Slik gjør du: Utfør oppstartsreparasjon i Windows 8 / 8.1 og 10

Maskinvarefeil og -problemer er ikke de eneste tingene som kan føre til at en datamaskin som kjører på Windows-operativsystemet, ikke klarer å starte riktig. Programvareproblemer - alt fra korrupte Windows-oppstartsfiler til ugyldige oppstartsfiler - kan også føre til at en datamaskin mislykkes ved oppstart. Det er her Startup Repair kommer inn. Startup Repair er et verktøy utviklet av Microsoft designet for å oppdage eventuelle problemer med filene og programvaren generelt som en datamaskin trenger å ha for å starte riktig opp i Windows og fikse dem. Oppstartsreparasjon er tilgjengelig for alle versjoner av Windows-operativsystemet fra Windows XP.

På Windows 8, 8.1 og 10 er det tre forskjellige måter å bruke en oppstartsreparasjon på datamaskinen din på. Følgende er de tre metodene du kan bruke til å utføre en oppstartsreparasjon i Windows 8, 8.1 og 10:

Hvordan BOOT i BIOS for å endre Boot Order

Du må vite hvordan du starter og endrer oppstartsrekkefølge, siden dette vil være nødvendig for å utføre løsningene nedenfor. Start datamaskinen på nytt. Angi datamaskinens BIOS (eller UEFI) innstillinger så snart den starter. Nøkkelen du trenger for å trykke for å angi disse innstillingene, avhenger av produsenten av datamaskinens hovedkort og kan være alt fra Esc, Delete eller F2 til F8, F10 eller F12, vanligvis F2. Dette vises på innleggsskjermen og håndboken som fulgte med systemet ditt. Et raskt google-søk som spør om hvordan du skriver inn bios etterfulgt av modellnummer vil også vise resultatene. Naviger til Boot. 

Metode 1: Utfør en oppstartsreparasjon fra skjermbildet Oppstartsalternativer

Nesten hver eneste datamaskin som følger med Windows 8, 8.1 og 10 har en mengde gjenopprettings- og restaureringsverktøy innebygd i operativsystemet, og Startup Repair er tilfeldigvis et av disse verktøyene. På en slik datamaskin kan du enkelt få tilgang til og utføre en Oppstartsreparasjon fra oppstartsalternativer- skjermbildet som er lett tilgjengelig. Det skal imidlertid bemerkes at du bare kan utføre en oppstartsreparasjon ved hjelp av dette alternativet hvis du klarer å logge på Windows eller i det minste komme til Windows-påloggingsprompten (dette er skjermen du logger på kontoen din).

For å få tilgang til oppstartsalternativer skjermen, klikker du på strømknappen og deretter, mens du holder nede Shift -tasten, klikk på Start på nytt .

windows 10 avansert modus

Når datamaskinen starter opp, vil du være på Startup Options- skjermen. Når du er på dette skjermbildet, klikker du på Feilsøk .

windows 10 reparasjon

Klikk på Avanserte alternativer . Klikk på Automatisk reparasjon (det kan også vises som Oppstartsreparasjon eller Oppstartsreparasjon ). Hvis du blir bedt om å gjøre det, velger du operativsystemet du vil utføre Oppstartsreparasjon på. Hvis du blir bedt om å gjøre det, velger du en konto som er administrator .

Skriv inn passordet for kontoen du valgte, og klikk på Fortsett . Den Oppstartsreparasjon prosessen vil nå begynne. Hvis du blir bedt om å gjøre noe eller ta et valg, gjør det. Hvis datamaskinen må startes på nytt, må du starte den på nytt .

Når prosessen er fullført, vil du bli informert om noen problemer ble oppdaget eller ikke, og om de oppdagede problemene ble løst av Startup Repair .

