Hvordan lage oppgavelinjen gjennomsiktig eller fullstendig gjennomsiktig i Windows 10

Oppgavelinjen på Windows 10 er som standard litt gjennomsiktig og endres med fargen du velger. Det ser allerede ganske glatt ut, men du kan oppnå en enda kjøligere effekt ved å øke gjennomsiktigheten. Dessverre er det ingen innebygd måte å gjøre oppgavelinjen din helt gjennomsiktig på.

Den innebygde måten

Windows 10 inkluderer et alternativ for å legge til eller fjerne gjennomsiktighet på oppgavelinjen, men effekten er nesten umerkelig. Her er en rask guide for å deaktivere (eller aktivere) standardinnstillingen for gjennomsiktighet for oppgavelinjen (og et par andre elementer):

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Deretter skriver eller limer du inn " ms-innstillinger: personalisering " og trykker Enter for å åpne personaliseringsmenyen .

 2. I menyen Personalisering velger du Farger fra menyen til venstre.
 3. I Farger- menyen, bla ned til menyen Flere alternativer og aktiver vekselen som er knyttet til gjennomsiktighetseffekter .

Som du kan se, legger dette innebygde alternativet bare til en liten grad av gjennomsiktighet, noe som er uheldig, siden mange brukere er ute etter en full gjennomsiktighetseffekt. Avhengig av bildet du bruker som bakgrunn, er forskjellen ikke engang merkbar.

Hvis du leter etter en måte å gjøre oppgavelinjen gjennomsiktig eller gjennomsiktig, vil du være glad for å høre at det finnes en rekke tredjepartsverktøy og registerhack som vil hjelpe deg med å oppnå denne effekten. Visst, hver metode innebærer en viss justering, men det er ikke noe for teknisk.

RELATERT: Slik endrer du fargen på oppgavelinjen

Husk at uansett hvilken metode du ender opp med, er det viktig å sette et bakgrunnsbilde som faktisk lar deg se forskjellene. Å sette bilder som hovedsakelig består av lyse bilder er vanligvis bedre.

Merk: Siden alle løsningene som vises nedenfor bruker forskjellige tilnærminger, kan den visuelle effekten variere fra metode til metode. Prøv gjerne alle sammen eller sjekk skjermbildene som er tatt av oss for å bestemme hvilken metode som er nærmere det du har i tankene.

Metode 1: Forbedre gjennomsiktigheten på oppgavelinjen med et registerhack

Denne metoden innebærer å bruke Registerredigering for å endre verdien av UseOLEDTaskbarTransparency. I motsetning til den innebygde måten å oppnå gjennomsiktighet på oppgavelinjen, vil dette skjulte alternativet gjøre effekten mye mer åpenbar. Det er fremdeles ikke total gjennomsiktighet, men det er absolutt bedre enn det innebygde alternativet - noe som utløser spørsmål om hvorfor dette alternativet ikke ble implementert i Innstillinger-grensesnittet.

Her er en rask guide for å forbedre gjennomsiktigheten på oppgavelinjen via Registerredigering:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn " regedit " og trykk Enter for å åpne Registerredigering .

 2. I Registerredigering bruker du venstre rute til å navigere til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advanced.
 3. Med den avanserte mappen valgt, høyreklikker du på høyre sidepanel og velger Ny> DWORD (32-bit) verdi og navngi den nylig opprettede oppføringen UseOLEDTaskbarTransparency.

 4. Dobbeltklikk på UseOLEDTaskbarTransparency, setter Base til Heksadesimal og Verdidata til 1.

 5. Etter at du har trykket OK , kan du trygt lukke Registerredigering.
 6. Endringene er ikke synlige ennå. For å fullføre prosessen må vi endre noen innstillinger i Tilpass- menyen. For å gjøre dette, åpne en Run-boks (Windows-tast + R), skriv " ms-innstillinger: personalisering " og trykk Enter .

 7. I menyen Personalisering velger du Farger fra menyen til venstre, blar ned til Flere alternativer, aktiverer gjennomsiktighetseffekter og sørger for at boksene tilknyttet Start, oppgavelinje og handlingssenter og tittellinjer også er merket av.

