Hvordan fikse råmodus er ikke tilgjengelig med tillatelse fra Hyper-V?

" Raw-mode er utilgjengelig med tillatelse fra Hyper-V ( VERR_SUPDRV_NO_RAW_MODE_HYPER_V_ROOT )" -feilen vises for VirtualBox når de prøver å starte en virtuell maskin. For noen brukere skjer denne feilen til tross for at Hyper-V-teknologi er deaktivert på maskinene deres.

Når du prøver å fikse denne feilen, vil ditt første stopp være å sikre at Hyper-V ikke er aktivert under Windows-funksjoner. Hvis den allerede er deaktivert, kan andre potensielle skyldige være en aktivert hypervisor-sjekk, en aktivert Device Guard (Credential Guard) eller en slags forstyrrelse som muliggjøres av en Windows Defender-sikkerhetsfunksjon kalt Core Isolation.

På eldre maskinkonfigurasjoner kan du imidlertid også se denne feilen på grunn av at maskinvarevirtualisering er deaktivert på BIOS- eller UEFI-nivå.

1. Deaktiver Hyper-V Management Tools

Den viktigste årsaken som vil føre til at " Raw-mode er utilgjengelig med tillatelse til Hyper-V" -feilen, er det faktum at Hyper-V er aktivert på maskinen din. Denne proprietære Microsoft virtualiseringsteknologien muliggjør oppretting av virtuelle maskiner på x86- og x64-systemer som kjører en Windows-versjon på en innfødt måte.

Men ingen av tredjepartsalternativene som VirtualBox eller VMware bruker det av stabilitetsgrunner. Enda mer, de nekter spesielt å jobbe når denne teknologien er aktivert. Imidlertid er Windows 10 nå programmert til å prioritere Hyper-V fremfor en lignende virtualiseringsteknologi.

Som du kan forestille deg, har dette potensialet til å skape mange problemer, inkludert VERR_SUPDRV_NO_RAW_MODE_HYPER_V_ROOT feilkode. For å fikse det, må du deaktivere Hyper-V for å la tredjepartsalternativet til å ta over.

Og når det gjelder å gjøre dette, har du to veier fremover. Du kan enten gjøre det direkte fra terminalen, eller du kan gjøre det fra GUI-menyen Programmer og funksjoner. Følg gjerne hvilken tilnærming du foretrekker:

Deaktiver Hyper-V via GUI

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'appwiz.cpl' og trykk Enter for å åpne menyen Programmer og funksjoner .
 2. Når du er inne i menyen Programmer og funksjoner , bruk menyen til høyre for å klikke på Slå Windows-funksjoner på eller av fra venstre rute.
 3. Fra innsiden av Windows-funksjoner- menyen, fortsett og utvid Hyper-V-mappen . Sørg da for å fjerne merkingen i tilknytning til Hyper-V Management Tools og Hyper-V Platform før du endelig klikker OK .
 4. Vent til prosedyren er fullført, start deretter datamaskinen på nytt og se om problemet er løst etter neste oppstart.

Deaktiver Hyper-V via CMD-terminal

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'cmd' i tekstboksen og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne en avansert ledetekst. Når du endelig ser UAC (User Account Control) , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
 2. Når du har klart å komme deg inn i den forhøyede CMD-terminalen, skriver du inn eller limer inn følgende kommando og trykker Enter for å deaktivere Hyper-V-funksjonen:
  dism.exe / Online / Disable-Feature: Microsoft-Hyper-V
 3. Når kommandoen er behandlet, lukker du CMD-vinduet og starter datamaskinen på nytt.
 4. Ved neste oppstart, gjenta handlingen som forårsaket Raw-modus er utilgjengelig med tillatelse til Hyper-V- feil og se om problemet nå er løst.

Hvis denne operasjonen ikke tillot deg å løse problemet, følg instruksjonene nedenfor for en annen måte å løse problemet på.

2. Deaktiver Hypervisor-sjekk

Som det viser seg kan du støte på dette problemet selv om Hyper-V er deaktivert. Et populært scenario som kan forårsake dette problemet er en forekomst der HyperVisorLaunchType- tjenesten er satt til AUTO. Dette vil ende opp med å tvinge systemet ditt til å se etter applikasjoner som bruker VT-x før hver virtuelle maskinlansering.

Flere berørte brukere har klart å få dette problemet løst ved å kjøre Bcdedit-verktøyet for å kontrollere statusen til HyperVisorLaunchType og deaktivere den i tilfelle den er satt til Automatisk.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette på hvilken som helst Windows-datamaskin:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn 'cmd' i tekstboksen, og trykk deretter Ctrl + Shift + Enter for å åpne en forhøyet CMD-terminal.

  Merk: Når du kommer til UAC (User Account Control) , klikker du Ja for å gi administratortilgang.

 2. Når du er inne i den forhøyede CMD-terminalen, skriver du inn følgende kommando og trykker Enter for å sjekke statusen til HyperVisor:
  bcdedit

  Merk : Hvis statusen for hypervisorlaunchtype er satt til Deaktivert, hopper du over de neste trinnene nedenfor og går direkte til Metode 3 .

