Fix: Du har kanskje ikke tillatelse til å bruke denne nettverksressursen

Dette problemet vises vanligvis når Windows 10-brukere vil ha tilgang til data som er lagret på andre datamaskiner, servere og nettverk. Etter å ha prøvd å få tilgang til serveren, vises følgende melding som indikerer at tilgang ikke er mulig:

Serveren er ikke tilgjengelig. Du har kanskje ikke tillatelse til å bruke denne nettverksressursen. Kontakt administratoren for denne serveren for å finne ut om du har tilgangstillatelser.

Det er flere metoder som brukes av brukere for å løse dette problemet, og vi anbefaler at du følger instruksjonene nedenfor nøye.

Hva forårsaker feilen "Du har kanskje ikke tillatelse til å bruke denne nettverksressursen"?

Sjekk ut listen nedenfor for å se de vanligste årsakene til dette spesifikke problemet. Å identifisere riktig årsak er det første trinnet i å løse problemet, og du bør absolutt sjekke dette:

  • Hvis du prøver å få tilgang til en delt skriver i nettverket, bør du aktivere fildeling og skriverdeling på vertsdatamaskinen.
  • For å få tilgang til en ekstern server eller datamaskin , må Windows noen ganger ha legitimasjon for å stole på forbindelsen. Sørg for at du legger til den.
  • Hvis alle datamaskiner som er koblet til nettverket ikke støtter den samme typen kryptering , vil det oppstå problemer som dette.

Løsning 1: Slå på fildeling og skriverdeling

Hvis flere datamaskiner er koblet til en skriver, bør det være en verts-PC der skriveren er installert. Når du prøver å få tilgang til skriveren fra en annen datamaskin, kan det hende du får feilmeldingen om at du ikke har tillatelse til å få tilgang til nettverksressursen. For å løse det, bør du definitivt sjekke om fildeling og skriverdeling er slått på for nettverket.

  1. Åpne Kontrollpanel ved å søke etter verktøyet i Start-knappen eller ved å klikke Søk-knappen (Cortana) -knappen til venstre på oppgavelinjen (nederst til venstre på skjermen.
  2. Du kan også bruke Windows Key + R-nøkkelkombinasjonen der du skal skrive “ kontroll. exe ”og klikk Kjør som også åpner Kontrollpanel direkte.
  1. Bytt visning ved å sette øverst til høyre i vinduet til Kategori og klikke på Nettverk og Internett øverst i vinduet. Klikk på Network and Sharing center- knappen for å åpne den. Prøv å finne knappen Endre avanserte delingsinnstillinger i menyen til venstre, og klikk på den.
  1. Utvid den nødvendige nettverksprofilen (Offentlig eller Privat) under delen " Endre delingsalternativer for forskjellige nettverksprofiler ".
  2. Merk av for deling av filer og skrivere , og sett alternativknappen ved siden av Slå på fil- og skriverdeling
  1. Klikk på Lagre endringer- knappen og sørg for at du gir administratortillatelser. Kontroller om feilmeldingen "Du har ikke tillatelse til å bruke denne nettverksressursen" fremdeles vises!

Løsning 2: Legge til en Windows-legitimasjon

Hvis du prøver å koble til en ekstern serverdatamaskin og forbindelsen fortsetter å mislykkes, vil du kanskje legge til en påloggingsinformasjon som hindrer Windows i å forhindre denne tilkoblingen. For å fortsette, må du vite nettverksadressen, brukernavnet og passordet til den eksterne datamaskinen eller serveren.

  1. Start opp kontrollpanelet ved å søke etter verktøyet i Start-knappen eller ved å klikke Søk-knappen (Cortana) -knappen til venstre på oppgavelinjen (nederst til venstre på skjermen.
  2. Du kan også bruke Windows Key + R-nøkkelkombinasjonen der du skal skrive “ kontroll. exe ”og klikk Kjør som også åpner Kontrollpanel direkte.
  1. Endre alternativet Vis etter til Store ikoner øverst til høyre i Kontrollpanel-vinduet, og prøv å finne Legitimasjonsbehandling
  2. Bytt visningen fra Internett-legitimasjon til Windows-legitimasjon, og klikk på Legg til en Windows-legitimasjon- knapp under den respektive delen.
  1. Skriv inn navnet på den eksterne serverens datamaskin (IP-adresse) på Internett eller nettverksadressen, og skriv inn henholdsvis brukernavn og passord. Dette vil sikre en bedre forbindelse og forhåpentligvis løse problemet.

