Fix: PresentationFontCache.exe Bruk av høy CPU eller MEMORY

Hvis PC-en din ble veldig treg, og du sjekket Oppgavebehandling for å se prosessen som kan bruke mye CPU, har du kanskje sett PresentationFontCache.exe-prosessen i den listen. Denne prosessen kan bruke 50% CPU eller til og med 100% CPU (i noen tilfeller). Den høye CPU-bruken vil holde datamaskinen din i lav hastighet som kan forstyrre arbeidsrutinen din. Selv om du avslutter prosessen fra oppgavebehandling, vil den mest sannsynlig komme tilbake enten etter en stund eller når du starter systemet på nytt. I noen tilfeller kan PresentationFontCache.exe skape problemer i oppstart og redusere oppstartstiden betydelig også.

PresentationFontCache.exe er tilknyttet .Net Framework. Hovedformålet med Presentation Font Cache er å laste skrifttegnene i minnet slik at alle WPF-applikasjonene (Windows Presentation Foundation) kan bruke disse skriftene. Så når du bruker et Windows Presentation Foundation-program, startes PresentationFontCache.exe slik at fontens informasjon er tilgjengelig for WPF-appen. For å svare på hvorfor Presentation Font Cache bruker mange ressurser, har det noe å gjøre med den korrupte fonten i cachen. Etter en stund kan skriftinformasjonen i minnet bli ødelagt eller ikke reagerer. Dette fører noen ganger til at Presentation Font Cache oppfører seg feil og sitter fast i en omstartløkke. Så alt dette begynner å bruke mye CPU som skaper mange problemer.

Heldigvis er det et par løsninger for dette problemet. Gå gjennom hver av metodene nedenfor og bruk den som passer for deg.

Metode 1: Slett font * .dat-fil

Å finne og slette Font * .dat-filen ser ut til å fungere for de fleste brukere. I utgangspunktet inneholder en .dat-fil informasjon det henvises til et program. Denne filen kan være ødelagt og forårsake problemet. Så sletting av denne filen og omstart vil vanligvis løse problemet for deg.

Her er trinnene for å slette denne filen

  1. Hold Windows-tasten og trykk på R
  2. Skriv C: \ Windows \ ServiceProfiles \ LocalService \ AppData \ Local \ og trykk Enter

  1. Finn en fil som heter Font * .dat (eller FontCache 3.0.0.0.dat )
  2. Høyreklikk Font * .dat (eller FontCache 3.0.0.0.dat ) og velg Bekreft eventuelle tilleggsmeldinger

  1. Når du er ferdig, start på nytt .

Merk: Hvis du ikke får tilgang til mappen, gjør du følgende. Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv kontrollpanelet og trykk Enter . Velg Utseende og personalisering . Velg Alternativer for Filutforsker (eller Mappealternativer). Klikk på Vis- fanen. Velg alternativet Vis skjulte filer, mapper og stasjoner i delen Avanserte innstillinger . Klikk Bruk og velg deretter OK . Utfør nå trinnene ovenfor. Hvis du fremdeles ikke får tilgang til stedet, må du navigere til dette stedet manuelt.

Alt skal være i orden etter at datamaskinen har startet på nytt.

Merk: Hvis du ikke kan slette filen, stopper du PresenetationFontCache.exe fra Oppgavebehandling. Trykk CTRL, SKIFT og Esc (CTRL + SKIFT + Esc) samtidig. Dette vil åpne oppgavebehandling. Velg nå PresentationFontCache.exe fra listen og klikk Avslutt oppgave. Utfør nå trinnene ovenfor.

Metode 2: Stopp presentasjon Font Cache Service

Som nevnt i begynnelsen brukes PresentationFontCache.exe med Windows Presentation Foundation-applikasjoner. Det vil mest sannsynlig bli startet når en WPF-applikasjon begynner å kjøre. Så hvis du ikke bruker noen WPF-applikasjoner, vil deaktivering av Presentation Font Cache-tjenesten løse problemet for deg. Hvis du ikke er sikker, er WPF-applikasjoner de som er opprettet i Visual Studio for Windows Desktop. Så hvis du ikke bruker noen av disse programmene, eller hvis du ikke er en utvikler, bør du ha det bra etter at du har deaktivert Presentation Font Cache-tjenesten.

Her er trinnene for å deaktivere Presentation Font Cache-tjenesten

  1. Hold Windows-tasten og trykk på R
  2. Skriv services.msc og trykk Enter

  1. Finn en tjeneste som heter Windows Presentation Foundation Font Cache 3.0.0.0, og dobbeltklikk på den

  1. Velg Deaktivert fra rullegardinmenyen i Oppstartstype- delen

  1. Klikk Stopp hvis tjenestestatus kjører
  2. Klikk Bruk og velg OK

Når du er ferdig, bør du være god å gå. Tjenesten skal ikke starte lenger, og CPU-bruken din bør gå ned.

Metode 3: Reparer .Net Framework

Hvis de to ovennevnte metodene ikke fungerte, er din siste utvei å reparere .Net Framework. Siden Presentation Font Cache er tilknyttet .Net Framework, vil reparasjon og problemer i Framework vanligvis også løse problemene med Presentation Font Cache.

  1. Hold Windows-tasten og trykk på R
  2. Skriv appwiz.cpl og trykk Enter

  1. Finn Microsoft .Net Framework 3.0 (du kan ha en annen versjon). Velg denne oppføringen og klikk Endre / Fjern
  2. Et nytt vindu skal åpnes. Velg Reparer og følg eventuelle tilleggsinstruksjoner på skjermen
  3. Gjenta disse trinnene for alle forekomster fra listen (du kan ha flere forekomster)

Når du er ferdig, bør du være god å gå.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det