Hva er AtkexComSvc-prosessen, og bør den deaktiveres?

Mange brukere har observert “ AtkexComSvc ” -prosessen i oppgavelederen og har vært nysgjerrige på prosessen. I denne artikkelen vil vi diskutere funksjonaliteten og nødvendigheten av programmet. Vi vil også informere deg om det er trygt å deaktivere programmet helt.

Hva er AtkexComSvc-prosessen?

AtkexComSvc-prosessen er relatert til en komponent i Asus Motherboard Utility, som er en programvare utviklet og distribuert av ASUS. ASUS Tek.inc er et taiwansk basert datamaskin-, telefon- og elektronikkfirma som først og fremst er kjent for sine datamaskiner. Denne programvaren kommer forhåndsinstallert på datamaskiner som bruker hovedkort fra ASUS eller andre maskinvarekomponenter.

Asus Motherboard Utility er ansvarlig for å holde BIOS og driverprogramvaren oppdatert. For dette gjennomsøker den kontinuerlig internett og kan ende opp med å bruke et stort antall dataressurser. AtkexComSvc er en viktig komponent i programvaren, og den kjøres som en tjeneste på datamaskinen. Noen rapporter antyder også at AtkexComSvc er i stand til å registrere tastatur- og musinnganger på datamaskinen.

Bør AtkexComSvc være deaktivert?

Et viktig spørsmål som henger igjen hos brukerne som står overfor høy ressursbruk fra applikasjonen, er om det er trygt å deaktivere tjenesten. Egentlig er det ikke mye bruk av Asus Motherboard Utility, selv om navnet antyder noe annet. Asus Motherboard Utility oppdaterer ikke ofte drivere, og på moderne operativsystemer oppdateres driverne automatisk uten behov for ekstra programvare.

Det har også vært mange rapporter om AtkexComSvc og Asus Motherboard Utility som forårsaker problemer med andre elementer på datamaskinen. Derfor anbefales det å deaktivere eller til og med slette verktøyet og dets relaterte komponenter. Det er helt trygt og vil ikke ha noen bivirkninger på datamaskinen. Datamaskinen vil opprettholde full stabilitet og kan til og med fungere bedre på grunn av mindre ressursbruk.

Hvordan deaktiverer / sletter du AtkexComSvc og Asus hovedkortverktøy?

Siden vi allerede har konkludert med at det er helt trygt å deaktivere eller til og med slette programvaren, vil vi i dette trinnet demonstrere de enkleste metodene for å gjøre det.

Metode 1: Deaktivering av oppstart

Siden den kjørbare filen lanseres på datamaskinen i form av en tjeneste, kan vi enkelt deaktivere den ved å forhindre lanseringen gjennom tjenestebehandleren. For det:

  1. Trykk “ Windows ” + “ R ” for å åpne Kjør-ledeteksten.
  2. Skriv inn “ Tjenester . msc ”og trykk“ Enter ”.
  3. Dobbeltklikk på “ Asus Com Service ” og velg “ Stopp ” -knappen.
  4. Klikk på rullegardinmenyen for oppstartstypen og velg " Deaktivert ".
  5. Dette vil permanent deaktivere tjenesten fra å starte på datamaskinen og kan reverseres når som helst.

Metode 2: Avinstallere verktøyet

Vi kan også avinstallere Asus Motherboard Utility for å bli kvitt tjenesten og de relaterte komponentene permanent. For det:

  1. Trykk " Windows " + " R " for å åpne kjøringsprompten.
  2. Skriv inn “ Kontroll Panel ” og trykk “ skriv “.
  3. Klikk på alternativet " Avinstaller et program ".
  4. Dobbeltklikk på “ Asus Motherboard Utility ” i alternativene og følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere det helt fra datamaskinen .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det