Hvordan fikser jeg AMD Catalyst Control Center mangler problem på Windows?

AMD Catalyst Control Center er en del av AMD Catalyst-programvaremotoren som brukes til å kommunisere med grafikkortet ditt og gi forskjellige tilpasningsalternativer. Noen brukere var uheldig å finne ut at de plutselig ikke klarer å finne AMD Catalyst Control Center hvor som helst på datamaskinen.

Dette problemet oppstår ofte etter oppdatering til en nyere versjon av Windows eller etter oppdatering av driverne. Uansett har vi utarbeidet et sett med nyttige metoder som har hjulpet brukere tidligere som slet med det samme problemet. Sørg for at du følger instruksjonene nøye og lykke til!

Hva forårsaker AMD Catalyst Control Center manglende problem på Windows?

Problemet kan skyldes forskjellige ting, og det er veldig viktig å finne ut hva som forårsaket problemet på datamaskinen din. Dette kan hjelpe deg med å forstå scenariet ditt og velge riktig feilsøkingsmetode. Sjekk ut listen vi har utarbeidet nedenfor!

 • Grafikkdriveren du har installert - AMD-programvare er nært knyttet til driverpakken du har installert på datamaskinen. Å installere driverne på nytt kan hjelpe deg med å løse problemet helt, så sørg for at du prøver det.
 • .NET Framework og DirectX - Disse verktøyene er viktige for nesten alle apper du har installert på datamaskinen din, og AMD Catalyst Control Center er ikke noe unntak. Forsikre deg om at du installerer de nyeste versjonene av begge disse verktøyene for å prøve å løse problemet.
 • En problematisk Windows 7-oppdatering - Det er en Windows 7-oppdatering som har forårsaket problemet for mange brukere, og det ser ut til at det er best hvis du bare avinstallerer den fra datamaskinen din.

Løsning 1: Installer grafikkdriveren på nytt

Det er et sett med trinn som har hjulpet mange brukere med å løse dette problemet. Det innebærer å installere grafikkdriverne på nytt i sikker modus. Du må også bruke et verktøy for å fjerne alle spor av driveren helt hvis du vil løse problemet du har. Sjekk ut trinnene nedenfor!

 1. Søk etter Enhetsbehandling i Start-menyen eller bruk Windows-tasten + R- tastekombinasjonen for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv “ devmgmt. msc ”i boksen og klikk på OK- knappen for å åpne Enhetsbehandling.
 1. Inne, utvid skjermkortdelen , høyreklikk AMD-grafikkortet ditt , og velg alternativet Avinstaller enhet fra hurtigmenyen som vises.
 2. Forsikre deg om at du bekrefter eventuelle dialoger som kan vises og ber deg om å bekrefte valget.
 1. Etter det, last ned Display Driver Uninstaller og klikk på den fra listen over nedlastede filer for å kjøre installasjonsprogrammet. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å installere den.
 2. Bruk Windows Key + R- tastekombinasjonen igjen, men denne gangen skriver du inn " msconfig " i tekstboksen Åpne før du klikker OK. The System Configuration vinduet skal vises.
 3. Sørg for at du navigerer til Boot- fanen inne og sjekker Boot-alternativene Merk av i boksen ved siden av Safe boot, og klikk for å sette alternativknappen ved siden av Minimal .
 1. Klikk på OK-knappen og start datamaskinen på nytt. Den skal starte i sikkermodus . Åpne avinstallasjonsprogrammet for skjermdriver i sikkermodus. Det skal automatisk oppdage grafikkortet ditt under Velg grafikkdriver . Det bør settes til
 2. Klikk på Rens og start på nytt (sterkt anbefalt) -knappen, og vent til den er ferdig. Åpne System Configuration igjen og fjern merket for boksen ved siden av Safe boot .
 1. Når datamaskinen din har startet på nytt, må du besøke AMDs nettsted for support for å finne de nyeste driverne for grafikkortet. Du kan søke etter det og klikke på Send
 2. Etter det, sørg for at du velger operativsystemet, klikker du på + -knappen ved siden av det og klikker på Last ned- knappen for driveren du vil avinstallere.
 1. Kjør installasjonsfilen fra nedlastingsmappen etter at den er lastet ned, og følg instruksjonene på skjermen for å installere den. Forsikre deg om at du slår av Internett-tilkoblingen din under installasjonen. Sjekk for å se om problemet fremdeles vises!

