Fix: PS4-kontrolleren lades ikke

PS4-kontrollere er trådløse kontrollere som brukes til å koble til Play Station-konsollen. De har muligheten til å bli ladet med flere uttak, inkludert selve konsollen, bærbare datamaskiner eller veggmonterte ladere (som vi har for smarttelefonene våre).

Siden den første utgivelsen har det vært flere brukere nå og da som rapporterer at de ikke klarer å få PS4-kontrollerne til å lade seg riktig. Når de kobler til kabelen, blinker ingen lys, og PS4 fungerer som om ingenting har skjedd. I denne løsningen vil vi gå gjennom flere løsninger for å hjelpe deg med å feilsøke hvorfor PS4-kontrolleren ikke lades.

Hva får PS4-kontrolleren din til å ikke lade?

Som alle andre trådløse kontrollere, har PS4-kontrollere også flere forskjellige aspekter og grunner til at den kanskje ikke lades riktig. Noen av årsakene er oppført nedenfor.

 • Feiltilstand: PS4-kontrolleren kan være i en feiltilstand som kan gjøre lademekanismen ubrukelig. En tilbakestilling av PS4-hurtigbuffer av kontrolleren løser vanligvis dette problemet.
 • Ladekabel: Ladekabelen du bruker, leverer kanskje ikke strømmen til kontrolleren din. Dette er vanlig og ligner på tilfelle der ladekablene til smarttelefoner blir ødelagte.
 • Ladeport: Ladeporten på PS4-konsollen din kan være ødelagt.
 • Batterier: Batteriene i konsollen kan ha dødd på grunn av bruken. Hvert oppladbare batteri har sin grense og levetid. Hvis du ikke en gang har byttet ut batteriene, kan dette være problemet.

Før vi begynner med løsningene, må du være sikker på at PS4-kontrolleren din faktisk er i en fungerende tilstand og ikke ødelagt. Det har vært tilfeller der PS4-kontrolleren ikke kobler til, og du må sørge for at den kobles til før du kan fortsette. Hvis PS4-kontrolleren din er ødelagt fysisk, anbefaler vi at du sjekker den i en butikk.

Løsning 1: Tilbakestille PS4-kontrolleren

Før vi begynner å blande deg med ledningen og batteriene, er det verdt å tilbakestille PS4-kontrolleren til fabrikkinnstillingene. Hver PS4-kontroller har lagrede konfigurasjoner og innstillinger som vanligvis er spillerens preferanser. Vi kan prøve å tilbakestille PS4-kontrolleren din riktig og se om dette gjør susen.

 1. Koble PS4-kontrolleren fra konsollen eller ladeporten.
 2. Når du er koblet fra, tar du en liten stift , snur kontrolleren og holder inne tilbakestillingsknappen på baksiden. Fortsett å trykke i noen sekunder.
 1. Slipp nå pinnen, og vent i noen sekunder før du prøver å pare eller lade kontrolleren. Sjekk om det aktuelle problemet har blitt løst.

Løsning 2: Motorsykling på PS4

PS4-konsollen din kan også være i en feiltilstand som kan være den skyldige hvorfor PS4-kontrolleren ikke lades som forventet. Det var mange brukerrapporter om at strømsykling av konsollen løste problemet. Motorsykling er en handling som starter konsollen på nytt, slik at alle midlertidige konfigurasjoner blir slettet.

 1. Slå av PS4-konsollen og kontrolleren din normalt.
 2. tar ut hoved strømforsyning leder fra kontakten på konsollen og la er å sitte uvirksom i rundt 5 - 10 minutter. Også trykker og holder du på PS4 strømknappen i 30 sekunder for å sikre at all energien blir drenert.
 1. Etter at tiden har gått, kobler du alt tilbake og slår på konsollen og kontrolleren. Prøv å koble til kontrolleren din og se om dette gjør susen.

Løsning 3: Kontrollere tilkoblingsledningen

PS4 lades akkurat som alle andre elektroniske enheter ved hjelp av en ledning som ser ut til å være en mikro-USB-enhet som vi bruker i hverdagen vår. Det er mange anledninger der ledningen kan bli skadet ved bruk eller når den er fysisk skadet.