2015-12-09_051030

Metode 2: Utfør en oppstartsreparasjon ved hjelp av installasjonsmedier

Du kan også utføre en oppstartsreparasjon i Windows 8, 8.1 eller 10 ved hjelp av en installasjonsplate eller installasjons-USB. For å gjøre dette må du: Sett inn Windows-installasjonsplaten eller USB-en i den berørte datamaskinen og start den på nytt . Hvis du ikke har en, kan du opprette den ved hjelp av Rufus eller Media Creation Tool. Så snart datamaskinen starter opp, gå inn i BIOS-innstillingene (instruksjonene for det varierer avhengig av produsenten av datamaskinens hovedkort), vanligvis må F2-tasten trykkes når den første skjermen vises før logoen og konfigurere datamaskinens oppstart bestille fra oppstartsfanen for å starte fra installasjonsmediet i stedet for harddisken.

windows 7 oppstartsreparasjon - 1

Lagre endringene og avslutt BIOS-innstillingene. Hvis du blir bedt om å gjøre det, trykker du på en hvilken som helst tast for å starte fra installasjonsmediet. Velg språk, tidssone og tastaturoppsett, og klikk deretter på Neste . Når du kommer til et vindu med en Installer nå- knapp i midten, ser du etter og klikker på Reparer datamaskinen nederst til venstre i vinduet.

2015-12-09_050401

Du kommer nå til oppstartsalternativer- skjermen. Når du er her, må du:

Klikk på Feilsøk > Avanserte alternativer . Klikk på Automatisk reparasjon (det kan også vises som Oppstartsreparasjon eller Oppstartsreparasjon ).

windows 10 reparasjon

Hvis du blir bedt om å gjøre det, velger du operativsystemet du vil utføre Oppstartsreparasjon på. Hvis du blir bedt om å gjøre det, velger du en konto som er administrator . Skriv inn passordet for kontoen du valgte, og klikk på Fortsett .

Den Oppstartsreparasjon prosessen vil nå begynne. Hvis du blir bedt om å gjøre noe eller ta et valg, gjør det. Hvis datamaskinen må startes på nytt, må du starte den på nytt .

Når prosessen er fullført, vil du bli informert om noen problemer ble oppdaget eller ikke, og om de oppdagede problemene ble løst av Startup Repair .

Metode 3: Utfør en oppstartsreparasjon ved hjelp av en systemreparasjonsplate

En oppstartsreparasjon kan også utføres ved hjelp av en systemreparasjonsplate som du opprettet for datamaskinen din på forhånd, eller en som du opprettet ved hjelp av en datamaskin som er i god stand og kjører på samme versjon av Windows OS som din. For å utføre en oppstartsreparasjon ved hjelp av en systemreparasjonsplate i Windows 8, 8.1 eller 10, må du:

Sett inn systemreparasjonsplaten i datamaskinen og start den på nytt .

Så snart datamaskinen starter opp, gå inn i BIOS-innstillingene (instruksjonene varierer avhengig av produsenten av datamaskinens hovedkort) og konfigurer datamaskinens oppstartsrekkefølge for å starte fra systemreparasjonsplaten i stedet for harddisken.

Lagre endringene og avslutt BIOS-innstillingene.

Hvis du blir bedt om å gjøre det, trykker du på en hvilken som helst tast for å starte opp fra systemreparasjonsplaten.

Hvis en liste over tastaturspråkoppsett vises, klikker du på den du foretrekker.

Når du har gjort det, kommer du til skjermbildet Oppstartsalternativer .

På skjermbildet Oppstartsalternativer må du:

Klikk på Feilsøk > Avanserte alternativer .

Klikk på Automatisk reparasjon (det kan også vises som Oppstartsreparasjon eller Oppstartsreparasjon ).

Hvis du blir bedt om å gjøre det, velger du operativsystemet du vil utføre Oppstartsreparasjon på.

Hvis du blir bedt om å gjøre det, velger du en konto som er administrator .

Skriv inn passordet for kontoen du valgte, og klikk på Fortsett .

Den Oppstartsreparasjon prosessen vil nå begynne. Hvis du blir bedt om å gjøre noe eller ta et valg, gjør det. Hvis datamaskinen må startes på nytt, må du starte den på nytt .

Når prosessen er fullført, vil du bli informert om noen problemer ble oppdaget eller ikke, og om de oppdagede problemene ble løst av Startup Repair .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det