Fix: Blå skjermfeil ntkrnlmp.exe

NTKRNLMP står for NT Kernel, Multi-processor version, og det er en legitim Windows-komponent. Denne systemfilen har til oppgave å administrere de aller fleste interne filer på lavt nivå, så den kan betraktes som en av de viktigste Windows-filene.

BSOD (Blue Screen of Death) krasjer ofte tilskrives ntkrnlmp.exe når Windows-brukere sjekker minnedump-filen relatert til krasj. Dette betyr imidlertid ikke at ntkrnlmp.exe- filen forårsaker problemet - det er bare en indikator på at ntkrnlmp.exe hadde å gjøre med dårlige data på tidspunktet for krasjet.

Selv om BSOD-utløseren er ganske vanskelig å identifisere, er det en liste over synder som er kjent for å utløse denne feilen:

 • Inkompatible eller utdaterte grafikkdrivere forårsaker BSOD.
 • Problemet er forårsaket av en av de nyeste Windows-oppdateringene.
 • Krasj er forårsaket av to ikke-identiske RAM-pinner. Corsair og noen få andre produkter er kjent for varierende tidspunkter, og oppmuntrer dermed til et BSOD-krasj.
 • En ntkrnlmp.exe-relatert BSOD-krasj hvis den ofte er koblet til en dårlig strømadapter som forårsaker spenningsproblemer når PC-en bytter fra en stresstilstand til inaktiv.
 • C-tilstander og EIST er aktivert i BIOS og forårsaker problemet når PCen er inaktiv.
 • Problemet er forårsaket av en ødelagt RAID-kontrollerdriver.

Hvis du for øyeblikket sliter med dette problemet, er det noen få løsninger du kan prøve, men du må være forberedt på noen omfattende feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en samling løsninger som har gjort det mulig for Windows-brukere å slutte å motta BSOD-krasjer relatert til ntkrnlmp.exe. Følg hver metode i rekkefølge til du finner en løsning som fungerer for ditt scenario.

Metode 1: Installer grafikkortdriveren på nytt

Noen brukere klarte å løse problemet etter å ha oppdatert skjermkortdriverne. Nyere Windows-versjoner installerer automatisk driverne som trengs for grafikkortet ditt gjennom WU (Windows Update). Dette er imidlertid ikke alltid gunstig, da det er stor sjanse for at WU ikke installerer den nyeste versjonen som er tilgjengelig. Med nyere GPU-modeller kan dette skape grunnlag for et systemomfattende krasj. Det er også muligheten for at BSOD-krasj er et symptom på en feil grafikkdriver.

Du kan feilsøke og se om dette utløser BSOD ved å installere grafikkdriverne på nytt. Her er en rask guide til hvordan du gjør det:

 1. Trykk Windows-tasten + R , skriv " devmgmt.msc " og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .

 2. Bla ned til skjermkort og utvid rullegardinmenyen. Høyreklikk på grafikkdriveren og velg Avinstaller enhet .

  Merk: Du kan se to forskjellige oppføringer under skjermkort. Dette skjer vanligvis med bærbare datamaskiner og bærbare datamaskiner som har både et integrert og et dedikert grafikkort. I dette tilfellet avinstallerer du begge skjermadapterdriverne.

 3. Last ned den nyeste dedikerte grafikkdriverversjonen fra produsentens nettsted. For å gjøre dette, besøk denne lenken (her) for Nvidia eller denne (her) for ATI. Last ned og installer den siste driverversjonen i henhold til GPU-modellen og Windows-versjonen.

  Merk: Ikke bekymre deg for å laste ned den integrerte grafikkdriveren manuelt hvis du tidligere avinstallerte den. Windows installerer den automatisk på nytt ved neste omstart hvis den mangler.

 4. Start systemet på nytt og se om BSOD-krasj gjentas. Hvis det gjør det, gå til metode 2 .

Metode 2: Deaktiver CPU- eller GPU-overklokking

BSOD-krasj relatert til Ntkrnlmp- kjørbarheten er en ganske vanlig forekomst på overklokkede PC-er. Noen brukere som støter på dette problemet, har klart å løse problemet ved å fjerne eller redusere de klokede frekvensene.