Vi anbefaler å bytte ledning og se om kontrolleren blir ladet. Du kan låne en fungerende ladekabel fra en hvilken som helst venn eller telefon som du vet fungerer perfekt uten problemer. Hvis ledningen din viser seg å være den skyldige, bør du vurdere å endre den.

Løsning 4: Kontrollere PS4-ladeport

Hvis du prøver å lade kontrolleren direkte fra konsollen, kan du prøve å lade den med en annen port, for eksempel din bærbare datamaskin eller smarttelefonens ladeadapter. Det er mange tilfeller der ladeporten i PS4-konsollen ikke fungerer som den skal og forårsaker problemer.

Hvis du kan lade kontrolleren din fra en annen ladekilde, betyr det sannsynligvis at det er noe problem med konsollens ladeport. Prøv nå å lade kontrolleren din fra en annen PS4, så vi er helt sikre på at problemet er med konsollporten.

Hvis problemet viser seg å være fra PS4s ladeport, må du kanskje få det sjekket. Vi anbefaler ikke å åpne maskinvaren og feilsøke deg selv uten profesjonell hjelp.

Løsning 5: Skifte PS4-batterier

Hvis du ikke kommer til noen konklusjon etter å ha prøvd alle feilsøkingstrinnene ovenfor, bør du vurdere å få byttet PS4-batteriene. PS4-batterier har også et liv hvoretter de begynner å utvise merkelig oppførsel og til slutt dø ut.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du bytter ut PS4-batteriet, kan du enkelt finne YouTube-veiledninger online og følge instruksjonene derfra. Forsikre deg om at du bruker et skikkelig batteri som samsvarer med spesifikasjonene til PS4-kontrolleren din for å unngå fysisk maskinvareskade.

Løsning 6: Mål vekselstrøm

Dette problemet kan oppstå på PS4-en din hvis det er spenningssvingninger i ditt område. Det kan være mulig at gadgeten din kanskje ikke mottar den nødvendige mengden strøm og spenning, og derfor er det bedre å sjekke strømstyrken ved hjelp av multimeter, og hvis det er noen svingninger i ditt område, vent deretter til strømproblemet blir løst. Den normale effekten er 120 / 240W. Følg følg trinnene for å måle vekselstrøm med et digitalt multimeter:

 1. Vri hjulet til ṽ. Noen digitale multimeter (DMM) inkluderer også m ṽ. Hvis spenningen i kretsen er ukjent, må du sette rekkevidden til den høyeste spenningsinnstillingen og sette hjulet på ṽ.

  Merk: De fleste multimetere slås på i modus for automatisk rekkevidde. Dette velger automatisk et måleområde basert på tilstedeværende spenning.

 2. Først sett den svarte ledningen inn i COM-kontakten.
 3. Sett deretter inn den røde ledningen i VΩ-kontakten. Når du er ferdig, fjerner du ledningene i omvendt rekkefølge: rød først, deretter svart.
 4. Koble testledningene til kretsen: svart ledning først, rød sekund.

  Merk: Nettspenning har ikke polaritet.

  Forsiktig: Ikke la fingrene berøre ledertuppene. Ikke la tipsene komme i kontakt med hverandre.

 5. Les målingen i displayet. Når du er ferdig, fjerner du den røde ledningen først, den svarte andre.
 6. Sjekk om spenningen i voltmeteret svinger konstant eller er veldig lav og under enhetens effekt.
 7. Hvis spenningen faktisk er lav, betyr det at du må vente på den til spenningen stabiliserer seg eller kontakte strømleverandøren din om dette problemet.

Løsning 7: Sjekk kontrollportens ladeport

I noen situasjoner er det mulig at PS4-kontrolleren ikke blir ladet fordi ladeporten på kontrolleren er feil og må byttes ut. For å sjekke dette er alt du trenger å koble til en annen kontroller til PS4-ladeporten ved hjelp av den samme USB-kabelen som du brukte for å koble til den forrige kontrolleren, og sjekke om den andre kontrolleren koster fint. Hvis den andre kontrolleren lader fint, betyr det at det er et problem med selve ladeporten på kontrolleren. Du kan prøve noen av løsningene nedenfor, men hvis de ikke fungerer, må du bytte ut ladeporten med en ny ved å ta kontakt med kundesupporttjenesten, og hvis de ikke kan hjelpe deg, må du kanskje få en helt ny kontroller.

