Fix: Windows Resource Protection kan ikke utføre den forespurte operasjonen

En SFC (System File Checker) -skanning er et ganske nyttig verktøy innebygd i alle versjoner av Windows-operativsystemet. En SFC-skanning analyserer alle systemfiler for korrupsjon og skade, og løser eventuelle problemer med systemfiler som er funnet ved å erstatte skadede eller ødelagte systemfiler med helt ferske, hurtigbufrede versjoner. En vellykket SFC-skanning kan løse en rekke forskjellige problemer med en Windows-datamaskin, men en SFC-skanning kan også mislykkes helt. Når en SFC-skanning mislykkes, viser den en feilmelding som forklarer hva som gikk galt og hvorfor skanningen mislyktes. Mange Windows-brukere ser følgende feilmelding når de kjører en SFC-skanning og den mislykkes:

“Windows-ressursbeskyttelse kan ikke utføre den forespurte operasjonen”

Denne feilmeldingen kan vises på slutten av en SFC-skanning, eller når en SFC-skanning blir sittende fast i samme trinn en stund og mislykkes. I tillegg er dette problemet kjent for å påvirke alle versjonene av Windows OS som for øyeblikket støttes av Microsoft - fra Windows 7 til Windows 10. Selv om den eksakte årsaken til dette problemet ikke er bekreftet, og kan variere fra ett tilfelle til den andre, dette problemet er ofte forbundet med SFC-verktøyet, av en eller annen grunn, ikke å få tilgang til filer som det enten trenger å operere eller trenger å skanne etter skade og korrupsjon. Når en SFC-skanning mislykkes og viser denne feilmeldingen, kan du være sikker på at eventuelle skadede eller ødelagte systemfiler som den kan ha funnet ikke ble løst, og det gjør problemet ganske betydelig.

windows-resource-protection-kan ikke utføre den etterspurte operasjonen

Heldigvis har de fleste Windows-brukere som har blitt berørt av dette problemet tidligere, klart å løse det - ved hjelp av en eller annen løsning. Følgende er de mest effektive løsningene du kan bruke til å prøve å løse dette problemet:

Løsning 1: Kjør verktøyet CHKDSK

CHKDSK er et innebygd Windows-verktøy som er i stand til å skanne harddiskpartisjoner, teste filsystemintegriteten og fikse logiske filsystemfeil. I noen tilfeller løser kjøring av CHKDSK-verktøyet det problemet som forårsaket at SFC-skanningen mislyktes, og effektivt blir kvitt dette problemet. For å kunne bruke denne løsningen, må du:

  1. Åpne Start-menyen
  2. Søk etter “ cmd ”.
  3. Høyreklikk på søkeresultatet med tittelen cmd og klikk på Kjør som administrator .

Merk: Du kan bli bedt om å oppgi bekreftelse eller et administratorpassord. I så fall må du oppgi det du trenger.

  1. Skriv inn følgende i den forhøyede ledeteksten og trykk Enter :
CHKDSK C: / R
  1. Når kommandoen er utført, vil du bli informert om at CHKDSK-verktøyet vil kjøre ved neste oppstart. På dette punktet skriver du y i den forhøyede ledeteksten og trykker Enter .
  2. Lukk den forhøyede ledeteksten .
  3. Start datamaskinen på nytt.
  4. Når datamaskinen starter, vil CHKDSK begynne å kjøre. CHKDSK kan ta betydelig tid (avhengig av hvor stor datamaskinens harddisk / SSD er), så vær tålmodig.

windows-resource-protection-kan ikke utføre den etterspurte operasjonen

Når CHKDSK er ferdig, vil datamaskinen starte opp normalt, og du kan kjøre en SFC-skanning for å avgjøre om problemet er løst eller ikke.

Løsning 2: Endre sikkerhetsbeskrivelsene i winsxs-mappen

En mulig årsak til at SFC-skanning mislykkes på en berørt datamaskin, er fordi SFC-verktøyet ikke får tilgang til winsxs- mappen ( C: \ Windows \ winsxs ) på grunn av noen problemer med mappens sikkerhetsbeskrivere. I så fall er alt du trenger å gjøre for å bli kvitt problemet:

  1. Åpne Start-menyen
  2. Søk etter “ cmd ”.
  3. Høyreklikk på søkeresultatet med tittelen cmd og klikk på Kjør som administrator .

Merk: Du kan bli bedt om å oppgi bekreftelse eller et administratorpassord. I så fall må du oppgi det du trenger.

  1. Skriv inn følgende i den forhøyede ledeteksten og trykk Enter :
ICACLS C: \ Windows \ winsxs
  1. Når kommandoen er utført, lukker du den forhøyede ledeteksten .
  2. Start datamaskinen på nytt og kjør en SFC-skanning når den starter opp for å se om problemet er løst.

