Hvordan legge til og slette en overskrift i Google Dokumenter

Hjem / Lær / Hvordan legge til og slette en overskrift i Google Dokumenter

Hvordan legge til og slette en overskrift i Google Dokumenter

Av Habiba Rehman 14. februar 2020 2 minutter lest

En overskrift er det som er skrevet øverst i dokumentet. De fleste akademiske skrifter og til og med for profesjonelle papirer brukes overskrifter for å gi klarhet i arbeidet ditt for å minne folk om hva papiret heter. For det meste inkluderer overskrifter tittelen på papiret slik at leseren ikke trenger å vende tilbake sidene for å forholde seg til emnet. Ikke alle sider i rapporten eller avhandlingen har en overskrift. Tittelsidene vil for eksempel ikke ha overskrifter.

La oss først se på hvordan du kan legge til en overskrift i dokumentet ditt på Google Dokumenter. Du kan også opprette en topptekst og bunntekst enten for den første siden eller for et hvilket som helst antall sider i dokumentet.

Legge til en overskrift i dokumentet ditt på Google Dokumenter

 1. Åpne et tomt dokument på Google Dokumenter. For å legge til en overskrift, klikk på den første siden av dokumentet, klikk deretter på Sett inn, og finn fanen for Overskrift og sidenummer. Når du tar markøren til 'Topptekst og sidenummer', vil fanen utvide seg og vise deg alternativene du trenger for å klikke på Topptekst.
 2. Når du klikker på overskriften, vil dokumentet se slik ut.

  Skriv hva tittelen er, eller hva du vil være synlig som en overskrift for leseren, skriv den inn i feltet for Overskrift. Når du har skrevet, tar du markøren og klikker den hvor som helst i dokumentet for å gjøre overskriften permanent.

 3. Du kan endre mellomrom eller marginer for en overskrift ved å klikke på overskriften og deretter klikke på 'Alternativer' -fanen skrevet i blått som vises på skjermen rett ved siden av 'Annen første side' som vist på bildene ovenfor.

  Ved å klikke på Alternativer vil du lede deg til denne dialogboksen, der du kan endre margene i overskriften din, avhengig av dine krav til papiret.

  Vanligvis bør overskriften ikke ta for mye plass på papiret ditt. Så hold den på begrenset plass, i tillegg til en annen skriftstørrelse sammenlignet med papirets hovedinnhold.

Slette en overskrift på Google Dokumenter

Det er lettere å slette en overskrift enn å legge til en overskrift. Når du må legge til en overskrift i dokumentet, må du følge noen trinn før du faktisk kan legge det til. Men for å slette en topptekst, alt du trenger for å bruke den tilbake-knappen på tastaturet eller slett-tasten.

 1. Klikk på tittelen eller plassen for overskriften der du allerede har lagt til noe. I mitt tilfelle har jeg skrevet Habiba Rehman som en overskrift. Når jeg klikker på det rommet, ser siden slik ut.

  Nå fordi jeg vil slette overskriften fra alle dokumentene, vil jeg ganske enkelt legge tilbake navnet mitt hele veien.

  Akkurat hvordan jeg klikket hvor som helst på dokumentet for å gjøre overskriften permanent, vil jeg gjøre det samme igjen for å gjøre disse innstillingene permanente. Overskriften vil nå ikke være synlig på noen av sidene i dokumentet.

Enkelt, ikke sant? Slette en overskrift fra et dokument på Google Docs er en trinnprosess. Bruk tastene på tastaturet til å slette overskriften, så er du klar. Men dette er tilfelle bare hvis du vil slette det fra alle sidene i hele dokumentet.

Men hvis du vil fjerne overskriften 'bare' fra første side og ikke fra hele dokumentet, er det her du trenger å gjøre.

 • Når vi la til en topptekst i de tidligere trinnene, husker du alternativet som sa 'Annen første side' med en avkrysningsrute? Det er her den avkrysningsboksen vil bli brukt.
 • For å få overskriften til å starte fra andre side, må du merke av i denne boksen. Dette vil slette overskriften fra første side, og gjøre den synlig fra den andre og sidene som følger.

  Fjern avmerkingen for "annen første side" hvis du ombestemmer deg senere.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det