Løsning 8: Rengjør ladeporten

Hvis det ikke fungerer å bytte ladekabel, må du inspisere ladeporten på kontrolleren. Føles det trygt eller taper du når du kobler til en USB-kabel? Hvis den er løs, kan porten bli skadet. Fjern kabelen og se på porten. Er det en synlig opphopning av støv eller skitt eller noe som muligens blokkerer forbindelsen? I så fall må du rense porten. Du kan gjøre denne prosessen selv, men husk å passe på å ikke skade kontrolleren din.

Hvordan rengjør jeg ladeporten?

Nå må du være veldig forsiktig fordi ladeporten på en kontroller er veldig delikat, og du kan veldig enkelt ende opp med å bryte noen ladestifter. Derfor, i dette trinnet, vil vi veldig forsiktig fjerne restoppbyggingen fra ladeporten til PS4-kontrolleren vår. For det:

 1. Slå av kontrolleren. Vær forsiktig så du ikke støter på strømknappen og slår den på.
 2. Få en boks med trykkluft og hold den, så dysen (eller halmen) er et par centimeter unna havnen.
 3. Bruk flere korte bursts for å få løst materiale ut.
 4. Ta en mikrofiberklut og fjern gjenværende rusk fra porten.
 5. Hvis det fremdeles er noe der inne, ta en tannpirker og pakk den inn i en tynn bit med litt fuktig papirhåndkle.
 6. Bruk den til å rengjøre innsiden av porten veldig forsiktig.
 7. La kontrolleren sitte og tørke.
 8. Forsikre deg om at kontrolleren er tørket helt ut ved hjelp av lommelykt, og bare prøv å lade den.
 9. Kontroller om rengjøring av porten har løst problemet.

Løsning 9: Koble til en bærbar PC, PC eller bærbar strømbank for å lade.

Det er i noen tilfeller mulig at PS4 i seg selv ikke er i stand til å levere tilstrekkelig lading som kreves av kontrolleren, og på grunn av dette kan PS4-kontrolleren ikke lade. I utgangspunktet, siden kontrolleren bruker en USB-tilkobling for å lade, kan du koble den til en strømbank, PC eller bærbar PC for å fylle den opp. Forsikre deg om at du kobler den til enheten av god kvalitet og overvåker den for å sikre at den ikke blir varm. Når den er koblet til enheten, må du kontrollere om kontrolleren lader riktig.

Løsning 10: Fjern PS4 fra A Hot Surface

Forsikre deg om at PS4-kontrolleren ikke sitter på noen varm overflate, fordi det kan være årsaken til at PS4-kontrolleren ikke lades. Sensorene sitter på baksiden av kontrolleren, og alle komponentene er festet til ledningen, som kan smelte under lading hvis de plasseres på en varm overflate. Så sørg for at kontrolleren din plasseres på en overflate som ikke er varm mens du lader den.

Løsning 11: Lad PS4-kontrolleren opp ned

Det høres litt dumt ut å lade det opp ned. Men det har vært noen sjeldne tilfeller der brukerne klarte å lade kontrollerne sine tilstrekkelig ved å bare plassere opp ned. Det virker mer som en vinkelsak som antyder at kontrollerens ladeport bare er i stand til å akseptere strømmen i en viss vinkel, men det er ikke mange forklaringer om denne løsningen, og det fungerer bare for noen mennesker. Så, koble PS4-fjernkontrollen, snu den opp ned og bare la den sitte. Det har hjulpet mange PS4-spillere med å få kontrolleren tilbake på lading igjen.

Løsning 12: Kjøp PS4 ladestasjon

Når PS4-kontrolleren ikke lades og virker død, er det mulig at USB-kabelen ikke fungerer som den skal. Det kan være USB-feilen din, og vi foreslår at du kjøper en ny PS-ladestasjon. Du kan lade PS4-kontrolleren via porter på enden av kontrolleren ved å ignorere selve USB-kabelen. Det vil koste deg rundt $ 15 - $ 25 og virker som en billigere løsning enn bare å gå videre og kjøpe en ny kontroller.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det