Merk: Overklokking er å øke en komponents klokkefrekvens for å få den til å kjøre med høyere hastighet. Denne prosessen brukes vanligvis på CPUer og GPUer, men andre komponenter kan også overklokkes. Hvis du ikke er sikker på om systemet ditt er overklokket, er det sannsynligvis ikke det.

Hvis du for øyeblikket overklokker noe, tilbakestill frekvensene til standard og se hvordan systemet ditt reagerer på endringen. Hvis krasjene stopper, tone ned den tilpassede klokkefrekvensen gradvis til du når en stabil tilstand og BSOD krasjer stopper.

Husk at denne metoden kun refererer til de som overklokket komponenter manuelt (fra BIOS eller et dedikert verktøy). Hvis PC-en din bruker en produsent-gitt teknologi som automatisk øker CPU-frekvensene etter behov (Intels Turbo Boost eller tilsvarende), må du ikke deaktivere den, da det ikke vil gjøre noen forskjell.

Metode 3: Deaktiver C-tilstander og EIST fra BIOS

Uavhengig av PC-ens arkitektur, bruker operativsystemet sannsynligvis C-state og EIST (Enhanced Intel SpeedStep Technology) for å spare energi når CPU-en er i hvilemodus. Det gjør dette ved å endre CPU-spenningen i tomgangstider eller i andre forhold med lite belastning. Avhengig av CPU-modellen din, kan dette resultere i utilstrekkelig spenning (underspenning) som vil utløse en tilfeldig BSOD. Dette scenariet er sannsynlig hvis du opplever krasj flere timer etter at du har åpnet PC-en, eller når den ikke gjør noe.

Du kan teste denne teorien ved å deaktivere de to teknologiene fra BIOS . Avhengig av hovedkortet ditt vil de nøyaktige trinnene være forskjellige. På de fleste BIOS-versjoner ligger de to innstillingene i Avansert-menyen> CPU-konfigurasjon> CPU Power Management . Sett dem begge til deaktivert og lagre konfigurasjonen.

Hvis BSOD-krasj fremdeles skjer med C-tilstand og EIST deaktivert, må du gå tilbake til BIOS, aktivere begge deler på nytt og gå til metoden nedenfor.

Metode 4: Feilsøking av ikke-identiske RAM-pinner

Som det viser seg, er en BSOD-krasj relatert til ntkrnlmp.exe langt mer vanlig på datamaskiner med ikke-identiske RAM-pinner. Husk at å ha to RAM-pinner fra samme produsent ikke nødvendigvis betyr at de er identiske (frekvensvis).

Merk: Corsair-pinner er kjent for forskjellige tider (med forskjellige hastigheter), og oppfordrer dermed til en BSOD-krasj.

Hvis du har to ikke-samsvarende RAM-pinner installert på systemet ditt, kan du ta en ut og se om krasj fortsatt skjer. Hvis BSOD-krasj ikke skjer med en enslig RAM-pinne, viser det praktisk talt at det er en slags inkompatibilitet forårsaket av måten hovedkortet ditt håndterer tilstedeværelsen av flere, ikke-identiske RAM-pinner. Hvis det er tilfelle, kan du løse dette problemet ved å investere i et skikkelig dual-channel RAM-sett.

I tilfelle du bare har en RAM-pinne, kan du sjekke den for feil ved å bruke programvaren som heter Memtest . For å gjøre hele prosessen enklere, følg trinn-for-trinn-instruksjonene i denne artikkelen (Datamaskinen har et minneproblem).

Hvis du har bestemt at RAM-minnepinnen / -ene dine fungerer som de skal, kan du gå til metoden nedenfor.

Metode 5: Undersøk et utilstrekkelig problem med PSU eller strømadapter

BSOD feiler ofte knyttet til utilstrekkelig PSU- kapasitet (strømforsyning) eller en feil strømadapter . Som det viser seg klarte noen brukere å stoppe BSOD-krasj relatert til ntkrnlmp.exe ved å bytte strømadapter eller oppgradere til en kraftigere PSU.

PC-brukere

Hvis du nylig har oppgradert en av maskinvarekomponentene på PC-en, er det fullt mulig at PSU har vanskelig for å følge med på nytt strømforbruk. Husk at de fleste PSU-er ikke vil kunne levere utgangseffekten som er skrevet på etiketten.

