Hva er RtHDVCpl.exe, og bør du slette eller deaktivere det?

Windows har en innebygd oppgavebehandling der databrukere kan se alle nåværende prosesser og oppgaver som kjører på datamaskinen. Disse inkluderer prosesser, bakgrunnsoppgaver, CPU-bruk, diskbruk, nettverksbruk osv. Folk som har Realtek High Definition Audio på datamaskinen kan se prosessen " RtHDVCpl.exe " kjører i listen over prosesser.

Windows-brukere med Realtek High Definition Audio-drivere installert på datamaskinen, kan være bekymret for hvorfor denne prosessen kjører (da det ikke er noe i prosessbeskrivelsesboksen også). Vel, det er to tilfeller; enten har du det ekte programmet som kjører på datamaskinen din, eller så er det skadelig programvare tilstede som er forkledd som .exe-filen.

Den ekte filen " RtHDVCpl.exe " er en programvarekomponent av Realtek High Definition Audio Driver av Realtek. Det er et grensesnitt mellom Windows-operativsystemet og Realtek HD-lydkortet. Prosessen "RtHDVCpl.exe" kjører High Definition Volume Control Panel som videre brukes til å konfigurere voluminnstillinger.

RtHDVCPl står for R eal t ek H igh D efinition V Kanonvolumet C -regulering P ane l .

.Exe i filen betyr at det er en kjørbar fil. Kjørbare filer kan noen ganger skade datamaskinen din hvis de ikke kommer fra en autentisk kilde eller inneholder malware i forkledning. Du bør sørge for at dette ikke er tilfelle ved å kjøre en oppdatert antivirusprogramvare og skanne etter problemer.

Denne prosessen er kjent for å starte ved oppstart, slik at lydkontrollpanelet kan aktiveres så snart som mulig for deg å kontrollere. Hvis denne prosessen forårsaker problemer, kan du deaktivere den siden den ikke er en viktig systemfil og ikke vil føre til at datamaskinen din fungerer som den skal.

Hvis du fortsatt tviler på at denne filen ikke er autentisk og forårsaker unormal disk- eller CPU-bruk på datamaskinen din, bør du kjøre Microsoft Safety Scanner på datamaskinen. Microsoft Safety Scanner er et skanneverktøy designet for å finne og fjerne skadelig programvare fra datamaskinen din. Vær oppmerksom på at denne programvaren ikke er en erstatning for ditt vanlige antivirusprogram. Den kjører bare når den er utløst, men har de nyeste definisjonene oppgradert. Videre anbefaler vi at du bare bruker denne programvaren ved å laste ned den nyeste versjonen ettersom virusdefinisjoner oppdateres ofte.

  1. Gå over til Microsofts offisielle nettsted og last ned Safety Scanner. Forsikre deg om at du laster ned riktig versjon for datamaskinen din ved å velge bitene.

  1. Filen vil være rundt 120 MB. Last ned filen til et tilgjengelig sted og klikk på .exe-filen for å kjøre den .

  1. Vent til skanningen er fullført. Hvis det ble oppdaget noen trusler, vil skanneren varsle deg umiddelbart.

Merk: Filen som diskuteres skal være i programfiler-delen på datamaskinen din under Realtek-mapper. Hvis du finner filen på et mistenkelig sted, anbefales det at du umiddelbart ser etter skadelig programvare og virus på datamaskinen din.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det