Slik installerer du Linux og kjører Steam på PlayStation 4

Da Sony PS3 ble utgitt, ble den sendt med støtte for Linux-installasjon på konsollen. Dette ble senere fjernet i oppdateringer, og ideen ble skrinlagt helt med PS4. Imidlertid eksisterer det en metode for å få Linux til å kjøre på PS4, og du kan til og med spille PC-spill via Steam hvis de har Linux-porter.

Denne guiden vil lede deg gjennom installering av Fedora Linux og Steam på PS4, men vær advart om at dette bare fungerer på PS4-konsoller på firmware 1.76 - noe som er ganske utdatert på dette tidspunktet, og det er ingen måte å nedgradere en PS4-konsoles fastvare når den er blitt oppgradert. Heldigvis kan splitter nye PS4-konsoller som kjører 1.76-firmware fortsatt finnes for salg på internett.

Sjekk her for en liste over PS4-pakker som har firmware på 1,76. Forsikre deg om at du bare kjøper en helt ny, fortsatt forseglet konsoll. En brukt konsoll vil sannsynligvis ha firmware oppdatert, og som nevnt tidligere, er det ingen vei tilbake.

Krav

Minimum 8 GB USB-disk

Fedora Live ISO

PS4 Radeon-drivere

bZimage + initramsfs

VirtualBox for Windows

FileZilla

Opprette Bootable Linux USB

Først kobler du en tom USB-disk til PC-en din, og kjører deretter Fedora Live ISO fra VirtualBox. Du blir møtt med velkomstskjerm.

Merk: Du kan også partisjonere og konfigurere stasjoner for Linux UEFI Boot.

Velg "Prøv Fedora", og når du er på Fedora-skrivebordet, start en Linux-terminal og skriv inn følgende kommandoer:

su fdisk -l

Kommandoen “ fdisk -l” viser banen til USB-disken din, for eksempel “ / dev / sda” , så nå deler vi den. I den følgende koden, sørg for å endre / dev / sda til USB-diskens faktiske bane, hvis det ikke er banen som brukes:

parted / dev / sda mklabel msdos mkpart primary fat32 1MiB 513MiB mkpart primary ext4 513MiB 100% quit mkfs.fat –F32 / dev / sda1 mkfs.ext4 / dev / sda2

Ikke lukk terminalen på dette tidspunktet - bare gå tilbake til Fedora velkomstskjermbilde og velg “ Installer på harddisken ”, og deretter “ Installasjonsdestinasjon ”. Til slutt, klikk på " Jeg vil konfigurere partisjonering " i lagringsalternativene, og klikk ferdig.

Nå vil den spørre hvilken partisjon du skal installere til - velg / dev / sda2, og skriv inn en enkelt / skråstrek i boksen for " Mount Point: ". Til slutt merker du av i “Reformat” -boksen og klikker “Oppdater innstillinger” og deretter Ferdig. Nå kan du starte installasjonen og velge root-brukernavn / passord.

Når installasjonen er ferdig, må du ikke avslutte Fedora ennå. Vi må installere Radeon-driverne for PS4. Så gå tilbake til Linux-terminalen og skriv disse kommandoene:

Monter / dev / sda2 / mnt systemct1 start sshd ifconfig på nytt

Nå etter at du har skrevetifconfig” , må du se etter IP-adressen til den virtuelle maskinen din. Når du har det, bruk FileZilla til å skyve “ps4-radeon-rpm.zip” til en mappe som heter “ / mnt / tmp” i Fedora-miljøet. Gå tilbake til terminalen og skriv:

cd / mnt mount -t proc proc proc / mount -t sysfs sys sys / mount -o bind / dev dev / chroot / mnt cd / tmp pakke ut ps4-radeon-rpms.zip cd ps4-radeon-rpms rm -rf drm- utils-2.4.65-1.fc23.i686.rpm dnf install --nogpgcheck * .rpm dnf install awesome

Nå ser du inn i / home // mappen til Fedora og finner en fil som heter ".xinitrc". Åpne den med en tekstredigerer og legg til disse linjene:

Exec fantastisk

skriv inn Linux-terminalen:

dnf installer //download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E% fedora) .noarch.rpm //download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release- $ (rpm -E% fedora) .noarch.rpmdnf installer --nogpgcheck steam

Til slutt skriver du:

Avslutt cd / demonter –R / mnt avstenging

Før du kobler USB-disken fra PCen, kopierer du bzImage- og initramfs-filene ovenfra til Fat32-partisjonen på USB-disken. Installere Linux på PS4 Koble USB-disken til PS4 og slå på konsollen, og start deretter USB med PS4 Playground. Det tar deg til et init-skjermbilde, så skriv:

Fdisk -l mount / dev / sda2 / newrootexec switch_root / newroot / newroot / sbin / init

Når du kommer til påloggingsskjermen, skriver du inn brukernavnet og passordet du angav tidligere under Fedora-installasjonen, og deretter skriver du inn:

startx

Når du er startet opp i DM, åpner du Linux-terminalen og skriver inn:

glxinfo | grep-leverandør

Nå kan vi starte Steam, men vi må sørge for at den kjøres med riktige libs for å kjøre på Linux. Så skriv inn terminalen:

LD_PRELOAD = '/ usr / $ LIB / libstdc ++. So.6 /usr/$LIB/libgcc_s.so.1 /usr/$LIB/libxcb.so.1' steam &

Det er alt! PS4 kan kjøre eldre titler i Steam-biblioteket som har en Linux-port, og noen moderne titler også hvis du senker grafikkinnstillingene. Her er en liste over PC-spill som er rapportert å kjøre på PS4 / Linux:

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det