Fix: Mus beveger seg alene på Windows 10

Etter oppgradering til Windows 10 opplevde mange brukere museproblemer der musen beveget seg alene. Det ser ut til at musen beveger seg alene og hopper hit og dit uten at du beveger den. For det meste er disse bevegelsene vertikale eller horisontale og gjør PCen din nesten ubrukelig som musen til det viktigste grensesnittet etter tastaturet.

I de fleste tilfeller er datamaskinen sannsynligvis påvirket av skadelig programvare som infiserer innstillingene og utfører kommandoer i bakgrunnen som gjør musen gal. Hvis du allerede har testet systemet ditt for skadelig programvare og fortsatt ikke svarer på musen, kan du fortsette og følge instruksjonene nedenfor.

Løsning 1: Kontrollerer maskinvaren til musen

Før vi går videre til andre løsninger, må vi først sjekke om musen faktisk fungerer som forventet. Det er ingen feil i maskinvaren.

 1. Test musen på en annen maskin for å se om den fungerer som den skal. Hvis problemet fortsatt beveger seg, er det sannsynlig at maskinvaren på musen er skadet, og det anbefales å kjøpe en ny.
 2. Sjekk selve musen. Forsikre deg om at det ikke er noen skader, og at USB-porter , museknapper og ledningen er intakte og fungerer perfekt. Forsikre deg om at knappene fungerer og at kabelen ikke blir skadet på noen måte.
 3. Hvis du bruker en trådløs mus , må du sørge for at den har nok strøm. I mange tilfeller kjører den trådløse musen på batterier, og det er sannsynlig at batteriene enten er tappet ut eller at musen ikke støtter dem.

Løsning 2: Endre forsinkelse på styreflaten

Hvis du bruker en bærbar datamaskin, anbefales det at du sjekker pekeplaten. Siden styreflaten og musen begge kontrollerer pekeren, er det sannsynlig at styreflaten forårsaker problemet. Berøringsplaten er noen ganger så følsom at når du skriver, registrerer den bevegelse og beveger musen rundt.

Vi kan prøve å endre pekefeltforsinkelsen før museklikket fungerer. Dette vil hjelpe musepekeren til å bevege seg ved et uhell når du skriver noe.

 1. Trykk på Windows + I for å starte innstillingene direkte. Hvis dette ikke virker, trykker du på Windows + S for å starte søkefeltet i startmenyen og skriver innstillinger i dialogboksen. Åpne det første resultatet som kommer frem.
 2. En gang i Innstillinger, gå over til alternativene for " Enheter ". Det vil være den andre oppføringen fra venstre på første rad.

 1. Nå navigerer du til Touchpad-fanen til venstre på skjermen.

 1. Nå kan du endre den forsinkelsen / touchpad følsomhet i alternativene. Endre deretter og sjekk om forholdene blir bedre.

Løsning 3: Deaktivere berøringsplaten

For å fullstendig fastslå at problemet ligger hos musen din, kan vi deaktivere styreflaten og sjekke om problemet fortsatt vedvarer. Hvis ikke, betyr det at det er et problem med styreflaten, eller at innstillingene ikke er riktig konfigurert. Hvis problemet fortsatt vedvarer, kan du alltid slå på pekeplaten igjen.

 1. HøyreklikkTouchpad-ikonet som er til stede nederst til høyre på skjermen.
 1. Velg nå alternativet for pekeenhetsegenskaper . Dette vil starte innstillingene på styreflaten foran deg.
 2. En gang i innstillingene, søk etter et alternativ for Deaktiver Hver produsent har sine egne innstillinger, så du må kanskje navigere riktig for å finne deaktiveringen.

 1. Når den er deaktivert, sjekk om musen oppfører seg på samme måte. Hvis det gjør det, kan du aktivere berøringsplaten tilbake på samme måte som forklart ovenfor. Hvis ikke, betyr det at det er et problem med styreflatens innstillinger. I så fall klikker du på knappen "Gjenopprett standardinnstillinger" på pekeplaten. Dette fjerner alle de endrede innstillingene, og pekeplaten din vil være når du først begynte å bruke datamaskinen.

