Fix: VT-X / AMD-V maskinvareakselerasjon er ikke tilgjengelig på systemet ditt

Flere brukere får feilmeldingen ' VT-x / AMD-V maskinvareakselerasjon er ikke tilgjengelig på systemet ditt' når de prøver å installere eller starte en virtuell maskin i Oracle VM Virtualbox. Problemet er ikke spesifikt for en bestemt Windows-versjon, siden det rapporteres å forekomme med hver nyere Windows-utgivelse.

Hva som forårsaker ' VT-x / AMD-V maskinvareakselerasjon er ikke tilgjengelig på systemet ditt' feil

Vi undersøkte dette problemet ved å se på ulike brukerrapporter og reparasjonsstrategiene de brukte for å få problemet løst. Basert på det vi samlet, er det flere vanlige scenarier som vil utløse denne feilmeldingen:

 • CPUen din støtter ikke VT-x / AMD-V - Noen eldre CPUer er ikke utstyrt for å støtte Intels VT-x eller AMD-V. Hvis datamaskinen din ikke støtter noen virtualiseringsteknologi, vil du ikke kunne omgå eller løse feilmeldingen.
 • VT-x / AMD-V ble deaktivert av Hyper-V - Hyper-V er Microsofts proprietære virtualiseringsteknologi. De siste Windows-versjonene vil aktivere Hyper-V automatisk og deaktivere VT-x / AMD-V for å unngå konflikter. Imidlertid fungerer Hyper-V ikke bra med virtuelle maskiner.
 • VT-x / AMD-V er deaktivert i BIOS - En annen grunn til at du kan se denne feilmeldingen er at virtualiseringsteknologien som CPU-en din bruker, er deaktivert fra BIOS. I dette tilfellet vil tilgang til BIOS-innstillingene og aktivering av VT-x / AMD-V løse feilmeldingen og tillate deg å kjøre virtuelle maskiner.

Hvis du for øyeblikket sliter med å løse feilen ' VT-x / AMD-V maskinvareakselerasjon er ikke tilgjengelig på systemet ditt' , vil denne artikkelen gi deg en samling bekreftede feilsøkingstrinn. Nedenfor finner du flere populære metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse feilmeldingen.

For å spare deg for å prøve unødvendige løsninger, følg metodene nedenfor i rekkefølgen de presenteres. Du bør til slutt finne en metode som løser (eller i det minste gir svar på) problemet ditt.

Før du fortsetter, prøv å utføre en SFC-skanning.

Metode 1: Bekreft om CPU-en din støtter virtualisering

Før du prøver noe annet, er det viktig at du tar deg tid til å undersøke om datamaskinen din er utstyrt for å bruke VT-X eller AMD-V. Alle nyere CPUer støtter virtualisering i våre dager (inkludert de i lavt område). Men hvis du jobber med en eldre CPU, bør du begynne med å bekrefte om CPU-en din støtter virtualisering.

Det er et par måter å verifisere om CPU-en din er utstyrt for å bruke virtualisering - du bruker enten et dedikert program som vil fortelle deg om virtualisering støttes på CPU-en eller gjøre ting manuelt. Følg den guiden som er nærmere din foretrukne tilnærming.

Hvordan kontrollere om CPU-en din støtter virtualisering automatisk

En av de enkleste måtene å finne ut om datamaskinen din støtter virtualisering, er å bruke et dedikert verktøy kalt SecurAble . Blant annet vil dette verktøyet analysere tilstedeværelsen av operasjonelle modellprosessfunksjoner inkludert virtualisering. Her er en rask guide til bruk av SecurAble :

 1. Gå til denne lenken (her) og klikk på Last ned nå for å laste ned den nyeste versjonen av Securable .
 2. Åpne SecurAble-kjørbarheten og klikk Ja ved UAC (User Account Control) .
 3. Hvis datamaskinen din er utstyrt for å støtte maskinvarevirtualisering, vil du se et grønt Ja over maskinvarevirtualisering .

Hvis svaret er Ja, betyr det at datamaskinens CPU er utstyrt for å støtte virtualisering, og en av de neste metodene nedenfor lar deg løse feilmeldingen. Hvis du fant ut at maskinvarevirtualisering ikke støttes, kan du ikke løse feilmeldingen ved å følge de andre metodene nedenfor.

Hvordan kontrollere om CPU-en din støtter virtualisering manuelt

Hvis du foretrekker å gjøre ting manuelt, kan du bekrefte om CPU-en din støtter VT-x (på Intel) eller AMD-V (på AMD) ved å undersøke spesifikasjonene til CPU-en din manuelt. For å gjøre dette, følg en av de to veiledningene nedenfor (i henhold til din CPU-produsent):

Intel

Med Intel-prosessorer kan du se om virtualisering støttes ved å se på prosessordokumentasjonen som finnes på ARK.INTEL.COM . Når du kommer dit, bruk søkefunksjonen til å søke etter din spesifikke CPU-modell.

Bla deretter ned til kategorien Avanserte teknologier og se statusen til I ntel® Virtualization Technology for Directed I / O (VT-d) og Intel® Virtualization Technology (VT-x) . Hvis noen av dem er merket som Nei, støttes ikke virtualiseringsteknologi av prosessormodellen din.

AMD

Hvis du har en AMD-prosessor, kan du bekrefte om den støtter virtualisering ved å se på spesifikasjonene på AMDs nettsted . Bruk søkefunksjonen til å finne din spesifikke modell eller velg den fra listen. Når du kommer til nettsiden som er dedikert til CPU-modellen din, utvider du rullegardinmenyen Nøkkelfunksjoner og ser om virtualisering er blant de støttede teknologiene.