Merk : Noen brukere har rapportert at de klarte å løse problemet på samme måte. Imidlertid trengte de å kjøre den nye driverens installasjonsfil i kompatibilitetsmodus for Windows 7. Følg trinnene nedenfor for å prøve det også!

 1. Åpne nedlastingsmappen din (eller mappen der driverens installasjonsfil for øyeblikket ligger) og finn filen. Høyreklikk på den og velg Egenskaper- alternativet fra hurtigmenyen som vises!
 1. Sørg for at du navigerer til kategorien Kompatibilitet i Egenskaper-vinduet, merker av delen Kompatibilitetsmodus og merker av i boksen ved siden av Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for Fra rullegardinmenyen, sørg for at du velger Windows 7 før du klikker på OK- knappen nederst på skjermen.

Sjekk om AMD Catalyst Control Center fortsatt mangler på datamaskinen din etter å ha utført disse trinnene!

Løsning 2: Slett visse retningslinjer

Dette er enda en løsning som krever at du laster ned de nyeste AMD-driverne. Hvis du har fulgt trinnene fra løsning 1, bør du allerede ha dem på datamaskinen. Hvis ikke, må du sørge for at du laster dem ned og beholde installasjonsfilen på datamaskinen. Denne metoden har fungert for mange brukere, så sørg for at du følger trinnene nedenfor!

Først og fremst må du avinstallere AMD-programvaren i Kontrollpanel eller Innstillinger.

Windows 10:

 1. Bruk Windows-tasten + I- tastekombinasjonen for å åpne Innstillinger . Du kan også klikke Start- menyknappen og klikke tannhjulikonet nederst til venstre på Start-menyen for å åpne Innstillinger.
 1. Etter det, klikk for å åpne Appene. En liste over alle installerte programmer skal vises umiddelbart, så sørg for at du ser etter AMD-programvaren i listen. Venstreklikk på den og klikk på Avinstaller- knappen som vises. Følg instruksjonene som vises på skjermen.

Andre versjoner av Windows:

 1. Åpne Start-menyen og skriv “ Kontrollpanel ”. Klikk på det første resultatet som vises. Alternativt kan du bruke Windows Key + R- tastekombinasjonen, skriv “ control. exe ”i boksen, og klikk OK.
 1. Uansett, klikk på Vis etter alternativet og endre det til Kategori . Under Programmer- delen må du velge Avinstaller et program.
 1. En liste over alle installerte programmer skal vises. Forsikre deg om at du finner oppføringen til AMD-programvaren , venstreklikker på oppføringen og klikker på Avinstaller- knappen øverst i vinduet. Følg instruksjonene som vises på skjermen.

Etter at du har utført trinnene ovenfor, er det på tide å fortsette med de gjenværende trinnene.

