Fix: Monster Hunter World Error Code 50382-MW1

Mange Monster Hunter: Verdens spillere forhindres i å bli med vennene sine av Error Code 50382 mw1 . Denne spesielle feilkoden på alle plattformer (PlayStation 4, Xbox One og Microsoft Windows). De fleste berørte brukere rapporterer at problemet hovedsakelig oppstår når de prøver å gjøre en historiens søken sammen med en eller flere venner.

Feilkode 50382 mw1

Hva forårsaker feilkoden 50382 mw1?

Etter å ha undersøkt problemet og sett på forskjellige brukerrapporter, klarte vi å identifisere et par scenarier som ser ut til å utløse feilkoden 50382 mw1 . Her er en kortliste sammen med en rask forklaring:

 • UPnP støttes ikke av ruteren - Selv om spillet er konfigurert til å bruke UPnP (Universal Plug and Play) , hvis du har en gammel ruter, må du kanskje åpne noen porter som brukes av Monster Hunter manuelt.
 • Wi-fi-tilkobling er destabiliserende nettverkstilkobling - Denne feilen rapporteres å forekomme ofte på bærbare datamaskiner som har både en nettverkskabel og et Wi-Fi-nettverk tilkoblet samtidig. Flere brukere har rapportert at problemet ble løst så snart de deaktiverte Wi-Fi-tilkoblingen.
 • Capcom-servere må justeres til nettverket ditt - På PC må du kanskje legge til flere lanseringsparametere for å sikre at Co-up-spill er stabilt.
 • Nettleserens maksimale ping i spillet er for høyt - I henhold til forskjellige brukerrapporter forventes denne feilen å oppstå hvis nettverkstilkoblingen din ikke er stabil nok til å støtte standard Steam-innstillinger på 5000 Pings / minutt.

Hvis du for øyeblikket prøver å løse dette problemet, vil denne artikkelen gi deg en rekke feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en samling metoder som andre Monster Hunter: Verdensspillere i en lignende situasjon har brukt for å få problemet løst.

Husk at noen av metodene nedenfor ikke vil være gjeldende for din situasjon, avhengig av plattformen du støter på problemet på. For å få de beste resultatene, følg metodene nedenfor i den rekkefølgen de presenteres til du støter på en relevant løsning som lykkes med å få problemet løst. La oss begynne!

Metode 1: Koble fra Wi-Fi-nettverk (bare PC)

Hvis du støter på feilen på en bærbar datamaskin som bruker både kablet og trådløs nettverkstilkobling, vil du kanskje deaktivere Wi-Fi-komponenten. Flere brukere i en lignende situasjon har klart å få problemet løst ved å deaktivere Wi-fi-tilkoblingen.

Hvis det samme scenariet gjelder deg selv, deaktiverer du Wi-Fi-tilkoblingen din og ser om du kan bli med vennene dine i Monster Hunter: World uten feilkoden 50382 mw1.

Hvis du ser den samme feilmeldingen gjentas, flytt ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Opprett Steam Network Shortcut med -nofriendsui parameter (kun PC)

Flere brukere som fikk dette problemet på Steam (PC) har rapportert at problemet ble løst etter at de opprettet en skrivebordsgenvei for steam-spillet og brukte en serie med lanseringsparametere.

Hvis du lurer på hva disse parametrene gjør - de vil tvinge Steam-klienten til å bruke den gamle Friends UI og UDP / TCP-protokollen i stedet for den nye WebSocket.

Dette omgår visstnok et problem som Capcom har med serverne sine, og kan ende opp med å løse feilkoden 50382 mw1. Her er en rask guide til hvordan du kan lage et skrivebordsikon for Monster Hunter og legge til to nofriendsui-parametere i lanseringsfasen:

 1. Åpne damp, høyreklikk på Monster Hunter: World og velg Create Desktop Shortcut .

  Merk: Hvis du ikke har tatt Monster Hunter: World gjennom damp (du bruker en fysisk kopi), hopper du over dette trinnet helt.

 2. Høyreklikk på skrivebordsgenveien og velg Egenskaper.
 3. Deretter går du til snarvei- fanen der vi begynner å legge til parametere i måloppføringen. For å gjøre dette, legg til '- nofriendsui -udp' på slutten av Target -feltet, og klikk på Bruk.

