Fix: Kopier lim ikke fungerer på Windows 7, 8.1, 10

Noen Windows-brukere rapporterer at Copy / Paste-funksjonen plutselig har sluttet å fungere for dem. Dette problemet ser ut til å være forskjellig fra iCloud Notes Copy / Paste-problemet , siden problemet skjer hele systemet, ikke bare når du bruker et bestemt program. Dette problemet rapporteres å forekomme med Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hva er årsaken til at kopier / lim-funksjonen slutter å fungere på Windows?

Vi så på dette aktuelle problemet ved å analysere ulike brukerrapporter og reparasjonsstrategiene som berørte Windows-brukere har distribuert for å komme til bunns i problemet. Basert på våre undersøkelser er det flere forskjellige årsaker som kan føre til disse symptomene:

  • Notepad ++ låser ut utklippstavlen - Som mange brukere har rapportert, er det kjent at dette problemet oppstår når brukeren prøver å kopiere en stor mengde data samtidig. I disse situasjonene er Notepad ++ kjent for å låse ut utklippstavlen, noe som gjør kopierings-lim-funksjonen ubrukelig.
  • Skype-snarvei er i konflikt med kopifunksjonen - Hvis du har lagt merke til at bare kopifunksjonen ikke fungerer mens lim fungerer akkurat som ment, er det sannsynlig at en Skype-snarvei er i konflikt med snarveien Kopier. I dette tilfellet er den eneste løsningen bare å deaktivere hurtigtastene i Skype for å eliminere snarveien.
  • Søknad eller prosess låser ut utklippstavlen - Mange applikasjoner og bakgrunnsprosesser kan ende opp med å låse utklippstavlen, spesielt på Windows 7. Når dette skjer, har du en rekke triks som vil låse opp tastaturet ditt (CMD-kommando, tredjepartsapplikasjoner , etc.)
  • UltraCopier eller SuperCopiers er i konflikt med den innebygde kopieringsfunksjonen - Disse to verktøyene kan gi mer avanserte kopieringsmetoder, men det er mange rapporter om at de er i konflikt med det innebygde utklippstavlen. Flere brukere i en lignende situasjon har rapportert at problemet bare ble løst etter at de avinstallerte programvaren for filkopiering fra 3. part.

Hvis du leter etter en løsning som løser problemet med kopiering / liming på Windows, vil denne artikkelen gi deg flere feilsøkingsveiledninger. Nedenfor vil du oppdage flere forskjellige rettelser som brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse det.

Alle potensielle løsninger nedenfor er bekreftet å være effektive av minst én bruker, men noen av dem er kanskje ikke aktuelt i ditt spesielle scenario. På grunn av dette anbefaler vi deg å følge metodene i presentasjonen. En av dem løser problemet for deg.

Metode 1: Avslutning av Notisblokk ++ (hvis aktuelt)

Som det viser seg, er Notepad ++ en av de vanligste synderne som kan blokkere muligheten for kopiering / liming . Dette er kjent for å forekomme i de situasjonene der brukeren prøver å kopiere en stor mengde data (inne i applikasjonen) på kort tid - i dette tilfellet kan Notepad ++ ende opp med å blokkere utklippstavlen.

De fleste berørte brukere rapporterer at når dette skjer, forblir utklippstavlen låst til neste systemoppstart eller til Notisblokk ++ er stengt. Naturligvis er den raskeste løsningen å bare lukke Notepad ++ -applikasjonen og se om kopierings- og limefunksjonen er gjenopprettet.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktivering av hurtigtaster i Skype (hvis aktuelt)

Som det viser seg, er Skype en usannsynlig årsak som kan ende opp med å bryte funksjonen Kopier / lim inn på Windows-datamaskinen. Men husk at dette bare gjelder hvis du ikke kan bruke Control + C-kommandoen, men du er i stand til å lime inn ting normalt.

Dette skjer fordi Skype har en hurtigtast kalt Ignore Call som har samme tastekombinasjon som Copy- kommandoen ( Ctrl + C ). Flere berørte brukere har klart å løse denne konflikten ved å deaktivere hurtigtaster helt fra Skype.

For å gjøre dette, åpne Skype og naviger til Verktøy> Valg> Avansert> Snarveier, og fjern avmerkingen for Aktiver hurtigtaster .

Når du har gjort dette, lagrer du endringene og ser om du er i stand til å bruke kommandoene Kopier og lim inn igjen.

