk og hjemmeunderholdningskontroll. Et slikt produkt er Logitech G430-hodesettet, produktet ble elsket av mange brukere på grunn av den rimelige prislappen og tilstrekkelig ytelse.

Men ganske nylig har vi hatt mange rapporter om et problem med mikrofonen i Windows 10. Mikrofonen ville rett og slett slutte å fungere, selv om den var koblet til riktig og det ikke var noe problem med maskinvaren. I denne artikkelen vil vi informere deg om årsakene til denne feilen og prøve å løse dem trinnvis.

Hva får mikrofonen til å ikke fungere i G403?

Årsaken til feilen er ikke spesifikk og kan utløses på grunn av en rekke generelle årsaker. Noen av hovedårsakene er imidlertid:

  • Windows-oppdateringer:  Windows 10 etter oppdateringer endrer automatisk personverninnstillingene dine etter en oppdatering som forhindrer at en bestemt app har tilgang til mikrofonen din
  • Korrupte drivere:  Noen ganger får en feil eller en oppdatering driverne til mikrofonen til å bli ødelagt, noe som kan være årsaken til problemet
  • Korrupt programvare:  I noen tilfeller kan den offisielle Logitech-programvaren som følger med hodetelefonene forårsake problemet. Det kan være ødelagt på grunn av en konflikt eller en feil og kan forårsake feil med enhetskonfigurasjonen

Nå som du har en grunnleggende forståelse av problemets natur og årsakene, vil vi gå videre mot løsningene. Sørg for å laste ned og installere Logitech-programvaren før du fortsetter med trinnene nedenfor.

Før du begynner:  Sørg for å sjekke om mikrofonen ikke er dempet fra den fysiske knappen på hodesettet. Prøv å bytte USB-porter og prøv å koble mikrofonen direkte fra 3,5 mm-kabelen.

Løsning 1: Installere enhetsdriverne på nytt

Før vi begynner å konfigurere innstillingene, kan du prøve å installere G403-driverne på nytt. Dette trinnet vil sørge for at du ikke har noen problemer med driverne eller pluggen til enheten, siden det er mange tilfeller der Windows ikke kan oppdage eller gjenkjenne enheten på grunn av feil drivere.

  1. Klikk på  Start-menyen
  2. Søk etter  Enhetsbehandling
  3. Nå som du er i enhetsbehandling, klikk på  Audio Inputs & Outputs .
  4. Høyreklikk deretter   på  mikrofonen og velg  Avinstaller enhet
  5. På samme måte navigerer du til  lyd-, video- og spillkontroller .
  6. Nå  Avinstaller  de Mikrofon drivere  herfra også.
  7. Nå er det bare å  koble  fra mikrofonen  og  koble den   til datamaskinen din, og vinduene vil installere disse driverne på nytt. Hvis du hadde problemer med driverne, skulle den nå være løst.

Løsning 2: Endre Windows-personverninnstillinger

Etter en oppdatering på Windows 10 ble personverninnstillingene automatisk endret, og noen apper fikk ikke lov til å bruke mikrofonen, mens mikrofonen i noen tilfeller ble deaktivert helt. Vi endrer disse innstillingene i følgende prosess.

  1. Klikk PÅ  Start-menyen  og klikk på  Innstillinger-ikonet
  2. Derfra klikker du på  Personverninnstillinger .
  3. Derfra klikker du på  mikrofon  og deretter på  Endre .
  4. Så sørg for at den er  aktivert
  5. Sørg også for at appene du bruker, har  tillatelser  aktivert også  nedenfra

Hvis problemet skyldes personverninnstillingene, bør det løses nå.

Løsning 3: Aktivere mikrofondrivere

Driverne for mikrofonen er noen ganger deaktivert i lydinnstillingene, så i dette trinnet vil vi sørge for at mikrofondriverne er aktivert.

  1. Høyreklikklydikonet og deretter på lyder
  2. Derfra klikker du på kategorien Opptak .
  3. Høyreklikk nå på et tomt område og sørg for at begge alternativene er merket
  4. Høyreklikk nå på mikrofondrivere og klikk på Aktiver.
  5. Nå igjen høyreklikker dumikrofondrivere og klikker på Egenskaper
  6. Nå herfra Klikk på kategorien Nivåer og sørg for at glidebryteren er på maksimum

Dette bør løse eventuelle problemer med driverne eller konfigurasjonen av mikrofoninnstillingene, men hvis dette ikke løser problemet, avinstaller Logitech-programvaren og installer den på nytt etter å ha lastet den ned fra deres offisielle nettsted.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det