Hvordan fikse Java feilkode 1618

Feilkoden '1618' er en ganske vanlig feil i Windows som blir bedt om fra Microsoft Installer (.msi) som sier at en annen .msi for tiden behandles. Brukere støter på denne installasjonsfeilen når de installerer Java på datamaskinene sine.

Vær oppmerksom på at denne feilkoden ikke nødvendigvis betyr at det må være en annen forekomst av Java som kjører i bakgrunnen. Det kan være hvilken som helst annen installasjon som blir behandlet som kan blokkere installasjonen av Java. Denne feilen er legitim hvis du virkelig har en installasjon i gang. I så fall bør du vente og la den eksisterende installasjonen fullføre. Etter det kan du prøve å installere Java igjen.

Hva forårsaker 'Java feilkode 1618'?

Som nevnt før, denne feilmeldingen forårsaket av et sammenstøt i Microsoft Installer. Det er imidlertid også andre grunner til at installasjonen din mislykkes. Noen av dem er:

 • Den tjeneste fra Microsoft Installer er i en feiltilstand. Hvis tjenesten ikke kjører riktig, fortsetter ikke installasjonsprosessen for Java.
 • Den eksisterende Java-installasjonen er ødelagt og ufullstendig.
 • Noen ganger bryter Windows-oppdateringen installasjonsprogrammet. For å være spesifikk, brøt 'KB2918614' installasjonsmodulen som tvinger Java til å trekke prosessen.
 • Antivirusprogramvare er ekstra forsiktig når det gjelder installering av applikasjoner. Denne sikkerhetsprogramvaren blokkerer en installasjon en gang i blant med en falsk positiv.
 • Det kan også være tredjepartsapplikasjoner som starter Windows-installasjonstjenesten automatisk. I dette tilfellet må vi diagnostisere applikasjonen og stoppe den for å løse feilmeldingen.

Hvordan fikse 'Java feilkode 1618'?

Brukere møter feilmeldingen 'Java error code 1618' når de prøver å installere Java på datamaskinen. Som nevnt før, er det relatert til msi-tjenesten til Windows selv. Løsningene nedenfor retter seg mot alle problemene du kan møte. Forsikre deg om at du er logget på som administrator og har en aktiv internettforbindelse.

Løsning 1: Start tjenesten 'MSIEXEC.EXE' på nytt

Microsoft-installasjonsprogrammet har en tjeneste som heter 'MSIEXEC.EXE' som primært er ansvarlig for å installere moduler fra MSI-installatører som den vi har for java. Hvis denne tjenesten ikke fungerer som den skal, eller har noen konflikter med andre tjenester, kan det føre til feil som den som diskuteres. Vi tilbakestiller / dreper tjenesten og prøver å installere Java igjen.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk Enter. Velg kategorien Prosesser .
 2. Når du er i tjenestene, søk etter tjenesten ' MSIEXEC. EXE 'eller' MSIEXE.MSI ', høyreklikk på den og velg " Avslutt prosess ". I Windows 10 kan dette være oppført som 'Windows installer'.

 1. Gå nå til Java-installasjonsprogrammet og installer Java på datamaskinen din deretter.

Hvis det ikke fungerer å avslutte prosessen fra oppgavebehandling, kan vi prøve å starte tjenesten på nytt og sette oppstartstypen som Automatisk . Forsikre deg om at du er logget som administrator.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ tjenester. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i tjenestene, finn tjenesten " Windows Installer ", høyreklikk på den og velg Egenskaper .

 1. Når du er i eiendommer, klikker du på Start . Prøv nå å installere Java og se om dette løser feilmeldingen.

Løsning 2: Bruke offline installatør

Hvis omstart av tjenesten ikke fungerer, kan du prøve å bruke det frakoblede installasjonsprogrammet i stedet. Standard Java-installasjonsprogrammet laster ned filene fra internett mens du laster ned. Hvis dette ikke går som planlagt og Windows-installasjonsprogrammet ikke klarer å hente filene, kan du oppleve denne feilmeldingen. Frakoblet installasjonsprogram er en større fil, men har allerede alle modulene til stede, slik at du ikke trenger å laste ned noe når du installerer.

