Hvordan fikse Equalizer APO som ikke fungerer på Windows 10?

Å ha full kontroll over lyden som kommer ut av PCen din er noe mange brukere ønsker, men de ser ikke ut til å være fornøyde med alternativene fra Microsoft. I stedet bruker mange brukere tredjepartsutjevnere for formålet. Equalizer APO er et godt eksempel på dette, men brukere har rapportert at det rett og slett ikke vil fungere.

Equalizer APO åpner og ser ut til å fungere skikkelig, men det påvirker ganske enkelt ikke lyden som kommer ut av datamaskinen din. Det er flere metoder andre mennesker brukte for å løse dette problemet, så sørg for at du sjekker dem ut!

Hva forårsaker at Equalizer APO ikke fungerer på Windows 10?

Her er en liste over et par årsaker som kan gjøre at Equalizer APO ikke fungerer på Windows 10. Å bestemme riktig årsak til problemet er et av de viktigste trinnene for å løse det. Sjekk ut listen nedenfor!

  • Enhetsforbedringer deaktivert - Hvis forbedringer er deaktivert for den problematiske enheten i egenskapene, kan det hende at Equalizer APO ikke fungerer som den skal med enheten. Sørg for at du fikser dette for å løse problemet!
  • Maskinvareakselerasjon av lyd - Hvis maskinvareakselerasjon av lyd er aktivert i enhetens egenskaper, kan det oppstå visse problemer, og Equalizer APO fungerer kanskje ikke med enheten. Deaktiver maskinvareakselerasjon og sjekk om problemet vedvarer.
  • Blokkert av antivirus - Antivirusverktøy kan gjenkjenne Equalizer APO som skadelig, og noen av funksjonene kan bli blokkert uten at du er klar over det. Forsikre deg om at du legger til et unntak for den viktigste kjørbare filen.

Løsning 1: Installer som SFX / EFX

Selv om dette er oppført som en eksperimentell funksjon i Configurator-vinduet, klarte å installere som SFX / EFX å løse problemet helt for mange brukere, og vi håper det også vil gjøre deg bra. Det er veldig enkelt å utføre, og det koster ingenting å prøve. Sjekk det ut nedenfor!

  1. Åpne Configurator- programmet for Equalizer APO ved å søke etter det i Start-menyen. Klikk på Start-menyknappen og begynn å skrive. Klikk på det første tilgjengelige resultatet.
  2. Under kategorien Avspillingsenheter velger du alle enhetene du vil bruke med equalizeren ved å merke av i boksene rett ved siden av dem.
  1. Forsikre deg om at begge boksene "Bruk original APO" ikke er merket av.
  2. Merk av i boksen ved siden av feilsøkingsalternativene (bare bruk i tilfelle problemer) , klikk på pilen for å åpne rullegardinmenyen og velg alternativet Installer som SFX / EFX (eksperimentelt) fra menyen.
  3. Bruk endringene, lukk Configurator og åpne Equalizer APO på nytt for å se at det fungerer nå!

Merk : Hvis det ikke fungerer, må du prøve å fjerne merket for avmerkingsrutene ved siden av to. Bruk originale APO- oppføringer i feilsøkingsalternativene. Dette har hjulpet andre brukere, så sørg for at du prøver det!

Løsning 2: Forsikre deg om at forbedringer ikke er deaktivert

Det er mulig å deaktivere alle forbedringer for den spesifikke avspillingsenheten. Dette forhindrer deg i å bruke Equalizer APO for å forbedre lyden til enheten, og du kan se at uansett hva du gjør, skjer det ingenting med lyden på datamaskinen din. Sørg for at du aktiverer forbedringer i enhetsvinduet til enheten!

  1. Høyreklikk på Volum-ikonet nederst til høyre på skjermen og velg Lyder- alternativet. En alternativ måte ville være å åpne Kontrollpanel på PCen og sette Vis etter-alternativet til Store ikoner . Etter det, finn og klikk på alternativet Lyder for å åpne det samme vinduet.
  2. Naviger til avspillingsfanen i lydvinduet som nettopp åpnet seg.
  3. Venstreklikk på enheten din og klikk på Egenskaper- knappen. Naviger til Enhancements-fanen i Properties-vinduet, og fjern merket for boksen ved siden av alternativet Deaktiver alle forbedringer . Klikk på OK-knappen og sjekk om Equalizer APO fungerer nå!