Hvis du fant ut at virtualisering støttes, fortsett med de neste metodene nedenfor for å få problemet løst.

Metode 2: Deaktivering av Hyper V

Hyper-V (tidligere kjent som Windows Server Virtualization) er Microsofts egen virtualiseringsteknologi. Hyper-V er perfekt i stand til å lage virtuelle maskiner på x86- og x64-system som kjører Windows, men det brukes ikke av VirtualBox eller VMware av stabilitetsgrunner.

De nyeste Windows-versjonene er imidlertid programmert til å prioritere Hyper-V fremfor VT-X eller AMD-V. Og siden Hyper-V vil komme i konflikt med lignende virtualiseringsteknologi, vil VT-x eller AMD-V være deaktivert som standard når Hyper-V er aktivert.

Som du kan forestille deg, vil dette skape feil med Virtualbox, VMware eller lignende programvare, siden de fleste av dem ikke er designet for å fungere med Hyper-V.

Heldigvis vil deaktivering av Hyper-V løse feilen ' VT-x / AMD-V maskinvareakselerasjon er ikke tilgjengelig på systemet ditt' hvis problemet. Det er flere metoder du kan følge for å deaktivere Hyper-V og la VT-x eller AMD-V ta over. Følg gjerne den du føler deg mer komfortabel med.

Deaktivering av Hyper-V via ledetekst

Den enkleste måten å deaktivere Hyper-V er ved å skrive en kommando i et forhøyet ledetekstvindu. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter “ cmd ” og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne en forhøyet ledetekst. Når UAC (User Account Control) blir bedt om det , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
 2. Skriv / lim inn følgende kommando i den forhøyede ledeteksten og trykk Enter for å deaktivere Hyper-V-funksjonen:
  dism.exe / Online / Disable-Feature: Microsoft-Hyper-V

  Så snart du er ferdig med å kjøre denne kommandoen, blir Hyper-V deaktivert og virtualiseringsteknologien som tilbys av prosessoren din vil bli forsterket.

Deaktivering av Hyper-V via GUI

En annen metode som gjør at du kan deaktivere Hyper-V-teknologi, er å bruke kontrollpanelgrensesnittet. Denne metoden er tregere, men bør foretrekkes hvis du ikke er komfortabel med å kjøre kommandoer via terminalen. Følg trinnene nedenfor for å deaktivere Hyper-V via skjermbildet Programmer og funksjoner:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter innappwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne skjermbildet Programmer og funksjoner .
 2. I skjermbildet Programmer og funksjoner klikker du på Slå Windows-funksjoner på eller av fra venstre rute.
 3. Fra Windows-funksjoner-menyen utvider du Hyper-V-mappen og sørger for å fjerne merket for Hyper-V Management Tools og Hyper-V Platform før du klikker OK .
 4. Start datamaskinen på nytt og se om feilen er løst ved neste oppstart.

Hvis du fremdeles støter på feilen ' VT-x / AMD-V maskinvareakselerasjon er ikke tilgjengelig på systemet ditt' , kan du gå ned til neste metode nedenfor for trinn for å sikre at virtualisering er aktivert fra BIOS / UEFI.

Metode 3: Aktivere virtualisering med BIOS / UEFI

En annen grunn til at du kan få feilen ' VT-x / AMD-V maskinvareakselerasjon er ikke tilgjengelig på systemet', skyldes at virtualisering er deaktivert fra BIOS-innstillingene. Selv om virtualisering er aktivert som standard på de fleste datamaskinkonfigurasjoner, er dette ganske vanlig. For mange berørte brukere er en BIOS-oppdatering det som endte med å deaktivere virtualiseringsteknologien i BIOS.

Heldigvis kan du skrive dette galt ganske enkelt ved å få tilgang til BIOS / UEFI-innstillingene og aktivere virtualiseringsteknologien derfra.

Merk: Hovedkort som ble utgitt før utgivelsen av Windows 8, bruker sannsynligvis BIOS, mens de fleste moderne PC-modeller bruker UEFI.

På en BIOS-drevet datamaskin må du trykke på Setup-tasten under den første oppstartsskjermen. Oppsett-tasten er vanligvis en av F-tastene (F2, F4, F6, F8) eller Del-tasten. Hvis du ikke kan identifisere oppsettnøkkelen som er spesifikk for hovedkortet ditt, gjør du et online søk på ' hovedkortmodell + oppsettnøkkel '.

trykk på en tast for å gå inn i oppsett eller biosPå en UEFI-basert datamaskin, start opp i menyen Advanced Startup options . Derfra kan du få tilgang til UEFI-firmwareinnstillingene.

Når du har fått tilgang til BIOS / UEFI-innstillingene, kan du begynne å lete etter et alternativ merket Intel VT-x, AMD-V, Intel Virtualization Technology, Vanderpool, etc. Du kan vanligvis finne alternativet under Prosessor, Sikkerhet, Brikkesett, Avansert, Avansert Brikkesettkontroll, avansert CPU-konfigurasjon, etc.

Når du klarer å finne alternativet, må du aktivere det.

Aktiverer virtualisering på et HP-basert BIOS

Merk: Innstillingene du finner i BIOS / UEFI vil være forskjellige, avhengig av hovedkortet og CPU-produsenten. Hvis du ikke finner alternativet selv, kan du søke på nettet etter bestemte trinn for å aktivere maskinvarevirtualisering i konfigurasjonen.

Når du klarer å aktivere virtualisering, lagrer du endringene og starter datamaskinen på nytt. Ved neste oppstart bør ikke ' VT-x / AMD-V-maskinvareakselerasjon er tilgjengelig på systemet ditt' ikke lenger oppstå når du prøver å installere eller kjøre en virtuell maskin.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det