Løsning 4: Ser etter skadelig programvare og virus

Noen ganger er denne uvanlige oppførselen forårsaket av skadelig programvare eller virus på maskinen din. De har spesielle skript som kjører i bakgrunnen som kan trekke ut dataene dine eller gjøre endringer i innstillingene.

Skann datamaskinen din ved hjelp av antivirusprogrammet og sørg for at PC-en er ren. Hvis du ikke har noe spesifikt antivirusverktøy installert, kan du bruke Windows Defender-verktøyet og skanne.

 1. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv " Windows Defender " og åpne det første resultatet som kommer frem.

 1. På høyre side av skjermen ser du et skannealternativ. Velg full skanning og klikk på Skann Denne prosessen kan ta litt tid ettersom Windows skanner alle datamaskinens filer en etter en. Vær tålmodig og la prosessen fullføres tilsvarende.

Løsning 5: Oppdatering av musedrivere

Utdaterte, ødelagte eller inkompatible drivere forårsaker også ofte problemet. Etter oppgraderingen til Windows 10 kan det hende at enhetsdriverne ikke er riktig installert, eller at de kanskje ikke er konfigurert som forventet. Vi kan prøve å oppdatere musedriverne automatisk ved hjelp av Windows Update.

Hvis du fremdeles ikke får de ønskede driverne installert, kan vi installere driverne manuelt etter å ha lastet dem ned fra produsentens nettsted.

 1. Trykk Windows + R for å starte Run Type " devmgmt.msc " i dialogboksen og trykk Enter. Dette starter datamaskinens enhetsbehandling.
 2. Naviger til delen " Mus og andre pekeenheter " og utvid den. Her vil alle enhetene være koblet til. Hvis du ser et gult utropstegn, betyr det at driveren for enheten ikke er riktig installert.
 3. Høyreklikk på enheten og velg “ Oppdater driver ” fra listen over alternativer.

 1. Velg nå alternativet “ Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare ”. Nå vil windows søke på internett og installere den optimale driveren som er tilgjengelig for maskinvaren din.

 1. Hvis Windows ikke finner passende drivere for maskinvaren din, kan du navigere til produsentens nettsted og laste ned driverne manuelt. Gå deretter tilbake til enhetsbehandling og velg " Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare " etter å ha trykket på oppdateringskommandoen . Naviger deretter til stedet der du lastet ned driveren, og klikk på den.

Løsning 6: Kjører feilsøking for maskinvare

Feilsøking for maskinvare er et verktøy som finnes i Windows-operativsystemet. Den oppdager problemer med din eksisterende maskinvare og prøver å løse det etter å ha fulgt en rekke trinn. Vi kan prøve å kjøre feilsøkingsverktøyet for maskinvare og sjekke om dette gjør susen.

 1. Høyreklikk på Windows-ikonet som er til stede nederst til venstre på skjermen, eller trykk på Windows + X-knappen og velg Kontrollpanel . Hvis dette ikke fungerer, trykk Windows + og skriv inn "kontrollpanel" i dialogboksen og trykk enter.
 2. Nå øverst til høyre på skjermen klikker du på Vis etter og velger Store ikoner fra listen over tilgjengelige alternativer.

 1. Velg nå alternativet Feilsøking fra kontrollpanelet.

 1. Velg " Vis alle " på venstre side av vinduet for å vise alle feilsøkingspakker som er tilgjengelige på datamaskinen din.

 1. Velg nå “ Maskinvare og enheter ” fra listen over tilgjengelige alternativer, og klikk på den.

 1. Velg nå Neste i det nye vinduet som dukker opp foran deg.

 1. Nå begynner Windows å søke etter maskinvareproblemer og fikse dem hvis det finner noen. Denne prosessen kan ta litt tid ettersom all maskinvaren din blir sjekket. Vær tålmodig og la prosessen fullføres vellykket.
 2. Windows kan be deg om å starte PCen på nytt for å løse problemer. Ikke forsink forespørselen, lagre arbeidet ditt og trykk " Bruk denne løsningen ".

Løsning 7: Endre følsomheten til musen din

Det er mulig at følsomheten til musepekeren er så høy at når du skriver eller beveger, oppdager musen en bevegelse og bruker den på skjermen; derav den bisarre oppførselen. Vi kan prøve å endre musebevegelsen til et moderat / lavt nivå og sjekke om problemet ved hånden blir løst.

