Cherry MX-brytere: Blå mot rød

Hjem / Meninger / Cherry MX Switches: Blue vs Red

Cherry MX-brytere: Blå mot rød

Av Bill Wilson 10. september 2019 4 minutter lest

Cherry er et navn kjent i PC-maskinvareindustrien og er en av de ledende produsentene av mekaniske brytere som vi ser på mekaniske tastaturer. Bryterne har lenge prydet noen av de fineste mekaniske tastaturene; spill eller annet, og fortsett å gjøre det.

Et tysk selskap, Cherry, er kjent for sine strenge standarder og kvalitet. Derfor årsaken til deres suksess. Selv om det er litt dyrt enn noen kolleger, og spesielt mye i forhold til kinesiske kloner, forblir Cherry MX-brytere fanfavoritt selv etter over et tiår.

Enten du kjøper et gamingtastatur eller et standardtastatur, hvis noen av dem kommer med Cherry MX-brytere, vil du sannsynligvis få fantastisk holdbarhet, konsistens og ytelse. Siden vi er om temaet Cherry MX-brytere, er to av de mest populære bryterne i markedet Cherry MX Red-brytere og MX Blue-brytere.

Før vi hopper inn i sammenligningen av Cherry MX-bryterne, hvis du er i markedet for å kjøpe et nytt spilltastatur, så sjekk ut vår 5 av de beste spilltastaturene per nå.

Før vi går inn i en ordentlig detalj på begge bryterne, er det nedenfor en liten sammenligningstabell som vil hjelpe deg med å få en bedre forståelse av disse bryterne.

Cherry MX Red-brytere

Den første typen bryter vi ser på er Cherry MX Red-bryteren, kanskje den vanligste, og de fleste krevde en bryter i markedet, og av alle de rette grunnene. Som tabellen antyder, er MX Red-bryteren lineær, noe som betyr at det absolutt ikke er noen taktil støt. Den aktiveres på 2 mm og viktigst av alt, den lager ikke mye støy heller.

I tillegg krever bryteren bare 45 gram kraft for å aktivere, noe som er veldig praktisk for kvikke spillere som trenger raske handlinger, uten forsinkelser. Når du er i markedet for å kjøpe et gamingtastatur, er den vanligste brytertypen du ser Cherry MX Red, med de fleste tastaturer tilgjengelig eksklusivt i Red switch-typen.

På dette punktet er det trygt å trekke en sammenligning om at Cherry MX Red er tilbøyelig til spillere som ønsker å ha en god spillopplevelse med et mekanisk tastatur. Nedenfor finner du noen av de fremhevede fordelene med Cherry MX Red.

Fordeler

  • Light to Touch: En av de største fordelene er at Cherry MX Red er lett å ta på; du trenger ikke mye aktiveringskraft heller. På bare 45 gram begynner bryteren å bunne og registreres på 2 mm. Det er mye lettere enn noen av de andre bryterne som er tilgjengelige i markedet.
  • Sammenlignende stille: En annen fordel som vi ikke kan overse med hensyn til Cherry MX Red-brytere, er at de er mye mer lydløse sammenlignet med de blå bryterne, siden de ikke har en taktil støt eller klikkende tilbakemelding.
  • Flott for spill: Denne lenker til den første fordelen. Hvis du er en spiller, og du vil være så kvikk som mulig, vil ikke disse bryterne holde deg tilbake i så fall, og vil tillate deg å være med på A-spillet ditt.

Cherry MX Blue-brytere

Nå kommer de beryktede Cherry MX Blue Switches. På overflaten kan du tro at disse bryterne er akkurat som Cherry MX Red, og den eneste forskjellen er forskjellen i farge, men det er ikke det. Begge bryterne er iboende forskjellige enn den ene og den andre, og selv om de deler samme popularitet blant brukerne, er brukerbasen stort sett forskjellig.

For det første er det likheter mellom begge brytere; og det handler om aktiveringspunktet som er 2 mm. Akkurat som røde brytere, må de også reise 2 mm før de aktiveres, mens bunnen skjer på 4 mm. Så, hva endrer seg? Vel, alt annet er annerledes.

For det første er aktiveringskraften 50 gram i stedet for 45, den er også ikke-lineær, det er et uttalt klikk og en taktil støt som du kan føle. Tastaturet er super høyt, så jeg vil ikke foreslå at du bruker det i et bibliotek, eller et sted hvor det å snakke høyt ikke er et alternativ.

Så, hva er fordelene med blå brytere? Vel, disse bryterne er hovedsakelig laget for de som ønsker å skrive i stedet for å spille spill. Selv om du fortsatt kan spille på dem. Imidlertid kan den ekstra aktiveringskraften som kreves ikke tillate deg å være like kvikk i bevegelsene dine.

Likevel skal vi ta en titt på fordelene nedenfor.

Fordeler

  • Taktile og Clicky: En av de største fordelene med Blue-bryterne er at de er taktile og clicky. Jeg vet at det kan være et problem for noen mennesker, men hvis du sitter alene og bare skriver bort, burde det ikke være et problem.
  • Flott for å skrive: Takket være de fantastiske klikkbare bryterne og den taktile bumpen, er skriveopplevelsen flott på disse bryterne som gir mulighet for hyggelig skriving som føles som en skrivemaskin.
  • God motstand: Å være sensitiv er aldri en god ting å skrive fordi du ender med å lage for mange typer. Siden de blå bryterne krever mer kraft for å aktivere, er det en god mengde motstand. Dette betyr bare at å skrive er erfaring bare kommer til å bli mer presis.

Konklusjon

Å trekke en konklusjon her er ganske enkelt. Hvis du lurer på forskjellene mellom begge brytere, har vi allerede oppført. Så, kort sagt, hvis du er en spiller som er på utkikk etter et godt tastatur spesielt for spill, så er det riktig å kjøpe et spilltastatur med Cherry MX-røde brytere.

Men hvis du er noen som leter etter å skrive, vil den riktige avgjørelsen være å velge et tastatur med Cherry MX Blue-brytere, siden det er bedre rettet mot skriveren. Så langt som å si hvilken som er bedre, kan du se i vår sammenligning at det ikke er noen direkte måte å si at den ene er bedre enn den andre siden begge har forskjellige brukssaker.

Nå er den viktige delen her at hvis du leter etter et alternativ som er balansert mellom både Cherry MX Red og Cherry MX Blue, så vil det beste alternativet være å velge Cherry MX Brown-brytere. Disse bryterne deler noen kvaliteter fra det røde, noen fra det blå. Det er en taktil støt, men den er ikke klikkbar eller hørbar. De brune bryterne er gode for både spill og skriving.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det