De 5 beste programvarene for å lage Time Lapse-videoer i Windows

Hjem / Best of / De 5 beste programvarene for å lage tidsforløpsvideoer i Windows

De 5 beste programvarene for å lage Time Lapse-videoer i Windows

Av Kamil Anwar 21. januar 2020 3 minutter lest

Time-lapse-fotografering må være en av de største fotografiteknikkene som noen gang er oppfunnet. Tenk deg å kunne se en solnedgang eller en blomst blomstre i løpet av sekunder. Alt dette er vakre aspekter av naturen, men vil normalt kreve en viss grad av tålmodighet for å virkelig oppleve dem.

I tilfelle du er ute av løkken, er tidsforløp en teknikk der en serie bilder spilles av med en betydelig høyere bildefrekvens enn den som ble brukt til å ta dem. Forvirrende, vet jeg, så jeg vil gi deg et praktisk eksempel med blomsterblomstrende forekomst. Hvis kameraet er innstilt på å ta ett skudd per sekund som deretter spilles av med en hastighet på 30 skudd per sekund. Bildesekvensen blir da en slags video som ser ut til å være i hurtigspolingsmodus. Dette er det vi kaller en Time-lapse-video.

Men det er også en annen måte du kan lage en time lapse-video på. Ta opp en video med normal hastighet, og deretter øke hastigheten. Det er den enklere metoden, men har sitt sett med begrensninger. For eksempel, når du tar opp i lange perioder, blir videostørrelsen for stor, noe som vil utgjøre et problem i postredigering, siden de fleste redaktører ikke kan håndtere veldig store filer. Videokvaliteten vil også bli kompromittert. Det er uforlignelig med standardmetoden for å ta en serie bilder og deretter slå dem sammen.

Så i dette innlegget vil vi se på den beste programvaren du kan bruke til å lage en time lapse-video. Denne programvaren lar deg slå sammen rammer fanget fra en hvilken som helst enhet, inkludert datamaskinens webkamera. La oss begynne.

1. Panolapse


Prøv nå

For en gratis programvare må jeg si at Panolapse har ganske en portefølje. Det er derfor ikke overraskende at jeg anbefaler det som mitt første valg.

En av de første tingene du vil elske med denne programvaren er muligheten til å legge til rotasjonspanning i tidsforløpsvideoen din. Konvensjonelt, for å introdusere denne typen bevegelse, må du bruke et motorisert spor for å bevege kameraet rundt som er begrensende på en måte siden de ikke er veldig fleksible. Panolapse vil nå fungere som ditt motoriserte hode og bruker 3D perspektivkorreksjon slik at rotasjonspannen ser naturlig ut.

RawBlend er en annen flott funksjon som lar deg kompilere flere bilder feilfritt. Det oppnår dette ved å balansere eksponeringen, fargen, kontrasten og andre bildeattributter for alle rammene. Også relatert til RawBlend er Deflicker-funksjonen som justerer lysstyrkenivået for hver ramme for å eliminere flimring som noen ganger kan observeres når du bytter mellom to rammer.

Panolapse har også en automatisk eksponeringsfunksjon som vil være spesielt nyttig når du fotograferer i områder der lyset endrer seg raskt. I tillegg vil Panolapse være bra når du lager panoramaer. Den endelige videoen kan lagres i forskjellige formater som JPG Frames, .Mov og .Mp4.

2. SkyStudioPro


Prøv nå

SkyStudio er en utmerket timelapse-programvare for Windows som kan fungere med webkameraet ditt eller en hvilken som helst annen fangeenhet. Og du trenger ikke betale noe for å bruke den.

En av høydepunktene i denne programvaren er bevegelsesdeteksjonen som gjør at kameraet kan begynne å ta opp med en gang det oppdager bevegelse. Og det gode er at det umiddelbart vil redusere tidsforløpet, slik at du kan se hva det bevegelige objektet er.

Programvaren kan også brukes til å lage stop motion-videoer takket være den nye SkyStudio Video Compiler. Dette oppnås ved å ta en serie øyeblikksbilder manuelt og deretter komprimere dem til en video ved hjelp av kompilatoren.

Sky studio inkluderer en nattesynsfunksjon, og den vil senke bildefrekvensen når du skyter om natten for å forbedre kvaliteten på bilder og videoer som tas. Denne programvaren kan ta videoer i alle størrelser og bildefrekvens, og kan også støtte to videoenheter samtidig.

3. Chronolapse


Prøv nå

Chronolpase kan brukes til å ta stillbilder ved hjelp av Windows-maskinen, og kombinere dem for å lage en tidsforløpsvideo.

Noen av etterbehandlingsredigeringene du kan gjøre ved hjelp av Chronolapse inkluderer beskjæring av bildet, skalering og oppretting av bilde i bildeeffekter. Det inkluderer til og med muligheten til å legge til en lydfil til den kompilerte videoen.

Chronolapse har også støtte for dobbel skjerm og inkluderer verktøy som du kan bruke til å kommentere videoen din. Denne programvaren er ikke begrenset til bildene som er tatt med webkameraet. Det lar deg legge til bilder fra andre kilder som telefonen din, en annen PC eller profesjonelt kamera og deretter koble dem til en tidsforløpsvideo.

Denne programvaren er helt gratis å bruke.

4. PhotoLapse


Prøv nå

Photolapse er enda et gratis verktøy som brukes til å kompilere JPG-bilder til et AVI-format tidsforløpsvideoer. Den er kompatibel med alle versjoner av Windows, og dens lille fotavtrykk betyr at den ikke tar opp mye av systemressursene dine.

Photolapse er en programvare hvis styrke ligger i brukervennligheten. Å lage et tidsforløp er like enkelt som å velge en mappe som inneholder bildene. Faktisk er det vanskeligste du sannsynligvis må velge om du vil bruke alle bildene i mappen til å lage en time-lapse-video eller legge dem til i en bestemt sekvens.

5. MakeAVI


Prøv nå

MakeAVI er en veldig grunnleggende tidsforløpsprogramvare som er laget for å gjøre bare én ting. Hjelp deg med å lage tidsforløpsvideoer så enkelt som mulig. Den tilbyr støtte for forskjellige bildefilformater som JPG, PNG og BMP, men kan bare lagre tidsforløpsvideoen i AVI-format.

Dette er kanskje ikke den beste programvaren hvis du liker seriøs fotografering, men hvis det er noe av en hobby, vil det være utmerket. Det er lett, noe som betyr at det ikke påvirker ytelsen til datamaskinen din, og det er den enkleste programvaren du vil bruke.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det