 1. Trykk på Windows + X for å starte hurtigmenyen. Velg Innstillinger fra listen over tilgjengelige alternativer.

 1. En gang i Innstillinger, gå over til alternativene for " Enheter ". Det vil være den andre oppføringen fra venstre på første rad.
 2. Gå nå til Mus-fanen til venstre på skjermen.
 3. Når du er i musinnstillingene, klikker du på “ tilleggsinnstillinger for musen ” som er tilstede på høyre side av skjermen.

 1. Når det nye vinduet har åpnet, navigerer du til fanen " Pekeralternativer " øverst i vinduet.
 2. Nå under underoverskriften til Motion , vil du se musens hastighet. Prøv å endre den til lav / moderat hastighet og sjekk effektene på musen umiddelbart.

 1. Når du har valgt en anstendig hastighet for musen, lagrer du endringene og avslutter.

Løsning 8: Ser etter andre trådløse enheter

Mange brukere rapporterte at de eide mer enn en trådløs musenhet av samme type i husstanden eller omgivelsene. Hvis de alle tilhører samme produsent, mer grunn til å undersøke.

Hvis en annen trådløs mus kommer innen rekkevidde med PC-en, kan PC-en også registrere bevegelsene til den andre enheten. Siden begge musene er laget av samme produsent, forstår ikke datamaskinen hvilken som er den virkelige, og vurderer også bevegelsen til den andre. Prøv å ta musene utenfor rekkevidden til datamaskinen og se om problemet oppstår igjen.

Du kan også utføre dette omvendt; ta begge musene nær PC-en, slå dem på og flytt dem. På denne måten kan du enkelt finne ut om PC-en din registrerer bevegelser eller ikke.

Løsning 9: Deaktivering av kontrollerprogrammer på PCen

Mange bruker kontrollerverktøy for å koble til og endre sin opplevelse med de forskjellige kontrollerne, for eksempel Xbox eller PS Dualshock-kontroller. Denne kontrollerprogramvaren har også sitt eget kontrollerprogram som har en skikkelig musefunksjon på seg. Det kan forårsake problemet.

Vi anbefaler at du deaktiverer disse ekstra kontrollenhetene og trekker ut all kontrolleren fra systemet ditt og ser etter problemet igjen. Hvis problemet var forbundet med dem, vil det bli løst umiddelbart. Gjør omstart hvis nødvendig.

Løsning 10: Deaktivering av Realtek HD Audio Manager

Realtek HD Audio Manager er en manager for lyden din, som er kjent for å forstyrre andre drivere på datamaskinen din. Vi kan prøve å deaktivere denne lederen fra oppgavebehandling og sjekke om problemet vårt blir løst.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk enter for å starte oppgavebehandling.
 2. Gå nå over til oppstartsfanen til stede øverst. Hvis Realtek HD Audio Manager er tilstede, velger du det og deaktiver programmet fra å starte når Window starter.

 1. Start PCen på nytt og sjekk om problemet blir løst. Husk å avslutte prosessen med Realtek HD Audio Manager også.

Løsning 11: Oppdater Windows

Windows ruller ut viktige oppdateringer som er rettet mot feilrettinger i operativsystemet. En av feilene er saken vår; den tilfeldige bevegelsen til musen. Hvis du holder tilbake og ikke installerer Windows-oppdateringen, anbefaler vi på det sterkeste at du gjør det. Windows 10 er det nyeste Windows-operativsystemet, og nye operativsystemer tar mye tid å bli perfekte i alle henseender.

Det er mange problemer som fortsatt venter med operativsystemet, og Microsoft lanserer hyppige oppdateringer for å målrette disse problemene.

 1. Trykk på Windows + S- knappen for å starte startmenyens søkefelt. Skriv “ Windows update ” i dialogboksen . Klikk på det første søkeresultatet som kommer frem.

 1. Når du er i oppdateringsinnstillingene, klikker du på knappen som sier " Se etter oppdateringer ". Nå vil Windows automatisk sjekke for tilgjengelige oppdateringer og installere dem. Det kan til og med be deg om en omstart.

 1. Etter oppdatering, sjekk om problemet ditt ble løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det