Hva er pcalua.exe, og bør du slette eller deaktivere det?

Microsoft er opptatt av å sikre at ethvert program du laster ned over internett til Windows OS oppfyller deres kompatibilitetsstandarder. Mens mange av oss kanskje allerede vet om prosessen " pcalua.exe ", er det fortsatt mange av oss som fortsatt lurer på hva denne prosessen gjør.

Prosessen “ pcalua.exe ” er relatert til programkompatibilitetsassistent. Ifølge Microsoft:

Programkompatibilitetsassistenten oppdager kjente kompatibilitetsproblemer i eldre programmer. Etter at du har kjørt et eldre program i denne versjonen av Windows, varsler det deg om det er et problem, og tilbyr å fikse det neste gang du kjører programmet. Hvis kompatibilitetsproblemet er alvorlig, kan Programkompatibilitetsassistent advare deg eller hindre at programmet kjører. Hvis det skjer, har du muligheten til å sjekke online for mulige løsninger.

I utgangspunktet samhandler PCA ( Program Compatibility Assistant ) med all programvaren og applikasjonene du installerer på datamaskinen din for å sikre at du får den jevneste opplevelsen i Windows. PCA vil noen ganger iverksette tiltak for å endre regler for en applikasjon eller kjøre applikasjonen på en slik måte at den stimulerer en tidligere versjon av Windows.

Hvis du lastet ned et program som er designet for Windows 7, men du installerer det på Windows 10 , vil PCA komme til handling og enten be deg om å kjøre det i kompatibilitetsmodus eller gjøre det for deg automatisk. Denne mekanismen er det som gjør at Windows støtter eldre versjoner av applikasjoner på det nye operativsystemet. Vi anbefaler å sjekke ektheten til tjenesten. Hvis det er autentisk, anbefales det at du ikke deaktiverer tjenesten. Hvis du er en avansert bruker og vet hva du gjør, kan du fortsette.

Hvordan verifisere om pcalua.exe er autentisk?

Først og fremst bør du sjekke om applikasjonen er signert digitalt av en legitim kilde. Digitale signaturer bekrefter at en applikasjon er fra en bekreftet utgiver / utvikling, og i de fleste tilfeller er ikke digitalt bekreftede applikasjoner skadelig programvare. Du bør sjekke filstien til den kjørbare filen. Den skal være på Local Disk C under System 32 og skal signeres digitalt av Microsoft Cooperation .

Hvis du finner programvaren ikke autentisk , bør du ta umiddelbar handling og fjerne den fra datamaskinen din så snart som mulig. Det er mange virus og skadelig programvare på internett som utgjør noen Microsoft-tjenester, men som faktisk skader datamaskinen din i bakgrunnen.

Det er mange måter du kan fjerne ulovlig programvare fra datamaskinen din. Det er mange gode antivirusprogrammer som gjør jobben. Du kan laste ned hvilken som helst programvare fra Malwarebytes til Hitman Pro etc. Her vil vi bruke Microsoft Security Scanner til å skanne datamaskinen din for avvik og sjekke om det faktisk er noe problem.

Microsoft Safety Scanner er et skanneverktøy designet for å finne og fjerne skadelig programvare fra datamaskinen din. Vær oppmerksom på at denne programvaren ikke er en erstatning for ditt vanlige antivirusprogram. Den kjører bare når den er utløst, men har de nyeste definisjonene oppgradert. Videre anbefaler vi at du bare bruker denne programvaren ved å laste ned den nyeste versjonen ettersom virusdefinisjoner oppdateres ofte.

  1. Gå over til Microsofts offisielle nettsted og last ned Safety Scanner. Forsikre deg om at du laster ned riktig versjon for datamaskinen din ved å velge bitene.

  1. Filen vil være rundt 120 MB. Last ned filen til et tilgjengelig sted og klikk på exe-filen for å kjøre den .

  1. Vent til skanningen er fullført. Hvis det ble oppdaget noen trusler, vil skanneren varsle deg umiddelbart.

Hvordan kan jeg deaktivere programkompatibilitetsassistent?

Hvis tjenesten er autentisk og gir deg problemer (som å dukke opp når du installerer et nytt program på datamaskinen din), kan du deaktivere den ved hjelp av metodene som er oppført nedenfor. Vær oppmerksom på at du mister muligheten til å kjøre applikasjonene som passer for en tidligere versjon av Windows som diskutert tidligere.

  1. Trykk på Windows + R, skriv “ tjenester. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
  2. Søk gjennom listen for “ Programkompatibilitetsassistenttjeneste ”. Høyreklikk på den og velg “ Stopp ”.

  1. Når du har stoppet tjenesten, høyreklikker du den og velger “ Egenskaper ”. Velg oppstartstype som " Deaktiver ". Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte.

  1. starter datamaskinen og sjekke om programmet ble deaktivert.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det