Løsning 3: Deaktiver maskinvareakselerasjon av lyd

Dette alternativet er ikke tilgjengelig for alle. Personene som har det i lydutgangsenhetens egenskaper, bør vurdere å deaktivere det for at Equalizer APO skal fungere igjen. Flere brukere hevder at dette er alt som trengs for å løse problemet, så sørg for at du sjekker det ut!

  1. Høyreklikk på Volum-ikonet nederst til høyre på skjermen og velg Lyder En alternativ måte vil være å åpne Kontrollpanel på PCen og sette alternativet Vis etter til Store ikoner . Etter det, finn og klikk på alternativet Lyder for å åpne det samme vinduet.
  2. Naviger til avspillingsfanen i lydvinduet som nettopp åpnet seg.
  3. Venstreklikk på hodesettet ditt og klikk på Egenskaper Naviger til kategorien Avansert i vinduet Egenskaper for mikrofon og sjekk delen Maskinvareakselerasjon .
  4. Fjern merket i ruten ved siden av Tillat maskinvareakselerasjon av lyd med dette enhetsalternativet. Sjekk om Equalizer APO fungerer som den skal nå!

Løsning 4: Gjør et unntak for det i antivirusprogrammet ditt

Mange programmer fungerer ikke ordentlig hvis de blir gjenkjent som en trussel mot antivirusprogrammet ditt. Å lage et unntak for Equalizer APO er den rette tingen å gjøre når du feilsøker dette problemet, så sørg for at du følger trinnene som er forklart i Løsning 5.

Sørg imidlertid for at du legger til Equalizer APO- kjørbar i boksen som vises og ber deg om å navigere til installasjonsmappen. Det skal være i samme mappe der du bestemte deg for å installere Equalizer APO i. Som standard er det:

C: \ Program Files (x86) \ Equalizer APO

Sjekk om du nå kan bruke Equalizer APO riktig. Hvis det fremdeles ikke fungerer, kan du prøve å starte datamaskinen på nytt og prøve på nytt. Det siste trinnet ville være å avinstallere antivirusprogrammet og prøve et annet hvis det samme problemet vedvarer.

Løsning 5: Slett en registernøkkel

Dette er sannsynligvis den mest avanserte metoden du kan bruke til å løse problemer med Equalizer APO. Det innebærer å ta eierskap og slette en registernøkkel. Denne metoden ble foreslått av en bruker på et internettforum, og den har siden hjulpet utallige brukere med å takle dette problemet. Sjekk det ut nedenfor!

Ta sikkerhetskopi av registernøklene dine før du fortsetter med denne metoden ved hjelp av disse (trinnene).