 3. Når resultatene er kommet, blar du ned til delen hypervisorlaunchtype og ser om statusen er satt til Auto .
 4. Hvis statusen for hypervisorlaunchtype viser Auto , skriver du inn eller limer inn følgende kommando og trykker Enter for å sette statusen til Deaktivert:
  bcdedit / sett hypervisorlaunchtype av
 5. Etter at kommandoen er behandlet, lukk den forhøyede CMD-terminalen, og start deretter vertsmaskinen på nytt.
 6. Ved neste oppstart, start en VirtualBox virtuell maskin og se om problemet nå er løst.

Hvis det samme problemet fortsatt vedvarer, går du ned til neste potensielle løsning nedenfor.

3. Deaktiver enhetsbeskyttelse / legitimasjonsbeskyttelse

Andre berørte brukere har klart å fikse Raw-modus er ikke tilgjengelig med tillatelse til Hyper-V- feil ved å bruke Gpedit (Local Group Policy Editor) for å deaktivere Device Guard (også kjent som Credential Guard).

Som det viser seg, kan denne kombinasjonen av bedriftsrelatert programvare og tjenester rettet mot sikkerhet ende med å komme i konflikt med visse VirtualBox VM-funksjoner. Hvis dette er synderen bak VERR_SUPDRV_NO_RAW_MODE_HYPER_V_ROOT, kan du få problemet løst enkelt ved å deaktivere Device Guard via Local Group Policy Editor.

Men husk at ikke alle Windows-versjoner har Gpedit-verktøyene som standard. Windows 10 Home og et par andre tilknyttede underversjoner inkluderer det ikke. Imidlertid er det trinn du kan ta for å installere gpedit.msc på Windows 10 .

Når du har sørget for at Local Group Policy Editor er tilgjengelig på din Windows-versjon, er det en rask guide til hvordan du deaktiverer enhetsbeskyttelsen:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Neste, skriv 'gpedit.msc' , og deretter trykke Enter for å åpne opp Local Group Policy Editor .

  Merk: Hvis du blir bedt om det av UAC- meldingen (User Account Control) , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.

 2. Når du er inne i Local Group Policy Editor, bruker du menyen til venstre for å navigere til følgende sted:
  Lokal datamaskinpolicy> Datakonfigurasjon> Administrative maler> System> Enhetsvakt
 3. Etter at du har kommet til riktig sted, flytt til høyre del av Gpedit-verktøyet og dobbeltklikk på Slå på virtualiseringsbasert sikkerhet .
 4. Når du er inne i vinduet Slå på virtualiseringsbasert sikkerhet , endrer du bare statusen til Deaktivert og klikker Bruk for å lagre endringene.
 5. Etter at du har klart dette, IKKE start datamaskinen på nytt ennå. I stedet åpner du en forhøyet ledetekst ved å trykke Windows-tasten + R , skriv ' cmd ' og trykk deretter Ctrl + Shift + Enter .

  Merk: Når du ser UAC- meldingen (User Account Control) , klikker du Ja for å gi CMD-terminalen administratorgodkjenning.

 6. Inne i CMD-vinduet, lim inn følgende kommandoer og trykk Enter etter hver for å slette de relaterte EFI-variablene som fremdeles kan forårsake dette problemet:
  mountvol X: /s copy %WINDIR%\System32\SecConfig.efi X:\EFI\Microsoft\Boot\SecConfig.efi /Y bcdedit /create {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} /d "DebugTool" /application osloader bcdedit /set {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} path "\EFI\Microsoft\Boot\SecConfig.efi" bcdedit /set {bootmgr} bootsequence {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} bcdedit /set {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} loadoptions DISABLE-LSA-ISO,DISABLE-VBS bcdedit /set {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} device partition=X: mountvol X: /d copy %WINDIR%\System32\SecConfig.efi X:\EFI\Microsoft\Boot\SecConfig.efi /Y bcdedit /create {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} /d "DebugTool" /application osloader bcdedit /set {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} path "\EFI\Microsoft\Boot\SecConfig.efi" bcdedit /set {bootmgr} bootsequence {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} bcdedit /set {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} loadoptions DISABLE-LSA-ISO,DISABLE-VBS bcdedit /set {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} device partition=X: mountvol X: /d 

  Merk: Husk at X er en plassholder for en ubrukt stasjon. Juster verdien deretter.

 7. Etter at hver kommando er behandlet, start vertsmaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart.

I tilfelle du fremdeles støter på den samme " Raw-mode er utilgjengelig med tillatelse til Hyper-V" -feil, gå ned til neste metode nedenfor.

4. Deaktiver kjerneisolering i Windows Defender

Som det viser seg, kan en sikkerhetsfunksjon fra standard AV også være ansvarlig for dette problemet. På Windows 10 har Windows Defender en funksjonskollet Core Isolation - det er egentlig et ekstra lag med virtualiseringsbasert sikkerhet som er designet for å avvise mer sofistikerte angrep.

