Fix: Ingen Wifi-nettverk funnet i Windows 10

De fleste bærbare datamaskiner leveres med et Wi-Fi (WLAN) -kort. Du kan også få en annen USB Wi-Fi-dongle enn et utvidelseskort til din frittstående PC. Den generelle ideen er at datamaskinen din er i stand til å skanne etter tilgjengelige Wi-Fi-nettverk som er innenfor rekkevidde og liste dem i tilgjengelige nettverk eller koble til dem hvis du er satt til å gjøre det.

Et av de mange problemene de som velger å oppgradere til Windows 10 står overfor, er relatert til Wi-Fi som ser ut til å være ødelagt etter oppgraderingen. Flere brukere har rapportert at de trådløse nettverk ikke dukker opp til tross for at de er tilgjengelige på andre enheter. Bortsett fra at PC-en ikke kan identifisere noe trådløst nettverk, kan det hende at noen brukere kan koble til tidligere nettverk, men ingen nye nettverk er tilgjengelige for tilkobling. Andre sier at PC-en indikerer at Wi-Fi-nettverk er tilgjengelig, men ingenting vises på listen.

Årsaker til at ditt tilgjengelige Wi-Fi-nettverk ikke er synlig i Wi-Fi-listen

Vanligvis er dette problemet relatert til WLAN-nettverkskortdriverne. Enten er driverne ikke kompatible, eller de er korrupte. Oppdatering til Windows 10 fra tidligere Windows-versjoner, for eksempel Windows 7, 8 eller 8.1, vil nesten helt sikkert føre til problemer med driverkompatibilitet. Drivere fra tidligere Windows-versjoner er ikke alltid kompatible med neste versjon av Windows. I begge tilfeller av inkompatible eller korrupte drivere, kan ikke WLAN-nettverkskortet kommunisere ordentlig med PCen. Derfor kan ikke PCen din identifisere trådløse nettverk.

Wi-Fi-adaptere har også en regioninnstilling. Den primære årsaken til denne innstillingen er at forskjellige verdensregioner har tildelt forskjellige mengder frekvensplass rundt 2,4 GHz for Wi-Fi, og noen av dem har derfor færre (eller flere) kanaler tilgjengelig enn andre. Regioninnstillingen sørger for at ruteren din bare lar deg bruke Wi-Fi-kanalene som er gyldige på din plassering, og vil ikke skanne utover disse kanalene. Hvis Wi-Fi-nettverket ditt er på en av de forbudte kanalene, vil det ikke være tilgjengelig. Dette skjer vanligvis med rutere som sender på kanal 13.

For å løse dette problemet skal vi prøve noen metoder som er rettet mot å få riktig drivere og kanalfrekvens for Wi-Fi-adapterne. Du må imidlertid først sørge for at du er innenfor radiosignalområdet til Wi-Fi-enheten din, og at nettverket ikke er skjult. For et godt mål må du starte ruteren på nytt for å sikre at problemet ikke stammer fra ruteren.

Metode 1: Oppdater drivere for Wi-Fi-adapter

Hvis problemet ditt dukket opp så snart du hadde installert Windows 10, er sannsynligvis de nåværende driverne ikke kompatible med Windows 10. Du må oppdatere driverne. Slik gjør du det:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne kjøringen
 2. Skriv devmgmt.msc i tekstboksen og trykk enter for å åpne vinduet Enhetsbehandling.
 3. Gå til Enhetsbehandling, gå til Nettverkskort og utvid den delen. Du finner WLAN-kortdriverne her. Hvis du ikke ser Wi-Fi-nettverkskortet ditt her, er det sannsynligvis ikke installert, så du finner det i delen " Andre " med en gul trekant ved siden av.
 4. Høyreklikk på enheten og velg " Oppdater driverprogramvare "
 5. Klikk på “Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare” for å tillate et automatisk søk. Koble til internett via Ethernet for bedre resultater.
 6. La datamaskinen søke etter driverne og installere dem.

Du kan også laste ned de nyeste driverne fra produsentens nettsted.

Metode 2: Drivere for tilbakestilling av Wi-Fi-adapter

Hvis de tidligere driverne fungerte riktig før du oppdaterte dem, må du rulle tilbake til de tidligere driverne.

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør.
 2. Skriv devmgmt.msc i dialogboksen Kjør, og trykk deretter Enter for å åpne enhetsbehandling
 3. Gå til Enhetsbehandling, gå til Nettverkskort og utvid den delen. Du finner WLAN-kortdriverne her. Høyreklikk på WLAN-kortenheten din, og klikk deretter Rull tilbake drivere, eller gå fra Egenskaper til Driver og velg Rullback Driver.
 4. Tillat rullingen tilbake. Dette tar deg tilbake til de forrige driverne som fungerte fullt ut.

Metode 3: Avinstaller dine nåværende Wi-Fi-adaptere og start PCen på nytt

Denne metoden vil fjerne dårlige eller korrupte drivere og installere de riktige driverne på nytt.