  1. Først må du finne ut navnet på registerverdien du trenger å slette. Dette kan gjøres ved hjelp av Configurator. Åpne Configurator ved å søke etter den i Start-menyen. Klikk på Start-menyknappen og begynn å skrive. Klikk på det første tilgjengelige resultatet.
  2. Under kategorien Avspillingsenheter velger du enheten du vil bruke med equalizer og klikker på kommandoen Kopier enhet til utklippstavlen nederst.
  1. Lim inn kommandoen et sted. Teksten du kopierte skal se ut slik:
Enhet: High Definition Audio Device Headphones {64e620cf-acc0-4d70-ac8f-c569b893ff4d}
  1. Den fetstilte delen er veldig viktig, så legg merke til den da den representerer navnet på de du trenger å slette.
  2. Siden du skal redigere en registernøkkel, anbefaler vi at du sjekker ut denne artikkelen vi har publisert for å sikkerhetskopiere registeret ditt for å forhindre andre problemer. Likevel vil det ikke oppstå noe galt hvis du følger trinnene nøye og riktig.
  3. Åpne Registerredigering- vinduet ved å skrive "regedit" i søkefeltet, Start-menyen eller dialogboksen Kjør som du kan få tilgang til med Windows Key + R- tastekombinasjonen. Naviger til følgende nøkkel i registeret ditt ved å navigere i venstre rute:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ MMDevices \ Audio \ Render
  1. Utvid den siste nøkkelen, finn en nøkkel som heter den fetstilte delen ovenfor, høyreklikk på den, og velg tillatelsesalternativet fra hurtigmenyen som vises.
  2. Klikk på Avansert Vinduet “Avanserte sikkerhetsinnstillinger” vises. Her må du endre eier av nøkkelen.
  3. Klikk på Endre- koblingen ved siden av "Eier:" - etiketten. Vinduet Velg bruker eller gruppe vises.
  1. Velg brukerkontoen via Avansert- knappen, eller skriv bare brukerkontoen din i området som sier 'Angi objektnavnet du vil velge' og klikk OK. Legg til alle
  2. Hvis du vil endre eier av alle undermapper og filer i mappen, kan du velge avkrysningsruten " Erstatt eier på undercontainere og objekter " i vinduet " Avanserte sikkerhetsinnstillinger ".
  1. Klikk på Legg til- knappen nedenfor, og følg den opp ved å klikke på Velg en hovedknapp øverst. Velg brukerkontoen via Avansert- knappen, eller skriv bare brukerkontoen din i området som sier ' Angi objektnavnet du vil velge ' og klikk OK . Legg til alle
  2. Sørg for at du velger Full kontroll før du bruker endringene du har gjort under Grunnleggende tillatelser .
  1. Bruk alt, høyreklikk på tasten og velg Slett-alternativet fra hurtigmenyen som vises. Start datamaskinen på nytt og installer APO på nytt ved hjelp av Configurator. Sjekk om Equalizer APO nå fungerer som den skal!

Løsning 6: Utfør en ren installasjon

Å utføre en ren installasjon er en fin måte å starte på nytt med Equalizer APO, og vi anbefaler at du prøver det hvis alt ovenfor ikke gir resultater. Det kan hende at det ikke er nok å avinstallere det i Kontrollpanel, og du vil søke i registret etter gjenværende nøkler og verdier. Følg trinnene nedenfor for å utføre en ren installasjon av Equalizer APO!

  1. Klikk på Start-menyen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter det ved å skrive med Start-menyvinduet åpent. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet nederst til venstre på Start-menyen for å åpne Innstillinger- appen hvis du bruker Windows 10.
  2. I Kontrollpanel velger du Vis som: Kategori øverst til høyre i Kontrollpanel-vinduet og klikker på Avinstaller et program under Programmer- delen.
  3. Hvis du bruker Innstillinger- appen, skal du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte programmer på din PC, så vent en stund til den lastes inn
  4. Finn Equalizer APO i Kontrollpanel eller Innstillinger, og klikk på Avinstaller / reparer . Følg instruksjonene som vises etterpå for å avinstallere den helt.
  5. Siden du skal redigere en registernøkkel, anbefaler vi at du sjekker ut denne artikkelen vi har publisert for å sikkerhetskopiere registeret ditt for å forhindre andre problemer. Likevel vil det ikke oppstå noe galt hvis du følger trinnene nøye og riktig.
  6. Åpne Registerredigering- vinduet ved å skrive "regedit" i søkefeltet, Start-menyen eller dialogboksen Kjør som du kan få tilgang til med Windows Key + R- tastekombinasjonen. Klikk på Rediger- knappen på menylinjen øverst i vinduet, og klikk på Finn . Du kan også bruke tastekombinasjonen Ctrl + F.
  7. I Finn-vinduet som vises, må du sørge for at du skriver Equalizer APO i Finn hva- boksen, og deretter klikker du Finn neste- knappen. En resultatverdi eller nøkkel vises. Sørg for at du høyreklikker på den og velger Slett- alternativet fra hurtigmenyen som vises.
  8. Klikk på Rediger >> Finn neste eller bruk F3- knappen for å søke etter andre oppføringer og sørg for at du sletter dem alle. Sørg for at du også søker etter Equalizer ! Du kan også bruke CCleaner til å automatisere denne prosessen
  9. Last ned den nyeste versjonen av Equalizer APO ved å gå til denne lenken . Last ned installasjonsfilen, kjør den fra nedlastingsmappen, følg instruksjonene på skjermen, og sjekk om problemet vedvarer etter installering på nytt!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det