Imidlertid er denne sikkerhetsfunksjonen kjent for å forstyrre velfungerende virtuelle maskiner (spesielt de som er tilrettelagt av tredjepartsalternativer.

Flere berørte brukere som også møtte " Raw-mode er utilgjengelig med tillatelse til Hyper-V" -feilen, har bekreftet at de endelig kunne løse problemet ved å håndheve noen modifikasjoner som tillot dem å deaktivere Core isolation fra innstillingsmenyen i Windows Security. .

Her er en rask guide for deaktivering av Core Isolation fra innstillingsmenyen til Windows Defender:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ ms-settings: windowsdefender ” i tekstboksen og trykk Enter for å åpne Windows Security-fanen (tidligere Windows Defender) i Innstillinger- appen.Kjør dialog: ms-innstillinger: windowsdefender
 2. Når du er inne i Windows Security- fanen, flytt til høyre seksjon og klikk på Enhetssikkerhet under Beskyttelsesområder .
 3. Deretter blar du nedover listen over tilgjengelige alternativer og klikker på Core isolasjonsdetaljer (under Core isolation ).
 4. Inne i Core-isolasjonsmenyen, sørg for at bryteren som er knyttet til minneintegritet, er satt til Av .
 5. Når endringen er håndhevet, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart.

Hvis vekselen knyttet til Core Isolation er gråtonet eller du får en feilmelding når du prøver å sette den på OFF, er det en rask guide for å oppnå det samme resultatet via Registerredigering:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'regedit' i tekstboksen og trykk Enter for å åpne Registerredigering. Klikk deretter Ja ved UAC (User Account Prompt) for å gi administrative rettigheter.
 2. Inne i Registerredigering, bruk den venstre delen for å navigere til følgende sted:
  Datamaskin \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ DeviceGuard \ Scenarios \ CredentialGuard

  Merk: Du kan enten navigere dit manuelt, eller du kan legge inn posisjonen direkte i navigasjonslinjen og trykke Enter for å komme dit umiddelbart.

 3. Etter at du har klart å komme til riktig sted, flytt til høyre seksjon og dobbeltklikk på Enabled- tasten.
 4. Etter at du har klart å åpne Enabled Value, la basen være heksadesimal og endre verdidataene til 0 .
 5. Klikk Ok for å lagre endringen, lukk deretter Registerredigering og start datamaskinen på nytt for å se endringene.
 6. Gjenta handlingen som tidligere forårsaket VERR_SUPDRV_NO_RAW_MODE_HYPER_V_ROOT feilkoden ved neste maskinstart, og se om problemet fortsatt oppstår.

Hvis problemet fortsatt ikke er løst, kan du gå videre til neste potensielle løsning nedenfor.

5. Aktiver virtualisering i BIOS eller UEFI

En annen potensiell årsak som kan forårsake dette problemet er en forekomst der maskinvarevirtualisering er deaktivert fra BIOS- eller UEFI-innstillinger. Husk at virtualisering er aktivert som standard på hver ny maskinvare i dag, eldre datamaskinkonfigurasjoner har kanskje ikke dette alternativet aktivert av standardinnstillinger.

Hvis du har en eldre PC-konfigurasjon, må du kanskje aktivere maskinvarevirtualisering manuelt fra BIOS- eller UEFI-innstillingene. Flere berørte brukere har bekreftet at problemet ble løst helt etter at de gjorde dette.

Her er en rask guide for aktivering av virtualisering fra BIOS- eller UEFI-innstillingene:

 1. In case you have a BIOS-powered computer, start it up and start pressing the Setup key repeatedly as soon as you see the startup screen. With most configurations, the Setup key is either one of the F keys (F2, F4, F6, F8) or the Del key.

  trykk på en tast for å gå inn i oppsett eller biosNote: If you’re using a UEFI-based computer, follow the steps (here) to boot directly into the Advanced Startup options menu. Once you’re there, you can access the UEFI firmware settings directly from that menu.

 2. As soon as you land in your BIOS or UEFI settings, start browsing the menus to find your motherboard equivalent to the virtualization technology (Intel VT-x, Intel Virtualization Technology, AMD-V, Vanderpool, etc.)
 3. When you manage to locate it, ensure that you set it to Enabled.

  Note: In most cases, you will find this option under Processor, Security, Chipset, Advanced, Advanced Chipset Control or Advanced CPU configuration. But keep in mind that your screen might be wildly different from ours depending on the motherboard that you’re using and the CPU manufacturer. In case you’re not able to find the option by yourself, search online for specific steps according to your configuration.

 4. After you manage to enable the virtualization technology, save the changes you made to your BIOS or UEFI settings and restart your computer to allow it to boot normally.
 5. Ved neste oppstartssekvens, gjenta handlingen som forårsaket “ Raw-mode is utilgjengelig med tillatelse til Hyper-V” -feilen og se om problemet nå er løst.

Hvis det samme problemet fortsatt vedvarer, går du ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det