Fix: Kan ikke kaste ut ekstern harddisk på Windows 10

Noen brukere har rapportert at de ikke trygt kan løse ut den eksterne harddisken som USB osv. Dette problemet er ofte forårsaket av andre prosesser som bruker innholdet på stasjonen eller Windows USB-drivere som forhindrer fjerning av den eksterne stasjonen. Brukere har rapportert at de ikke kan løse ut harddisken ved å bruke alternativet " Sikker fjerning av maskinvare og løse ut media " som er plassert nederst til venstre på oppgavelinjen.

For å sikre sikkerheten og integriteten til den eksterne maskinvaren, anbefales det alltid å fjerne stasjonen når det ikke er noen annen prosess som bruker den. Stasjonen din vil mest sannsynlig bli ødelagt eller skadet hvis du skuffer harddisken ut. Likevel, for å hjelpe deg med å løse problemet ditt, kan du følge løsningene nedenfor.

Hva hindrer brukere i å skille ut den eksterne stasjonen på en trygg måte på Windows 10?

Hvis du ikke er i stand til å løse ut den eksterne stasjonen trygt og alternativet 'Sikker fjerning av maskinvare og løse ut media' er gråtonet, skyldes problemet vanligvis følgende faktorer:

 • Innholdet i stasjonen brukes . Hvis bakgrunnsprosessene eller applikasjonene bruker filene som er lagret på den eksterne stasjonen, kan det forårsake problemet.
 • Windows USB-drivere . Noen ganger kan foreldede eller feil USB-drivere på systemet forårsake hikke.

For å omgå problemet ditt, følg løsningene nedenfor i samme rekkefølge som gitt.

Løsning 1: Start systemet på nytt

Det første trinnet i å løse problemet ditt vil være å starte maskinen på nytt. Å starte maskinen på nytt lukker alle gjeldende applikasjoner og tredjepartsprosesser, og når systemet starter opp igjen, vil det ikke være noen applikasjoner som bruker filene som er lagret på den eksterne harddisken. Du kan også avslutte slike oppgaver ved å bruke Oppgavebehandling, men det er tidkrevende, og siden en omstart er mye raskere og effektiv, bør du starte systemet på nytt i stedet for å avslutte oppgavene ved hjelp av Oppgavebehandling. Når systemet har startet opp igjen, kan du prøve å løse ut den eksterne stasjonen.

Løsning 2: Kjør feilsøkingsprogrammet for maskinvare og enheter i Windows

De innebygde feilsøkingsprogrammene er der av en grunn og bør brukes når det er behov. I dette tilfellet, siden du har problemer med den eksterne maskinvaren, kan det utføre feilsøking for maskinvare og enheter som løser problemet. Slik kjører du feilsøkingsprogrammet:

 1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne Innstillinger .
 2. Gå til Oppdatering og sikkerhet .
 3. Naviger til feilsøkingspanelet .
 4. Rull ned og finn " Maskinvare og enheter ".
 5. Velg det og klikk ' Kjør feilsøkingsprogrammet '.

Løsning 3: Løs ut stasjonen ved hjelp av diskbehandling

Disk Management er et innebygd Windows-verktøy som lar deg administrere alle diskene eller stasjonene som er koblet til systemet ditt. Hvis du ikke klarer å løse ut stasjonen ved hjelp av alternativet "Sikker fjerning av maskinvare og løse ut medier", kan du enkelt fjerne stasjonen trygt ved hjelp av Diskbehandling-verktøyet. Slik gjør du det:

 1. Gå til Start-menyen , skriv inn Disk Management og trykk Enter.
 2. Finn den eksterne harddisken du vil løse ut.
 3. Høyreklikk på den eksterne harddisken og velg ' Løs ut '.
Merk:

Det er viktig å merke seg at når du har løst ut den eksterne harddisken, vil den vises som frakoblet . Derfor, neste gang du vil bruke stasjonen på systemet ditt, må du sørge for å endre status til Online i Disk Management.

Løsning 4: Oppdater USB-drivere

Det siste trinnet i å løse dette problemet ville være å sjekke USB-driverne dine ved hjelp av Enhetsbehandling. For å fikse problemet ditt, må du se om driverne fungerer som de skal eller ikke. Slik gjør du det:

 1. Gå til Start-menyen, skriv inn Enhetsbehandling og åpne den.
 2. Utvid listen over Universal Serial Bus-kontrollere .
 3. Sjekk om det er en oppføring med gult utropstegn . Hvis det er det, høyreklikker du på det og velger ' Oppdater driverprogramvare '.
 4. Hvis det ikke er noe utropstegn, avinstallerer du driveren og starter systemet på nytt slik at det kan installeres automatisk igjen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det