Løsning 3: Redigering av LSA-registeroppføring

Redigering av LSA-nøkkelen i registeret skal gjøre det mulig for deg å koble til den eksterne datamaskinen. Dette settet med trinn skal utføres på vertsdatamaskinen til arbeidsgruppen, hjemmegruppen eller et annet nettverk med en sentralisert vertsdatamaskin. Forsikre deg om at du er forsiktig når du håndterer tastene.

  1. Siden du skal slette en registernøkkel, anbefaler vi at du sjekker ut denne artikkelen vi har publisert for å sikkerhetskopiere registret ditt for å forhindre andre problemer. Likevel vil det ikke oppstå noe galt hvis du følger trinnene nøye og riktig.
  2. Åpne Registerredigering- vinduet ved å skrive “regedit” i søkefeltet, Start-menyen eller Kjør-dialogboksen som er tilgjengelig med Windows Key + R- tastekombinasjonen. Naviger til følgende nøkkel i registeret ditt ved å navigere i venstre rute:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Lsa
  1. Klikk på denne nøkkelen og prøv å finne en oppføring som heter restrictanonymous . Hvis den ikke er der, oppretter du en ny DWORD- verdioppføring kalt restrictanonym ved å høyreklikke på høyre side av vinduet og velge Ny >> DWORD (32-bit) verdi . Høyreklikk på den, og velg Modify- alternativet fra hurtigmenyen.
  1. I vinduet Rediger endrer du verdien til 0 under Verdidata- delen og bruker endringene du har gjort. Forsikre deg om at basen er satt til desimal. Bekreft eventuelle sikkerhetsdialoger som kan vises under denne prosessen.
  2. Du kan nå starte datamaskinen på nytt manuelt ved å klikke Start-menyen >> Av / på-knapp >> Start på nytt og sjekk om problemet er borte. Dette vil trolig løse problemet umiddelbart.

Løsning 4: Aktiver fildeling for enheter som bruker 40- eller 56-biters kryptering

Denne metoden er hovedsakelig rettet mot nettverk der datamaskiner består av flere forskjellige operativsystemer som noen ganger kan komme i konflikt med hensyn til kryptering som brukes. For eksempel velger visse versjoner av Windows 128-bit kryptering som standard, som ikke er kompatibel med andre versjoner. Uansett, velg samme kryptering for alle tilkoblede datamaskiner for å unngå problemer.

  1. Start opp kontrollpanelet ved å søke etter verktøyet i Start-knappen eller ved å klikke Søk-knappen (Cortana) -knappen til venstre på oppgavelinjen (nederst til venstre på skjermen.
  2. Du kan også bruke kombinasjonen Windows Key + R- tasten der du skal skrive “ kontroll. exe ”og klikk Kjør som også åpner Kontrollpanel direkte.
  1. Bytt visning ved å sette øverst til høyre i vinduet til Kategori og klikke på Nettverk og Internett øverst i vinduet. Klikk på Network and Sharing center- knappen for å åpne den. Prøv å finne knappen Endre avanserte delingsinnstillinger i menyen til venstre, og klikk på den.
  1. Utvid den nødvendige delen Alle nettverk under delen "Endre delingsalternativer for forskjellige nettverksprofiler".
  2. Kontroller delen Fildelingstilkoblinger og sett alternativknappen ved siden av Aktiver fildeling for enheter som bruker 40- eller 56-biters kryptering.
  1. Klikk på Lagre endringer- knappen og sørg for at du gir administratortillatelser. Kontroller om feilmeldingen " Du har ikke tillatelse til å bruke denne nettverksressursen " fremdeles vises!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det