Hvordan fikse Avast bakgrunnstjeneste som ikke kjører

Avast er et av de mest populære gratis antivirusvalgene for Windows-brukere, og det viser virkelig god ytelse som burde være nok til å tilfredsstille vanlige Internett-brukere. Verktøyet er imidlertid ikke perfekt, og det er ganske mange feil knyttet til det.

Denne feilen vises som en advarsel fra Avast brukergrensesnitt med meldingen "Avast Bakgrunnstjeneste kjører ikke". Siden denne tjenesten er en av de viktigste tingene som må kjøres hele tiden på din PC for å holde den beskyttet, bør du iverksette tiltak umiddelbart. Følg metodene nedenfor for å løse problemet enkelt!

Løsning 1: Kjør en smart skanning ved hjelp av Avast

Smart Scan er en av de mest nyttige funksjonene i Avast-antivirusprogrammet, og det skanner datamaskinen din for alle slags malware, dårlige nettlesertillegg og utdaterte programmer som burde vært borte for lenge siden. La denne skanningen kjøre til den er ferdig, og sjekk om problemet er borte!

 1. Åpne Avast-brukergrensesnittet ved å finne ikonet i systemstatusfeltet, høyreklikk på det og velg alternativet Åpne.
 2. Klikk på Beskyttelse-knappen i venstre rute og fortsett med å velge Skanninger fra menyen som åpnes.

 1. Klikk på Kjør smart skanning og vent til den er ferdig. Prosessen kan ta en stund, så sørg for at du forblir tålmodig.
 2. Når skanningen er fullført, kan du se gjennom skanningsresultatene. Et grønt avkrysningsmerke ved siden av et av de skannede områdene indikerer at ingen relaterte problemer ble funnet. Et rødt utropstegn indikerer at en eller flere relaterte problemer ble funnet. Du kan klikke på Løs alt for å løse alle problemene.

 1. Klikk på Ferdig når du er kommet til det siste trinnet og start datamaskinen på nytt for å lagre endringene. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er borte!

Løsning 2: Oppdater Avast til den nyeste versjonen

Det ser ut til at folkene på Avast endelig har lagt merke til problemet, og de klarte å fikse det for de fleste brukere i en av de siste versjonene. Avast bør installere nye oppdateringer automatisk hvis du ikke har deaktivert denne funksjonen. Imidlertid, hvis det er noen problemer med automatiske oppdateringer, kan du oppdatere manuelt ved å følge instruksjonene nedenfor.

 1. Åpne Avast-brukergrensesnittet ved å klikke på ikonet i systemstatusfeltet eller ved å finne det i Start-menyen.
 2. Naviger til kategorien Oppdater, og du vil merke at det er to knapper med oppdateringsteksten. En av disse knappene er relatert til oppdateringen av virusdefinisjonsdatabasen, og den andre er relatert til oppdatering av selve programmet.

 1. De fleste brukere har rapportert at oppdatering av programmet har løst problemet, men det er for det beste å oppdatere både virusdatabasen og applikasjonen ved å klikke på begge disse oppdateringsknappene, være tålmodig mens Avast ser etter oppdateringer og følger instruksjonene som vises på -skjerm for å navigere gjennom installasjonsprosessen.
 2. Sjekk om problemet med bakgrunnstjenesten har forsvunnet.

Alternativ : Du kan starte oppdateringsprosessen ved å kjøre den kjørbare filen i C: \ Program Files \ AVAST Software \ Avast \ AvastEmUpdate.exe. Forsikre deg om at du starter datamaskinen på nytt etter at oppdateringen er installert.

Løsning 3: Avast Clean Install

Det er nesten ingenting som en ren installasjon av Avast ikke vil fikse, og det kan også sies om denne artikkelen. Den rene installasjonen er ganske enkel å gjøre, og den klarer å løse dette problemet hvis metodene ovenfor ikke fungerer. Det gjør mer enn bare den vanlige avinstallasjonen, da den også tømmer hurtigbufferfilene og registeroppføringene som kan ha blitt ødelagt

 1. Last ned den nyeste versjonen av Avast-installasjonen ved å navigere til denne lenken og klikke Last ned gratis antivirus-knappen midt på nettstedet.
 2. Du må også laste ned Avast Avinstalleringsverktøy fra denne lenken, så lagre det også på datamaskinen din.

 1. Koble fra Internett etter at du har lastet ned disse filene og start opp i sikkermodus.
 2. Kjør Avast Avinstalleringsverktøy, og bla gjennom mappen der du har installert Avast. Hvis du installerte den i standardmappen (Program Files), kan du la den være. Vær nøye med å velge riktig mappe, siden innholdet i mappen du velger vil bli slettet eller ødelagt. Naviger gjennom File Explorer til du finner riktig mappe.

 3. Klikk på alternativet Fjern og start datamaskinen på nytt ved å starte opp i en normal oppstart. Sjekk om bakgrunnstjenesten har gått tilbake til normal.

Løsning 4: Avinstaller XNA på datamaskinen

Microsoft XNA er et freeware-sett med verktøy med et kjøretidsmiljø levert av Microsoft som kan brukes til utvikling og administrasjon av videospill. Noen ganger installerer brukerne det med vilje, og noen ganger installeres det sammen med andre programmer som videospill.

Hvis du ikke trenger det desperat, foreslår vi at du avinstallerer det fra datamaskinen din, ettersom brukere har rapportert at dette klarte å løse problemet etter at metodene ovenfor har mislyktes.

 1. Først og fremst må du sørge for at du er logget på med en administratorkonto, da du ikke vil kunne slette programmer med noen annen konto.
 2. Klikk på Start-menyen og klikk på Kontrollpanel ved å søke etter den. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne innstillingene hvis du bruker Windows 10.
 3. I Kontrollpanel velger du å vise som: Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.

 1. Hvis du bruker Innstillinger-appen, skal du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte apper på din PC.
 2. Finn XNA i Kontrollpanel eller Innstillinger, og klikk på Avinstaller. Det kan være flere forskjellige versjoner installert, for eksempel 4.0 eller 3.1. Sørg for å gjenta den samme prosessen for alle oppføringer.

 1. Avinstallasjonsveiviseren skal åpnes foran en dialogboks for å bekrefte valget ditt. Bekreft det og følg instruksjonene som vises på skjermen for å fjerne det helt fra PCen. Start datamaskinen på nytt etterpå og sjekk om problemet er borte.

Løsning 5: Starte service

I noen tilfeller kan Avast-tjenesten ha blitt konfigurert på en slik måte at den kan bli blokkert fra å kunne kjøre. Derfor vil vi i dette trinnet starte tjenesten og innstille oppstartstypen til automatisk. For å gjøre det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “services.msc” og trykk “Enter”.
 3. Høyreklikk på “Avast Antivirus” -tjenesten og velg “Egenskaper”.
 4. Klikk på rullegardinmenyen "Oppstartstype" og velg "Automatisk".
 5. Klikk på "Start" og velg deretter "Bruk" og "OK" for å lagre endringene.
 6. Sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det