2016-11-03_204521

Løsning 3: Utfør en reparasjonsinstallasjon av Windows

En reparasjonsinstallasjon er et alternativ som alle Windows-brukere har - dette alternativet lar brukerne reparere alle kritiske systemfiler og fikse nesten alle problemer som plager datamaskiner. Selv om det er referert til som en "reparasjonsinstallasjon", installerer den ikke Windows på nytt. I stedet løser en reparasjonsinstallasjon så mange problemer som mulig med den berørte datamaskinen, og siden det er tilfelle, kan en reparasjonsinstallasjon utføres uten å miste data som er lagret på den aktuelle datamaskinen.

Det er en ganske anstendig sjanse for at det å utføre en reparasjonsinstallasjon vil være i stand til å fikse det som forårsaker at SFC-skanninger på datamaskinen din mislykkes og vise feilmeldingen " Windows-ressursbeskyttelse kan ikke utføre den forespurte operasjonen ". I tillegg, for å toppe det hele, er å utføre en reparasjonsinstallasjon en ganske enkel og grei prosess.

Løsning 4: Rengjør installer Windows fra bunnen av

Hvis selv en reparasjonsinstallasjon av Windows ikke klarer å løse dette problemet i ditt tilfelle, og SFC-skanninger fortsatt mislykkes på datamaskinen din etter reparasjonsinstallasjonen, vil det beste være å rense installere Windows fra bunnen av. Ren installasjon av Windows betyr å tørke den nåværende installasjonen av Windows ren - sammen med alle installerte applikasjoner og eventuelle lagrede data og deretter installere et helt nytt, nytt Windows-operativsystem som i nesten alle tilfeller er nøyaktig den samme versjonen av Windows som tidligere var installert. på den aktuelle datamaskinen.

Siden ren installasjon av Windows betyr at du kommer til å installere Windows på nytt, og datamaskinen din blir som ny etterpå, er det en veldig god sjanse for at den rene installasjonen blir kvitt dette problemet. Ettersom en ren installasjon også blir kvitt alle data som er lagret på måldatamaskinen, anbefales det på det sterkeste at du sikkerhetskopierer data du ikke vil miste før du fortsetter med den rene installasjonen. Hvis du ikke vet nøyaktig hvordan du kan rense, installer Windows fra bunnen av.

Hvis datamaskinen din forblir påvirket av dette problemet selv etter at du har installert Windows, er den eneste sannsynlige forklaringen på problemet at datamaskinens harddisk / SSD mislyktes eller begynner å mislykkes. SFC-verktøyet har kanskje ikke tilgang til filene det trenger for å operere eller filene det trenger å skanne fordi de er lokalisert på deler av datamaskinens harddisk / SSD som allerede har gått dårlig, og hvis det er tilfelle, det beste løpet av handling er å finne ut om harddisken / SSD-en virkelig har mislyktes eller ikke, og deretter erstatte den før noe katastrofalt skjer.

Hvis du vil finne ut om datamaskinens harddisk / SSD mislykkes av deg selv, bør du se etter harddiskfeil. Du kan imidlertid også velge å få en profesjonell til å ta en titt på HDD / SSD, bare i tilfelle. I tillegg, hvis HDD / SSD fortsatt er under garanti, anbefales det sterkt at du sender den til produsenten for å få den sjekket ut og hvis den virkelig har mislyktes, eller er feil, løst eller erstattet.

Løsning 5: Aktivering av Windows Module Installer

I noen tilfeller kan Windows Modules Installer-tjenesten være deaktivert på grunn av at denne feilen blir utløst. Derfor åpner vi i dette trinnet vinduet for tjenesteadministrasjon og aktiverer det. For det:

  1. Trykk på "Windows" + "R" for å åpne "Kjør" -prompten.
  2. Skriv inn “Services.msc” og trykk “Enter”.
  3. Naviger nedover listen og dobbeltklikk på "Windows Module Installer".
  4. Velg alternativet "Start" og vent til tjenesten skal startes.
  5. Utfør en SFC- skanning og sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 6: Utføre kommandoer

I visse tilfeller kan den for øyeblikket oppstartede versjonen av Windows svikte på grunn av denne feilen. Derfor, i dette trinnet, vil vi først starte opp i gjenopprettingsalternativer og deretter åpne ledeteksten der. Der inne vil vi utføre noen kommandoer for å skanne Windows-installasjonen for feil. For det:

  1. Start datamaskinen på nytt og start opp gjenopprettingsalternativene.
  2. Åpne CMD i gjenopprettingsalternativene.
  3. Skriv inn og trykk “Enter” for å utføre følgende kommando.
    sfc / SCANNOW / OFFBOOTDIR = c: \ / OFFWINDIR = c: \ windows
  4. Sjekk for å se om problemet fortsatt vedvarer.

Merk: Du bør også prøve å kjøre SFC-skanningen i sikker modus for å utelukke forstyrrelser fra en tredjepartsapp eller -tjeneste.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det