Hva er: Harde feil per sekund

Harde feil er en normal del av hvordan moderne datamaskiner for tiden behandler minneinformasjon. En hard feil oppstår når en minneblokk måtte hentes fra sidefilen (virtuelt minne) i stedet for det fysiske minnet (RAM) . På grunn av dette bør ikke harde feil betraktes som feilforhold. Imidlertid er et stort antall harde feil vanligvis en god indikator på at den aktuelle maskinen trenger mer fysisk minne (RAM).

Brukere blir vanligvis skremt over harde feil etter landing i Memory- fanen i Windows Resource Monitor. Avhengig av PC-spesifikasjonene og oppgaven, kan denne grafen vise dusinvis, kanskje hundrevis av harde feil per sekund. Denne artikkelen ble skrevet som et informativt stykke, som beskriver tekniske forhold bak en hard feil, samt noen taktikker knyttet til minnestyring.

Harde feil (sidefeil) forklart

Å forske på harde feil kan vise seg å være ganske vanskelig siden de ble kalt Sidefeil i tidligere Windows-versjoner. Mange nettressurser refererer fortsatt til dem som sidefeil - derav den store forvirringen. Bare vet at de alle refererer til det samme.

Imidlertid bør harde feil (tidligere kjent som sidefeil) ikke forveksles med myke sidefeil - myke sidefeil oppstår når en referert minneside er flyttet fra ett sted i minnet til et annet.

Det oppstår en hard feil når adresseminnet til et bestemt program ikke lenger er i hovedminnesporet, men i stedet er byttet ut til hovedpersonsiden. Dette tvinger systemet til å lete etter det manglende minnet på harddisken i stedet for å hente det fra det fysiske minnet (RAM). Når dette skjer, vil systemet lide av visse forsinkelser og økt harddiskaktivitet. Men graden der du ender opp med å føle effekten av en hard feil, er avhengig av resten av PC-komponentene.

Hvis hardfeilantallet er konstant høyt, fører det vanligvis mot harddiskens . Du vet at datamaskinen din er midt i en diskett når et program slutter å svare, men harddiskene fortsetter å kjøre i full hastighet i en lengre periode. Heldigvis, siden de fleste PC-er har mer enn nok RAM, er harddiskkasting ikke så vanlig som det var for bare mange år siden. Imidlertid er det absolutt ikke uvanlig at en Windows 10-datamaskin med begrensede ressurser viser et høyt antall harde feil per sekund - spesielt når for mange programmer kjører samtidig.

Hvordan løse et høyt antall harde feil

Hvis systemet ditt opplever hundrevis av harde feil per sekund, er det vanligvis en av to ting - enten det kjører en bestemt prosess som enormt hogger ressursene, eller du trenger stort behov for en RAM-oppgradering.

Generelt, jo mer RAM du har, desto færre harde feil per sekund bør du se. Noen brukere har angivelig kunnet redusere antallet harde feil per sekund ved å deaktivere og aktivere filen pagefile.sys på nytt . Hvis du vil gi en sjanse, kan du følge vår grundige artikkel (deaktiver sidefil).

Men vær oppmerksom på at uansett hvor mye minne som er installert (RAM), er alle Windows-versjoner designet for å bruke en personsøkingsfil. Visst, du kan justere størrelsen på personsøkfilen, eksperimentere med forskjellige konfigurasjoner eller til og med deaktivere den helt i et forsøk på å redusere antallet harde feil. Men det er ikke en bedre manager for personsøkfilen enn systemet som bruker den. Dette er grunnen til at det anbefales å la systemet administrere det og fordele dinamisk så mye diskplass som nødvendig.

Merk: Noen programmer er designet for å bruke personsøkerfilen og fungerer ikke som de skal hvis den er deaktivert.

Legger til mer RAM

Hvis du har å gjøre med et for stort antall harde feil, kan du starte med å sjekke om systemets konfigurasjon har nok RAM til å støtte Windows-versjonen som er installert. Husk at 64-biters versjon krever nesten dobbelt så mye minne som trengs for en 32-biters versjon. Hvis du er under minimumskravene, er det eneste alternativet å kjøpe en ekstra RAM-pinne eller erstatte din eksisterende RAM med et større dobbeltkanalsett.

Merk : Ikke vær bekymret hvis du opplever omtrent de samme harde feilene etter å ha lagt til mer RAM - dette er helt normalt, og tallet vil gå ned gradvis. Du opplever økte harde feil i utgangspunktet fordi mange programmer og prosesser åpnes for første gang - systemet bruker prosesser som ikke har sjansen til å ha informasjonen lagret i minnet (RAM).

Identifisere ressurs hogger

Hvis du har bestemt deg for at du har nok RAM til å imøtekomme din nåværende Windows-versjon, kan du sannsynligvis anta at den økte harde feiltellingen er forårsaket av en bestemt prosess som hogger alt for mye minne.

Du kan enkelt identifisere hvilken prosess som er ansvarlig for de harde feilene ved å bruke Resource Monitor. Det er et par måter som vil komme deg dit, men den enkleste måten å komme dit er å åpne et Run-vindu ( Windows-tast + R ), skrive "resmon" og trykke Enter - Dette vil lande deg rett i Oversikt- fanen Ressursovervåker.

Når du har tilgang til Resource Monitor, går du til Memory- fanen og klikker på kolonnen Hard Faults . Den første prosessen som dukker opp først med de fleste harde feilene, er den som bremser PC-en din mest.

Merk: Som sett på skjermbildet ovenfor -Hvis dag, Memory Kompresjon bør prosessen ikke bli oversett som det er en minnehåndtering teknikk som brukes av de nyere Windows-versjoner.

Hvis du finner ut at en bestemt prosess viser en for stor mengde harde feil per sekund (over 100) i en konsekvent sak, kan du håndtere det på flere måter. Du kan enten høyreklikke på det og velge Avslutt prosestreet for å tvinge lukke det og alle relaterte prosesser eller avinstallere det overordnede programmet og se etter en lignende programvare som er bedre med minneadministrasjon.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det