  Legge til -nofriendsui -UDP eller -nofriendsui -tcp parametere til Monster Hunter: World snarvei

 4. Start Monster Hunter World via snarveien du har opprettet og sett om feilen er løst. Hvis du fremdeles støter på feilkode 50382 mw1- feilen, gjenta trinn 3 igjen, men denne gangen legger du til parameteren '-nofriendsui -tcp' i stedet og trykker Bruk.
 5. Start spillet på nytt og se om modifikasjonen er vellykket. Hvis det ikke er det, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Endre matchmaking i spillet matching-ping til 250

Noen brukere har lykkes med å løse problemet på ubestemt tid ved å endre en innebygd dampinnstilling kalt In-Game server browser: Max Pings / minute . Dette kan løse feilkoden 50382 mw1 for de av dere som bruker en ustabil internettforbindelse som letter synligheten av nettverksproblemer når du surfer på forskjellige spillservere.

Her er en rask guide for å endre matchmaking i spillet matching-ping til 250:

 1. Åpne damp og gå til Steam> Innstillinger (høyre side) ved hjelp av båndet øverst.
 2. Bruk In-Game til høyre i Innstillinger- menyen .
 3. Gå deretter til bunnen der det står nettleser i spillet: Maks pinger / minutt og endre standardinnstillingene (Automatisk (5000) til 250 .Endre nettleser i spillserveren: Mox pinger / minutt til 250
 4. Klikk Ok for å lagre endringene, og start deretter Monster Hunter: World igjen for å se om du kan bli med på vennens økt. Hvis du fortsatt støter på det samme problemet, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Videresende noen porter i ruteren

Capcom anbefaler offisielt at du videresender noen porter som brukes av Monster Hunter: World hvis du opplever tilkoblingsproblemer eller ustabilitet. Husk at eldre rutere ikke var designet for å tillate innkommende nettverksforespørsler. På grunn av dette kan videresending av en innkommende forbindelse via ruteren til spillet gjøre nettverksopplevelsen mye bedre.

De nøyaktige trinnene for videresending av de nødvendige portene er avhengig av rutermodellen og produsenten. Du kan imidlertid følge denne veiledningen som en grov indikator på trinnene du må ta for å få Monster Hunter: World-porter videresendt:

 1. Først må du oppdage routerens adresse. Det er et par måter å gjøre dette på, men la oss gå etter en metode som er både gratis og enkel. Åpne et ledetekstvindu ved å trykke Windows-tasten + R , skriv " cmd " og trykk Enter .Kjør dialog: cmd og trykk Ctrl + Shift + Enter
 2. Inne i ledeteksten, skriv “ ipconfig ” og trykk Enter for å få en Ethernet-adapteroversikt . Deretter blar du ned til standard gateway for det tilkoblede internettnettverket og kopierer det. Dette er ruteren din.

 3. Åpne nettleseren din og sett inn IP-adressen til ruteren du tidligere hentet i adressefeltet, og trykk Enter .Få tilgang til routerens innstillinger
 4. Du blir bedt om å sette inn påloggingsinformasjonen din (brukernavn + passord). Hvis du ikke har endret disse selv, kan du være heldig ved å bruke standardverdier som Brukernavn: admin og Passord: admin eller Brukernavn: admin og Passord: 1234 .

  Merk: Rutermodellen din kan ha forskjellige standardopplysninger. I dette tilfellet, gjør et online søk med spørringen ”* rutermodell * + standard påloggingsinformasjon”, og du bør kunne oppdage standardverdiene.

 5. Deretter må du oppdage IP-adressen til datamaskinen eller konsollen som kjører spillet. På Windows kan du gjøre dette enkelt ved å følge trinn 1 og oppdage IP-en under IPv4-adresse. På Xbox One finner du IP-adressen i Innstillinger> Nettverk> Avanserte innstillinger . På PS4 går du til Innstillinger> Nettverk> Vis tilkoblingsstatus .
 6. Nå som du har IP-adressen til enheten som kjører Monster Hunter, går du tilbake til ruteren innstillinger og ser etter en Port Forwarding (eller Forwarding) innstilling.

Deretter åpner du tilkoblingsportene som kreves av Monster Hunter world. Her er en liste med porter som brukes av spillet i henhold til forskjellige plattformer:

PC

TCP: 27015-27030,27036-27037 UDP: 4380,27000-27031,27036

Playstation 4

TCP: 1935,3478-3480 UDP: 3074,3478-3479

Xbox One

TCP: 3074 UDP: 88,500,3074,3544,4500

Lagre endringene i ruteren din, og flytt deretter til enheten som kjører spillet, åpne Monster Hunter: World og se om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det