Fix: Backspace, Mellomrom og Enter Keys fungerer ikke

Fungerer tastaturet bra, og du har ingen problemer når du bruker tastaturtaster, inkludert tilbaketast, mellomrom eller enter? Hvis ja, bør du være fornøyd, men du kan lese og dele denne artikkelen, slik at alle som ikke kan bruke et tastatur riktig kan løse problemet.

Hva er egentlig et problem? Tre taster Backspace, Mellomrom og Enter stoppet for å jobbe, ellers jobber de fra tid til annen. Disse tastene fungerer ikke i Microsoft Word, Notisblokk, nettleser og andre applikasjoner. Det betyr at problemet er aktivt under operativsystemet.

Dette problemet er ikke relatert til en bestemt datamaskin eller bærbar PC eller et bestemt operativsystem. Det er en annen årsak til dette problemet, inkludert feil tastatur, problemet med driver- og systemkonfigurasjonsproblemer.

Spillte du vann eller annen væske på tastaturet ditt? Hvis ja, må du bytte tastatur med et nytt. Det defekte tastaturet kan ikke repareres ved å gjøre noen systemendringer.

Vi laget 8 metoder som vil hjelpe deg med å løse problemet ditt.

Metode 1: Turn of Sticky Keys and Filter Keys

Microsoft utviklet et verktøy som heter Ease Of Access, som gjør PCen enklere å bruke. Ease Of Access er integrert i Windows-operativsystemet, og du må endre noen innstillinger. Vi viser deg hvordan du slår av Sticky Keys på Windows 10. Hvis du bruker tidligere operativsystemer, kan du følge denne prosedyren for å slå av Sticky Keys.

  1. Hold Windows-logoen og trykk på R
  2. Skriv kontrollpanelet og trykk Enter
  3. Filtrer ikoner etter kategori
  4. Velg Enkel tilgang
  5. Klikk Velg hvordan tastaturet fungerer
  6. Fjern avmerkingen for Sticky Keys under Gjør det lettere å skrive
  7. Fjern merket for filtertaster under Gjør det lettere å skrive
  8. Klikk Bruk og deretter OK
  9. Test tastaturtastene

Metode 2: Avinstaller tastaturet

Alle maskinvarekomponenter krever at driveren fungerer som den skal på datamaskinen eller den bærbare datamaskinen. Noen ganger kan driveren bli ødelagt på grunn av konflikten mellom filer eller infeksjon med skadelig programvare. I denne metoden vil vi vise deg hvordan du avinstallerer tastaturet. Du må få tilgang til Enhetsbehandling for å avinstallere tastaturet.

  1. Hold Windows-logoen og trykk på R
  2. Skriv inn devmgmt.msc og trykk Enter
  3. Naviger til tastaturer og velg tastaturet ditt. I vårt eksempel er det HID Keyboard Device
  4. HøyreklikkHID Keyboard Device og klikk Avinstaller enhet
  5. Klikk Avinstaller for å avinstallere tastaturet
  6. Start Windows på nytt
  7. Test tastaturet ditt

Metode 3: Oppdater tastaturdriveren

I denne metoden må du oppdatere din nåværende driver med den siste driverversjonen. Hvis den offisielle driveren er tilgjengelig på leverandørsiden, bør du foretrekke den driveren. Men hvis driveren ikke er tilgjengelig på leverandørens nettsted, må du oppdatere tastaturdriveren gjennom Windows-oppdateringen.

  1. Hold Windows-logoen og trykk på R
  2. Skriv inn devmgmt.msc og trykk Enter
  3. Naviger til tastaturer og velg tastaturet ditt. I vårt eksempel er det HID Keyboard Device
  4. HøyreklikkHID Keyboard Device og klikk Update driver
  5. Klikk Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare
  6. Vent til Windows er ferdig med å oppdatere tastaturdriveren
  7. Start Windows på nytt
  8. Test tastaturet ditt

Metode 4: Skann harddisken etter skadelig programvare

Skadelig programvare kan gjøre mange problemer for maskinen din, inkludert et problem med tastaturet. Vi anbefaler at du laster ned og installerer Malwarebytes og deretter skanner harddisken for skadelig programvare.

Metode 5: Oppdater Windows-maskinen din

Dette kan være en rar løsning for noen, men få brukere løste problemet ved å oppdatere Windows-maskinen. Fremgangsmåten for oppdatering av Windows er enkel. Vi viser deg hvordan du sjekker om oppdateringene deres er tilgjengelige på Windows 10.

  1. Klikk Start-menyen og skriv inn windows update
  2. Åpne Windows Update
  3. Klikk på " Se etter oppdateringer " under " Windows Update"
  4. Installer tilgjengelige oppdateringer
  5. Start Windows på nytt
  6. Test tastaturet ditt

Metode 6: Test tastaturet ditt på en annen datamaskin eller bærbar PC

Hvis du bruker en datamaskin og tastaturtastene ikke fungerer som de skal, anbefaler vi deg å teste tastaturet på en annen datamaskin eller bærbar PC. Du kan koble til tastaturet ditt ved hjelp av USB- eller P / S-port. Hvis tastaturet ikke fungerer som det skal på en annen maskin, må du kjøpe et annet tastatur. Vi anbefaler at du kjøper et tastatur med USB-kabelen og ikke P / S 2 fordi det er en gammel standard.

Hva vil du gjøre med et bærbar tastatur? Koble et USB-tastatur til den bærbare datamaskinen, og test om den fungerer som den skal. Hvis et annet tastatur fungerer uten problemer, betyr det at det nåværende tastaturet ditt har et maskinvareproblem, og du må endre det med et nytt. Hvis du fortsatt har et problem med et USB-tastatur, må du installere Windows på nytt, metode 7.

Før du bestemmer deg for å kjøpe et nytt tastatur, må du sjekke om den bærbare datamaskinen er under garanti eller ikke. Hvis den bærbare datamaskinen din er under garanti, erstatter leverandøren tastaturet ditt gratis. Du må få tilgang til leverandørens nettsted og under garantien, sjekker seksjonen garantistatus. Vær også forsiktig når du kjøper et tastatur til en bærbar PC, fordi alt tastaturet ikke fungerer på hver maskin. Tastaturet du trenger er bare kompatibelt med maskinen din. Du kan kjøpe et tastatur på Amazon. Hvis du for eksempel vil kjøpe et nytt tastatur til bærbar HP G1 850, må du få tilgang til Amazon-nettstedet og søke etter tastaturet.

Du kan også kontakte din lokale servicebutikk og kjøpe et tastatur direkte fra dem. Du må oppgi en modell av din bærbare PC, serienummer (s / n) og produktnummer (p / n). Basert på det vil de selge deg et riktig tastatur for maskinen din.

Metode 7: Installer Windows på nytt

For å være sikker på at det ikke er noe systemkonfigurasjonsproblem, bør du installere operativsystemet på nytt. Lagre alle dataene dine på USB-minnepinne, ekstern harddisk, NAS (Network Attached Storage) eller skylagring, og installer Windows på nytt. Du kan installere samme Windows, eller du kan installere Windows 7, Windows 8.x eller Windows 10.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det