Hvis du fremdeles støter på problemer, gå ned til de neste metodene nedenfor.

Metode 3: Tilbakestille 'rdpclip.exe'

rdpclip.exe den viktigste kjørbare for kopieringsmekanismen. Det gir funksjonalitet for Terminal Services-serveren som lar deg kopiere og lime inn mellom klienten og serveren. Selv om det anbefales å ikke manipulere denne prosessen, vil vi prøve å starte denne på nytt og se om dette løser problemet. Denne prosessen kan ha blitt foreldet eller ikke reagerer fordi modulene kanskje ikke fungerer.

Her er hva du trenger å gjøre:

  1. Trykk Windows + R , skriv “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk Enter.
  2. En gang i oppgavebehandling, finn prosessen ' rdpclip. exe ', høyreklikk på den og velg Avslutt prosess .

  1. Lukk nå oppgavelederen og åpne den igjen. Etter åpning, klikk på Fil> Kjør ny oppgave . Skriv 'rdpclip.exe' i dialogboksen og trykk Enter. Tjenesten startes på nytt. Kontroller kopiering og se om dette løste problemet.

Hvis du ikke finner prosessen i oppgavebehandling, kan du bruke ledeteksten for å oppnå det samme resultatet ved hjelp av en enkelt linje. Dette kan være nyttig hvis du får tilgang til maskinen eksternt og ikke har riktig kontroll over den.

  1. Trykk på Windows + S, skriv "ledetekst" i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og velg Kjør som administrator .
  2. Utfør kommandoen:
taskkill.exe / F / IM rdpclip.exe

  1. Skriv nå inn følgende og trykk Enter.
rdpclip.exe
  1. Prøv å kopiere inn og se om dette gjorde trikset.

Metode 4: Tilbakestille Desktop Window Manager

Desktop Window Manager 'dwm.exe' hjelper deg med å administrere visuelle effekter som finnes i Windows-operativsystemer. Disse inkluderer aero-temaet, alt-tab windows switcher og mange andre moduler. For å kutte ting kort, administrerer det hele skrivebordet og dets interaksjoner med brukeren. Denne modulen henger også i et dødvann hver gang i blant. Vi kan prøve å tilbakestille det og se om dette gjør susen.

Her er hva du trenger å gjøre:

  1. Trykk Windows + R , skriv “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk Enter.
  2. En gang i oppgavebehandling, finn prosessen ' dwm. exe 'i detaljfanen, høyreklikker du den og velger Avslutt oppgave .

  1. Lukk nå oppgavelederen og åpne den igjen. Etter åpning, klikk på Fil> Kjør ny oppgave . Skriv 'dwm.exe' i dialogboksen og trykk Enter. Tjenesten startes på nytt. Kontroller kopiering og se om dette løste problemet.

Metode 5: Bruke et tredjepartsprogram

Det er flere forskjellige applikasjoner som lar deg låse opp applikasjonen som holder en lås på utklippstavlen og forhindrer at kopier / lim inn-funksjonen fungerer som forutsatt. Vi testet flere forskjellige alternativer, og vi har avdekket en freeware-perle som kan tillate deg å få problemet løst med bare noen få enkle klikk.

GetOpenClipboardWindow vil finne ut hvilket program som holder en lås på utklippstavlen og fjerne låsen automatisk. Enda mer, det vil også gi deg PID for applikasjonen som håndhevet låsen, slik at du kan ta de nødvendige tiltakene for å sikre at problemet ikke gjentas.

Her er en rask guide for nedlasting og bruk av GetOpenClipboardWindow- applikasjonen:

  1. Besøk denne lenken ( her ) fra den berørte maskinen for å laste ned zip-filen GetOpenClipboardWindow .
  2. Når nedlastingen er fullført, bruker du et utvinningsverktøy som WinZip eller 7zip for å trekke ut innholdet i arkivet.
  3. Når nedlastingen er fullført, går du til stedet der du lastet ned den kjørbare filen og dobbeltklikker på den.
  4. Etter flere sekunder vil du få en suksessmelding i stil med "Vellykket åpnet og lukket utklippstavlen" .

    Merk: Selv om du ikke får PID for applikasjonen som forårsaker problemet, og GetOpenClipboardWindow rapporterer at det ikke var i stand til å finne noen problemer, må du ikke bli motløs da verktøyet fremdeles har lykkes med å gjenopprette Kopier / lim evne.