 1. Fjern alle eksisterende forekomster av Java fra datamaskinen. Gå nå til den offisielle nettsiden til Java og last ned det offline installasjonsprogrammet derfra ( Windows offline ).

 1. Etter å ha lastet ned installasjonsprogrammet, høyreklikker du på applikasjonen og velger “Kjør som administrator”. Start datamaskinen på nytt etter installasjon og sjekk om feilmeldingen er løst.

Løsning 3: Deaktivere antivirusprogramvare

Som nevnt tidligere blokkerer antivirusprogramvare tilgang til et program som de synes er mistenkelig for å infisere datasystemet. Denne oppførselen kalles en falsk positiv, og det er mange rapporter som Java ikke klarer å installere på grunn av dette. Det vanligste antivirusprogrammet som var kjent for å forårsake dette problemet var McAfee .

For å motvirke denne situasjonen kan du deaktivere antivirusprogramvaren din helt og deretter prøve å installere på nytt. Hvis du har mer enn én antivirusprogramvare på skrivebordet ditt, må du gjøre det samme for dem alle. Når du er helt sikker på at ingen antivirusprogrammer overvåker datamaskinen din, kan du prøve å installere Java igjen som administrator.

Løsning 4: Kontrollere Windows Update

Windows Installer får hyppige oppdateringer fra Microsoft for å forbedre funksjonene og fjerne feil og problemer. Nylig var det en Windows-oppdatering ( KB2918614 ) som angivelig brøt Windows-installasjonsprogrammet. Dette kan skyldes problemer i registret eller i den generelle strukturen. Siden dette ble løst med en annen oppdatering, er det to alternativer; enten kan du oppdatere Windows til den siste versjonen eller tilbakestille.

Først kan du prøve å installere den siste oppdateringen. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan oppdatere datamaskinen din, kan du prøve å tilbakestille oppdateringen.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " Windows Update " i dialogboksen og åpne applikasjonen.
 2. Klikk på alternativet Se etter oppdateringer og installer de ventende oppdateringene.

 1. Start datamaskinen på nytt helt og prøv å kjøre Java-installasjonsprogrammet igjen.

Hvis dette ikke fungerer, kan du prøve å tilbakestille KB2918614- oppdateringen for Windows.

 1. Åpne oppdateringsinnstillingene som vi gjorde tidligere, og klikk på Vis oppdateringslogg . Fra neste vindu velger du Avinstaller oppdateringer .

 1. Høyreklikk på den problematiske oppdateringen under fanen i Microsoft Windows og velg Avinstaller .

 1. Etter å ha avinstallert oppdateringen, start datamaskinen på riktig måte og prøv å starte Java-installasjonsprogrammet igjen.

Løsning 5: Rengjør oppstart av datamaskinen

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, og du fortsatt får feilen 'Java-feilkode 1618' når du installerer Java, kan du prøve å starte datamaskinen på nytt. Denne modusen slår på systemet ditt med et minimalt sett med drivere og programmer, og bare systemtjenester kjøres. Når du er i ren oppstart, kan du prøve å installere Java, og hvis det lykkes, betyr det at det var noe tredjepartsprogram som var i konflikt med installatøren vår.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ msconfig ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Naviger til kategorien Tjenester som er til stede øverst på skjermen. Sjekk linjen som sier " Skjul alle Microsoft-tjenester ". Når du har klikket på dette, blir alle Microsoft-relaterte tjenester deaktivert, og etterlater alle tredjeparts tjenester (du kan også deaktivere alle Microsoft-relaterte prosesser og sjekke mer omfattende hvis det ikke er noen tredjeparts tjenester som forårsaker problemet).
 3. Klikk nå på " Deaktiver alt " -knappen som er tilstede nederst på venstre side av vinduet. Alle tredjepartstjenestene blir nå deaktivert.
 4. Klikk Bruk for å lagre endringene og avslutte.

 1. Gå nå til oppstartsfanen og klikk på alternativet " Åpne oppgavebehandling ". Du vil bli omdirigert til oppgavebehandling der alle applikasjonene / tjenestene som kjører når datamaskinen starter blir oppført.

 1. Velg hver tjeneste en etter en, og klikk " Deaktiver " nederst til høyre i vinduet.

 1. Start datamaskinen på nytt for at endringene skal finne sted, og prøv å kjøre installasjonsprogrammet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det