Hvis du mistenker at dette er årsaken til at BSOD krasjer, kan du prøve å kjøre maskinen med minimumskomponenter for å redusere strømforbruket så mye du kan. Du kan fjerne det dedikerte lydkortet (hvis aktuelt), kutte strømmen fra DVD-stasjonen og starte maskinen med bare en RAM-minne. Også, hvis du har et SLI / CrossFire-oppsett, må du starte PCen din med bare en tilkoblet GPU.

I tilfelle krasj stopper mens du kjører maskinen din med minimumskomponenter, er det stor sjanse for at PSU-en din har skylden. Men før du går videre og kjøper en ny forsyningskilde, bruk en strømforsyningskalkulator som denne (her) for å se om den nåværende strømforsyningen er under minimumskravene til riggen din. Hvis det er, er det sannsynligvis verdt det å investere i en kraftigere PSU.

Bærbare / bærbare brukere

Hvis du opplever BSOD-krasj på en bærbar PC / bærbar PC, må du sjekke strømadapteren. Noen bærbare brukere har løst feilen ved å bytte ut strømadapteren. Du kan teste denne teorien ved å bare bruke batteriet - lad batteriet helt mens den bærbare datamaskinen er slått av og ta ut strømkabelen før du slår den på.

Hvis det ikke er noen BSOD-krasj mens strømkabelen er koblet fra, kan du antagelig anta at AC-laderen svinger spenningen og forårsaker krasj. Dette skjer vanligvis med generiske AC-adaptermerker og er langt mer sannsynlig på riktig OEM-lader. Men før du kjøper en ny lader, kan du bekrefte at det er synderen ved å bruke et voltmeter / multimeter for å teste om vekselstrømmen gir ut den annonserte spenningen konsekvent.

Hvis du fant ut at PSU / AC-adapteren ikke er årsaken til problemet ditt, kan du gå til neste metode.

Metode 6: Feilsøking for et WU-problem

Noen brukere har klart å identifisere Windows Update som synderen for BSOD-krasj relatert til ntkrnlmp.exe. Dette skjer vanligvis hvis installasjonen av en driver (installert via WU) blir avbrutt av en uventet nedleggelse.

Hvis du mistenker at WU er den skyldige, begynn med å sørge for at du har installert alle driverne som er planlagt å oppdateres gjennom WU. Hvis systemet ditt har å gjøre med en driver botched av WU, kan følgende fremgangsmåte tvinge en overstyring og stoppe BSOD-feilen:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu. Skriv " kontrolloppdatering " og trykk Enter for å åpne Windows Update.

 2. I kategorien Windows Update klikker du på Søk etter oppdateringer og installerer tilgjengelige oppdateringer.

 3. Når alle tilgjengelige oppdateringer er installert, må du starte systemet på nytt og se om problemet er løst. Hvis ikke, følg instruksjonene nedenfor.

Bruker Systemgjenoppretting til å fikse BSOD-krasj

Et BSOD-krasj relatert til ntkrnlmp.exe kan vise seg å være et symptom på en ødelagt / ødelagt Windows-oppdateringskomponent. Hvis du ikke klarer å oppdatere gjennom WU (oppdateringer mislykkes eller ingen nye oppdateringer er tilgjengelige på lenge), er det verdt det å gjøre en systemgjenoppretting til et tidligere punkt hvor oppdateringskomponenten fungerte som den skal.

Merk: Systemgjenoppretting er et gjenopprettingsverktøy som lar deg reversere visse endringer som ble gjort i operativsystemet. Tenk på det som en "angre" -funksjon for de viktigste delene av Windows.

Her er en rask guide til å gjøre en systemgjenoppretting til et tidligere punkt:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Kjør-kommando. Skriv rstrui og trykk Enter for å åpne Systemgjenoppretting.

 2. Trykk på Neste i det første vinduet, og merk deretter av i boksen ved siden av Vis flere gjenopprettingspunkter . Velg et gjenopprettingspunkt før oppdateringskomponenten begynte å fungere, og klikk på Neste- knappen.

 3. Trykk på Fullfør, og klikk deretter Ja ved neste ledetekst for å starte gjenopprettingsprosessen. Når gjenopprettingen er fullført, starter PCen automatisk på nytt. Når operativsystemet ditt er gjenopprettet til en tidligere versjon, kan du se om BSOD-krasj har stoppet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det