  5. Utfør et arbeid som involverer kopi og lim for å se om problemet er løst.

Metode 6: Bruk kommandoprompt for å fikse kopierings- og limefunksjonene

En annen måte som mest sannsynlig vil hjelpe deg med å gjenopprette standard kopier / lim inn oppførsel, er å bruke en ledetekstkommando. Flere berørte brukere har rapportert at kopierings- og limefunksjonen begynte å fungere normalt etter bruk av "ekko av | klipp ”-kommando fra en forhøyet ledetekst.

Hva denne kommandoen egentlig gjør, er å fjerne utklippstavlen som ender opp med å løse de fleste kopier / lim inn problemer.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

  1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter “ cmd ” og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne en forhøyet ledetekst. Når UAC (User Account Control) blir bedt om det , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
  2. Inne i den forhøyede ledeteksten skriver du inn følgende kommando og trykker Enter for å gjenopprette funksjonen Kopier / lim inn på Windows-datamaskinen:
    cmd / c “ekko av | klipp ”
  3. Når kommandoen er kjørt, start datamaskinen på nytt og se om problemet løses ved neste oppstart.

Hvis du fremdeles ikke klarer å kopiere / lime inn noen elementer på Windows-datamaskinen din, går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 7: Avinstallere UltraCopier / Supercopier (hvis aktuelt)

UltraCopier og SuperCopier er filkopieringsprogramvareprodukter for Windows som lar deg lage filkopiering med mange avanserte alternativer som pause / gjenoppta, hastighetsbegrensning, oversettelse, temaer og mye mer.

Selv om de definitivt er gode verktøy som vil legge til ekstra funksjonalitet, kan de også bryte kopierings-lim-funksjonen - spesielt hvis du bruker et tredjeparts antivirus som AVG eller McAfee.

Hvis dette scenariet gjelder for din nåværende situasjon, følger du trinnene nedenfor for å avinstallere verktøyet som forårsaker problemet:

  1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “appwiz.cpl” og trykk Enter for å åpne vinduet Programmer og funksjoner .
  2. I vinduet Programmer og funksjoner , bla nedover i listen over applikasjoner og finn UltraCopier (eller SuperCopier ). Når du ser det, høyreklikker du på det og velger Avinstaller / endre .
  3. Ved bekreftelsesmeldingen klikker du Ja for å avinstallere programmet.

Metode 8: Individuelle saker

Det er faktisk mange moduler som gjør prosessen med kopimasting ubrukelig på grunn av deres aktiviteter. Siden vi ikke kan liste hver av dem i en egen løsning, vil vi liste dem her en etter en. Ikke alle kan passe til saken din, så bare utfør de som gjør det.

  • Hvis du bruker IObit (Advanced system care), må du forsikre deg om at alternativet ' clean clipboard ' ikke er merket av . Naviger til avansert systempleie, klikk på SmartRAM tilstede under Optimize , velg deretter Innstillinger og fjern merket for alternativet.

  • Hvis du bruker Skype -tillegg i nettleseren din, kan du deaktivere det og prøve på nytt. Gjør det samme for alle Microsoft Office-baserte applikasjoner på datamaskinen din. Det ser ut til at det er noe minnehåndteringsproblem med disse modulene.
  • Fjerning av programvare for nøkkellogger har også en tendens til å løse problemet. Keyloggers holder oversikt over oppføringene på tastaturet og lagrer dem i en ekstern fil. De har også en tendens til å deaktivere kopimassemekanismen. Forsikre deg om at du deaktiverer dem før du prøver igjen.
  • Deaktiver tredjeparts kopieringsprogramvare på datamaskinen din. Disse inkluderer programmer som 'ultracopier' som gir et alternativ til deg.
  • Du kan til og med prøve å deaktivere antivirusprogramvaren og se om den er i konflikt. Det var tilfeller der antivirusprogramvaren 'AVG' forårsaket problemet.
  • Hvis problemet oppstår i Internet Explorer, går du til Internett-alternativer (inetcpl.cpl)> Avansert-fanen> Tilbakestill . Etter tilbakestilling, start datamaskinen på nytt og sjekk.
  • Prøv å drepe / avinstallere Adobe Acrobat . Denne programvaren er også kjent for å forårsake noen problemer.
  • Start datamaskinen på nytt, eller start VM-applikasjonen på nytt hvis du bruker en virtuell maskin .
  • Hvis problemet fortsatt vedvarer, bør du vurdere å rulle tilbake eller gjøre en ren installasjon av Windows.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det