Trinn 1: Avinstaller drivere

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør.
 2. Skriv devmgmt.msc i dialogboksen Kjør, og trykk deretter Enter for å åpne enhetsbehandling
 3. Gå til Enhetsbehandling, gå til Nettverkskort og utvid den delen. Du finner WLAN-kortdriverne her. Høyreklikk på WLAN-kortenheten din, og klikk deretter på Avinstaller .
 4. Tillat avinstallasjonen. Dette vil fjerne korrupte eller inkompatible drivere.

Trinn 2: Alternativ 1

 1. Start PCen på nytt. Å starte PCen på nytt vil sannsynligvis hente maskinvareendringene og installere de riktige driverne neste gang du starter PC-en.

Trinn 2: Alternativ 2

 1. Hvis omstart av PCen ikke virker, må vi installere de riktige driverne på nytt manuelt. For å gjøre dette, klikk på "handling" i enhetsbehandling-vinduet og velg "Skann etter maskinvareendringer."
 2. Dette vil finne den avinstallerte driveren og installere den.
 3. Hvis skanning etter maskinvareendringer ikke installerer enheten din på nytt, må vi finne dem manuelt. Fra vinduet Enhetsbehandling klikker du på Vis og velger Vis skjulte enheter (med mindre det allerede har et kryss til venstre). Hvis du fremdeles ikke ser enheten din, klikker du på Handling og velger skanning etter maskinvareendringer .
 4. Wi-Fi-adapterenheten din er sannsynligvis oppført under ' Andre enheter' (viser vanligvis avinstallerte enheter) med en gul trekant på.
 5. Høyreklikk på enheten og velg " Oppdater driverprogramvare "
 6. Klikk på “ Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare ” for å tillate et automatisk søk
 7. La datamaskinen søke etter driverne og installere dem.
 8. Start PCen på nytt

Trinn 2: Alternativ 3

 1. Du kan kjøre feilsøkingsprogrammet for maskinvare for å installere Wi-Fi-enhetsdriverne. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør.
 2. Skriv kontroll i dialogboksen Kjør, og trykk deretter på Enter .
 3. I Søk -boksen i Kontrollpanel, skriver feilsøkingen , og klikk deretter Feilsøking .
 4. Klikk på Konfigurer en enhet under elementet Maskinvare og lyd . Hvis du blir bedt om å angi et administratorpassord eller gi bekreftelse, skriver du inn passordet eller gir bekreftelse.
 5. Trykk på Neste og la feilsøkingsprogrammet søke etter problemer. Løs alle nye problemer. Dette installerer de manglende Wi-Fi-adapterdriverne.
 6. Du må kanskje starte PCen på nytt.

Metode 4: Deaktiver motstridende Wi-Fi-nettverkskort

Hvis den første nettverksadapterdriveren ikke installeres riktig, starter ikke Windows WLAN-tjenesten, og selv om de påfølgende driverne for trådløse nettverkskortadaptere installeres og går bra, er ikke tilgjengelige nettverk synlige for systemet. Sjekk om det er en mislykket trådløs nettverksadapter, og deaktiver den for å unngå konflikt med de faktiske driverne. Følg trinnene nedenfor:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne kjøringen
 2. Skriv devmgmt.msc og trykk enter for å åpne enhetsbehandling
 3. Gå til delen " Nettverkskort " og sjekk om det er ukjente enheter eller nettverkskontroller med gult utrop. Sjekk også i delen "Andre enheter" som er vert for uidentifiserte / ukjente enheter.
 4. Høyreklikk og velg egenskaper.
 5. Velg driverfanen og trykk på Deaktiver.
 6. Bruk endringer.
 7. Tilbake til Enhetsbehandling og utvid nettverkskort.
 8. Høyreklikk på den trådløse driveren og velg avinstaller.
 9. Bruk endringer og trykk OK.
 10. Start datamaskinen på nytt som vil laste de generiske driverne for Wi-FI-enhetene dine.

Metode 5: Endre adapterområdet

Regioninnstillingen for Wi-Fi-adapteren må samsvare med Wi-Fi-ruteren din, ellers vil ikke datamaskinen finne nettverket ditt. Slik endrer du regionen:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv devmgmt.msc og trykk enter for å åpne enhetsbehandling
 3. Gå til delen " Nettverkskort " og utvid den
 4. Høyreklikk på Wi-Fi-adapteren og velg egenskaper
 5. Gå til den avanserte fanen og finn eiendommen ' Land og region '. Still inn verdien i henhold til din region eller i henhold til kanalene, f.eks. (1-11 eller 1-13). Prøv en annen kombinasjon, noen wifi-rutere støtter ikke 5 GHz.
 6. Ikke alle Wi-Fi-adaptere har denne egenskapen. For noen kan du finne den i eiendommen 'Channels Number' eller tilsvarende.

Du kan også endre Wi-Fi-ruterkanalene fra WLAN-avanserte innstillinger for å matche adapterinnstillingene dine.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det