Fix: Dette programmet er blokkert av gruppepolicy

Når du prøver å starte et program eller program på en Windows 7/8/10 datamaskin, har mange brukere rapportert at det respektive programmet eller programmet ikke åpnes og blir møtt med en feilmelding som i utgangspunktet sier at applikasjonen eller programmet ikke kan åpnes fordi det blir blokkert av gruppepolicy. Hele feilmeldingen lyder:

Dette programmet er blokkert av gruppepolitikken. For mer informasjon, kontakt systemadministratoren.

Gruppepolicy er et pent lite Windows-verktøy for nettverksadministratorer som kan brukes til å distribuere bruker-, sikkerhets- og nettverkspolitikk til et helt nettverk av datamaskiner på det enkelte maskinnivå. Dette problemet har vært og fortsetter å være et problem for utallige Windows 7/8/10 brukere og kan påvirke et bredt utvalg av forskjellige applikasjoner og programmer, og kan til og med påvirke mer enn ett program / program på en enkelt berørt datamaskin.

dette programmet er blokkert av gruppepolitikken

Dette problemet er, i nesten alle tilfeller, forårsaket av at den berørte brukeren aktiverer programvarebegrensningspolitikken og glemmer det eller et annet program eller en eller annen måte som muliggjør programvarebegrensningspolitikken. Dette problemet kan imidlertid også være forårsaket av at et program - for eksempel et tredjeparts sikkerhetsprogram - er konfigurert til å blokkere visse applikasjoner fra å kjøre, som av en eller annen grunn viser feilmeldingen " Dette programmet er blokkert av gruppepolicy " når brukeren prøver å kjøre et blokkert program.

Siden det er en rekke forskjellige mulige årsaker til dette problemet, finnes det også et bredt spekter av forskjellige potensielle løsninger, hvor følgende er de mest effektive:

Løsning 1: Deaktiver programvarebegrensningspolitikken ved hjelp av en .BAT-fil

Åpne en fersk ny forekomst av Notisblokk .

Skriv eller lim inn følgende tekst i den tomme forekomsten av Notisblokk :

REG ADD HKLM \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ Safer \ CodeIdentifiers \ / v DefaultLevel / t REG_DWORD / d 0x00040000 / f

Trykk Ctrl + S for å lagre det nye dokumentet.

Naviger til der du vil at filen skal lagres.

Åpne rullegardinmenyen foran Lagre som type og klikk på Alle filer .

Du kan navngi filen hva som helst, så lenge du gir den en .BAT. For eksempel vil det være helt greit å navngi filen solution.bat .

Klikk på Lagre .

Naviger til hvor du lagret .BAT- filen, og dobbeltklikk på den for å starte den.

Hvis du blir bedt om å bekrefte handlingen i en popup, må du bekrefte den.

Den BAT filen vil lansere en ledetekst og utføre kommandoen programmert inn i det, men dette tar bare et par sekunder på selv den tregeste av datamaskiner. Når .BAT- filen er ferdig med å kjøre kommandoen og ledeteksten er lukket, start datamaskinen på nytt.

dette programmet er blokkert av gruppepolitikken

Når datamaskinen starter opp, kan du prøve å starte (hvert av) de berørte applikasjonene, og de skal starte vellykket.

Løsning 2: Slett alle konfigurerte gruppepolicyer ved hjelp av Registerredigering

Når en gruppepolicy er konfigurert i et nettverk, legges registerverdier for den opprettede gruppepolicyen til i registrene til hver enkelt datamaskin som er koblet til nettverket. Dette gjelder også når det gjelder programvarebegrensningspolicyen, og det er derfor du kan deaktivere programvarebegrensningspolitikken ved å bruke Registerredigering til å slette alle konfigurerte gruppepolicyer. For å gjøre det, må du:

Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Run

Skriv inn regedit i dialogboksen Kjør, og trykk på Enter for å starte Registerredigering .

I den venstre ruten i Registerredigering , naviger til følgende katalog:

HKEY_LOCAL_MACHINE > Programvare > Retningslinjer

I venstre rute, finn og høyreklikk på Microsoft- undernøkkelen under registernøkkelen Politikk , klikk på Slett i hurtigmenyen og klikk på Ja i den resulterende popupen for å bekrefte handlingen.

I den venstre ruten i Registerredigering , naviger til følgende katalog:

HKEY_CURRENT_USER > Programvare > Retningslinjer

I venstre rute, finn og høyreklikk på Microsoft- undernøkkelen under registernøkkelen Politikk , klikk på Slett i hurtigmenyen og klikk på Ja i den resulterende popupen for å bekrefte handlingen.

I den venstre ruten i Registerredigering , naviger til følgende katalog:

HKEY_CURRENT_USER > Programvare > Microsoft > Windows > CurrentVersion

I venstre rute, finn og høyreklikk på undernøkkelen for gruppepolicyobjekter under registernøkkelen CurrentVersion , klikk på Slett i hurtigmenyen og klikk på Ja i den resulterende popupen for å bekrefte handlingen.

I den venstre ruten i Registerredigering , naviger til følgende katalog:

HKEY_CURRENT_USER > Programvare > Microsoft > Windows > CurrentVersion

I venstre rute, finn og høyreklikk på Policies- undernøkkelen under CurrentVersion- registernøkkelen, klikk på Slett i hurtigmenyen og klikk på Ja i den resulterende popupen for å bekrefte handlingen.

Lukk Registerredigering .

Start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen starter opp, hvis programvarebegrensningspolitikken var aktivert, vil den ikke lenger være i kraft, så du bør kunne starte og kjøre alle berørte programmer.

Merk: Hvis du, mens du prøver denne løsningen, finner ut at en av registernøklene som må slettes, mangler på datamaskinen din, er det bare å hoppe over det trinnet og gå videre til det neste.

Løsning 3: Deaktiver programblokkeringsfunksjonen til Symantec Endpoint Protection

Symantec Endpoint Protection kommer med muligheten til å blokkere alle programmer på flyttbare stasjoner fra å kjøre, og å ha dette alternativet aktivert kan føre til feilmeldingen " Dette programmet er blokkert av gruppepolicy " dukker opp når du prøver å starte et blokkert program. Hvis det er tilfelle, bør du kunne løse problemet ved å bare deaktivere Symantec Endpoint Protection's programblokkeringsfunksjon. For å gjøre det, må du:

Start Symantec Endpoint Protection Manager .

Finn og naviger til programmets applikasjons- og enhetskontroll

I venstre rute i vinduet Application and Device Control , klikker du på Application Control .

Forsikre deg om at avkrysningsruten ved siden av Blokker programmer fra å kjøres fra flyttbare stasjoner (AC2) Programkontrollpolicy er tom og ikke merket av, noe som betyr at policyen er deaktivert. Hvis avkrysningsruten er merket og policyen er aktivert, fjerner du merket og deaktiverer det.

program-og-enhet-kontroll-policy

Lagre endringene du har gjort.

Lukk Symantec Endpoint Protection Manager .

Start datamaskinen på nytt - endringene vil tre i kraft når datamaskinen starter opp, og deretter kan du sjekke om problemet er løst eller ikke.

Merk: Denne løsningen er kun for berørte brukere som har Symantec Endpoint Protection installert på datamaskinene sine.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det