 1. Først må du starte opp i sikkermodus. Bruk Windows Key + R- tastekombinasjonen igjen, men denne gangen skriver du inn " msconfig " i tekstboksen Åpne før du klikker OK. The System Configuration vinduet skal vises.
 2. Forsikre deg om at du navigerer til Boot- fanen inne og sjekker Boot-alternativene Merk av i boksen ved siden av Safe boot, og klikk for å sette alternativknappen ved siden av Minimal .
 1. Start datamaskinen på nytt og åpne en hvilken som helst mappe på datamaskinen din, eller klikk på Biblioteker-knappen fra Hurtig tilgang. Klikk på Denne PC- alternativet fra navigasjonsmenyen til venstre og åpne din lokale disk.
 2. Åpne både Program Files og Program Files (x86) mapper og slett ATI- eller AMD- mappeplasseringen inne. Det kan være en ATI-mappe som ligger i roten til den lokale disken (C: \ ATI), så sørg for at du også sletter denne.
 1. Etter det, naviger til C >> Windows >> -samlingen Høyreklikk hvor som helst i mappen og Sorter etter >> Mer . I detaljlisten må du sørge for at du velger Token for offentlig nøkkel før du klikker OK.
 2. Public Key Token du må se etter er 90ba9c70f846762e . Høyreklikk på alle oppføringene med dette offentlige nøkkeltegnet og velg Slett fra hurtigmenyen som vises.
 1. Åpne System Configuration igjen og fjern merket for boksen ved siden av Safe boot . Start datamaskinen på nytt for å starte normalt opp i Windows. Installer AMD Catalyst-pakken på nytt ved å installere driveren du lastet ned, og sjekke om AMD Catalyst Control Center fortsatt mangler på datamaskinen din!

Løsning 3: Installer de nyeste versjonene av Microsoft .NET Framework og DirectX

AMD Catalyst Control Center er avhengig av at disse to funksjonene oppdateres fullt ut for å fungere ordentlig, så sørg for at du besøker Microsoft Download Center for å laste ned de nyeste versjonene. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det!

 1. Åpne favorittleseren din og besøk denne lenken. På innsiden klikker du på .NET Framework 4.8 (anbefales)
 2. Bla til du kommer til Runtime- delen og klikk på Last ned .NET Framework 4.8 Runtime Nedlastingen skal starte umiddelbart.
 1. Åpne den nedlastede filen og følg instruksjonene på skjermen for å installere den nyeste versjonen av Microsoft .NET Framework!

Når det gjelder DirectX-oppdateringer, kan de bare fås sammen med Windows-oppdateringer. Dette ble introdusert med Windows 10, så vi anbefaler på det sterkeste at du installerer de nyeste Windows-oppdateringene på datamaskinen din. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det!

 1. Bruk Windows-tasten + I- tastekombinasjonen for å åpne Innstillinger . Du kan også klikke Start- menyknappen og klikke tannhjulikonet nederst til venstre på Start-menyen for å åpne Innstillinger.
 1. Deretter blar du ned til du kommer til Oppdaterings- og sikkerhetsdelen og venstreklikker for å åpne den.
 2. Sørg for at du holder deg i Windows Update- fanen og klikker på Søk etter oppdateringer
 1. Vent til Windows søker etter nye oppdateringer som kan ha blitt utgitt for Windows-operativsystemet. Hvis en blir funnet, klikker du på Last ned og installer nå- knappen nedenfor.

Sjekk om installering av de nyeste versjonene av .NET Framework, DirectX og Windows klarer å løse problemet ditt!

Løsning 4: Avinstaller en Windows Update (brukere av Windows 7)

Det er en viss Windows 7-oppdatering som har forårsaket alle slags grafikkrelaterte problemer. Det går etter Knowledge Base-nummeret til KB2670838, og du bør prøve å avinstallere det som et middel til å løse dette problemet. Følg trinnene nedenfor!

 1. Åpne Start-menyen og skriv “ Kontrollpanel ”. Klikk på det første resultatet som vises. Alternativt kan du bruke Windows Key + R- tastekombinasjonen, skriv “ control. exe ”i boksen, og klikk OK .
 1. Uansett, klikk på Vis etter alternativet og endre det til Kategori . Under Programmer delen, sørg for at du velger Avinstaller et program
 2. I det nye vinduet som vises, klikker du på Vis installerte oppdateringer- knappen fra menyen til venstre. Under Microsoft Windows- delen, se etter oppdateringen med KB2670838- koden i parentes.
 1. Venstreklikk på denne oppføringen for å velge den, og klikk på Avinstaller- knappen øverst i vinduet for å avinstallere den fra datamaskinen. Sjekk om det samme problemet fremdeles vises!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det