LØST: Safari kan ikke verifisere identiteten til nettstedsfeilmeldingen

Når du besøker et nettsted som har et ugyldig sertifikat eller et nettsted som Safari mener å feilidentifisere seg selv og som skader deg, når du surfer på internett på Safari, vil du motta en feilmelding som sier følgende:

Safari kan ikke bekrefte nettstedsidentiteten [Nettstedets URL her] .

Sertifikatet for dette nettstedet er ugyldig. Du kobler deg kanskje til et nettsted som later som om du er [ Nettsteds-URL her ], noe som kan sette konfidensiell informasjon i fare. Vil du koble til nettstedet uansett? ”

Når du kommer ansikt til ansikt med en feilmelding som denne, er det første du trenger å gjøre å klikke på Vis sertifikat og sørge for at alt på nettstedet du prøver å få tilgang til er i orden, noe som betyr om domenet eller ikke du prøver å besøke er gyldig og kan stole på. Hvorfor er det slik? Vel, denne feilmeldingen kan produseres av enten en gyldig sikkerhetstrussel eller en feil fra Safari, og hvis den er den første, kommer du til å angre på at du ikke klikker på Vis sertifikat og sjekker nettstedets legitimasjon.

På den annen side, hvis du ser denne feilmeldingen mens du prøver å få tilgang til et helt pålitelig nettsted - for eksempel e-postklienten, Facebook, Twitter, YouTube eller IMDB-nettstedet, har du et lite problem på hendene. Heldigvis er dette problemet helt løst, og følgende er noen av de mest effektive metodene du kan bruke for å prøve å bli kvitt denne feilmeldingen hvis du mottar den ut av et Safari-problem og ikke en gyldig sikkerhetstrussel:

Metode 1: Oppdater Safari til den nyeste versjonen

Å bruke en utdatert versjon av et program er aldri en god ide, spesielt når applikasjonen det er snakk om er en nettleser, ettersom nyere versjoner av nettlesere inneholder massevis av feilrettinger og oppløsninger til problemer som er tilstede i tidligere versjoner. Siden det er tilfelle, bør ditt første valg når det gjelder å prøve og fikse dette problemet være å oppdatere Safari til den siste tilgjengelige versjonen. For å gjøre det, må du:

Åpne Apple-menyen og velg App Store.

Fra App Store Klikk på Oppdater og velg Oppdater alt .

kan ikke bekrefte serverens identitet

Metode 2: Forsikre deg om at Mac-datoen og klokkeslettet stemmer

Selv om dette kanskje ikke virker ekstremt plausibelt, kan Safari begynne å kaste feilmeldingen "Safari kan ikke verifisere identiteten til nettstedet" ganske ofte til deg hvis Mac-innstillingene for dato og klokkeslett er av, selv om de ikke har en liten margin. For å sikre at feil dato og klokkeslett ikke forårsaker dette problemet for deg, må du bare sørge for at Mac-datoen og klokkeslettet er nøyaktige.

Først og fremst må du sørge for at Mac-en din er koblet til internett slik at den kan hente nøyaktig dato og klokkeslett fra Internett.

Hvis Safari er åpen, lukker du den.

Åpne Apple-menyen .

Klikk på Systemvalg .

Velg Dato og klokkeslett

Merk av i avmerkingsboksen ved siden av Angi dato og tid automatisk . Hvis avkrysningsruten allerede er merket av, fjerner du avmerkingen, venter i 30 sekunder og merker deretter av. Hvis du ikke klarer å gjøre endringene, klikker du på låsikonet nederst til høyre.

kan ikke bekrefte serverens identitet1

Lagre endringene.

Start Safari og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Metode 3: Reparer brukerkontoens nøkkelring (OS X 10.11.1 eller tidligere)

Sist, men absolutt ikke minst, er den mest effektive metoden som brukere som er berørt av dette problemet tidligere har brukt for å overvinne den, å reparere sertifikatene i nøkkelringen til den aktive brukerkontoen. Reparasjon av brukerkontoens nøkkelring kan være svaret på en rekke forskjellige problemer, inkludert denne. Dessverre fjernet Apple fjernet nøkkelringens førstehjelp fra og med OS X versjon 10.11.2, så du vil bare kunne bruke denne løsningen hvis du bruker en eldre versjon av operativsystemet. For å reparere brukerkontoens nøkkelring, må du:

Hvis Safari er åpen, lukker du den.

Hold nede Kommando- knappen, og trykk mellomromstasten mens du gjør det . Dette vil starte Spotlight- søkeverktøyet.

Skriv inn “ Nøkkelringtilgang ” i verktøyet og trykk på Retur . Dette vil lansere nøkkelringstilgang

Naviger til nøkkelringstilgang- menyen og klikk på Nøkkelring førstehjelp i menyen.

Skriv inn passordet for brukerkontoen du er logget inn på, klikk på Bekreft og klikk deretter på Start .

Når det er gjort, klikker du på Reparer og deretter på Start

Lukk nøkkelring førstehjelp .

Start Safari og sjekk om problemet er løst eller ikke.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det