  Merk: Hvis alternativene allerede er aktivert, deaktiver og aktiver dem på nytt.

 8. Til slutt starter du enheten på nytt for å se endringene. Som du kan se, er gjennomsiktigheten litt høyere, men noen mennesker kan fremdeles vurdere denne effekten som utilstrekkelig.

Hvis du vil ha enda mer gjennomsiktighet, flytt ned til metode 2 eller metode 3.

Metode 2: Gjør oppgavelinjen fullstendig gjennomsiktig ved hjelp av TranslucentTB

TranslucentTB er et brukerutviklet verktøy som kan brukes til å forvandle oppgavelinjen til en helt gjennomsiktig (eller gjennomsiktig) bar. Bortsett fra Windows 10, vil dette verktøyet også fungere med Windows 8 og Windows 7.

Merk: Husk at selv om vi testet verktøyet selv og ikke fant noen problemer med det, ble ikke indie-tredjepartsverktøy som disse riktig testet og fungerer kanskje ikke riktig på alle bygg.

Her er en rask guide til å bruke TranslucentTB for å gjøre oppgavelinjen din fullstendig gjennomsiktig:

 1. Besøk denne lenken ( her ) og last ned ZIP-filen TranslucentTB . Når arkivet er lastet ned, kan du bruke et ekstraksjonsverktøy som WinZip eller WinRar for å trekke ut innholdet et eller annet bekvemt sted.

 2. Naviger til stedet der du hentet innholdet i arkivet, og dobbeltklikk på TranslucentTB.exe . Umiddelbart etter at du har åpnet den, bør du legge merke til at oppgavelinjen din har hengt til en gjennomsiktig tilstand.

 3. Standardtilstanden er gjennomsiktig, men du kan endre den til en helt gjennomsiktig tilstand ved å gå inn i varslingsfeltet og høyreklikke på TranslucentTB- ikonet. Hvis du setter den til å rydde, vil den forvandle oppgavelinjen til en helt gjennomsiktig.

  Merk: Husk at hvis du lar det være slik, må du åpne TranslucentTB hver gang du starter datamaskinen for å oppnå en gjennomsiktig eller gjennomsiktig effekt. Hvis du vil at den estetiske endringen skal bli permanent, høyreklikker du på TranslucentTB i varslingsfeltet og klikker på Åpne ved oppstart .

Hvis du leter etter et annet alternativ for å gjøre oppgavelinjen gjennomsiktig eller gjennomsiktig, går du ned til metode 3.

Metode 3: Gjør oppgavelinjen fullstendig gjennomsiktig med TaskbarTools

TaskbarTools er enda et brukerutviklet verktøy som har dukket opp på Reddit. Selv om den er sterkt inspirert av TranslucentTB , er denne applikasjonen skrevet i C # og gjør noen få ting enda bedre.

Her er en rask guide til bruk av TaskbarTools for å gjøre oppgavelinjen gjennomsiktig eller gjennomsiktig:

 1. Gå til denne lenken ( her ) og last ned ZIP-arkivet tilknyttet den siste utgitte versjonen.

 2. Bruk WinZip, WinRar eller et lignende dekompresjonsverktøy for å trekke ut innholdet i arkivet i en tilgjengelig mappe.
 3. Naviger til plasseringen til de ekstraherte TaskbarTool-filene, og dobbeltklikk på taskbartool.exe.
 4. Etter en kort ventetid bør du se et vindu-popup som er tilknyttet oppgavelinjeverktøy . Du kan deretter begynne å spille med de forskjellige aksentstatene og se hvilket alternativ som er nærmere det du har i tankene. Du kan kombinere aksentstaten med forskjellige gradientfarger for å skape noen ganske interessante effekter.

  Merk: Hvis du liker funksjonaliteten til TaskbarTools og ønsker at innstillingene dine skal forbli lagret, trykker du på Alternativer- knappen og sørger for at avmerkingsboksene tilknyttet Start Minimized , Apply Settings When Started og Start with Windows er aktivert.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det